Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes falošné pirohy , alebo zemiaky na pokyslo + mäkká saláma+pečivo
@jachin za málo..nech sa vydaria 😉
U nas cestovina s domaci urobenou omackou (cukina, paradajka, mata a stipka soli) Chuti to bajecne 🙂
@ivetka1981 už polovica zjedená, vydarili sa 😅
@ivetka1981 super, vďaka, tak v sobotu to vyskúšam
ahojte , ja som včera upiekla kurča napchaté kyslou kapustou a aj kopec kapusty som dala okolo pekáča, k tomu ešte ostala ryža natural
a dnes idem urobi deťom do škôlky na mdd program piškotky plnené banánom namočené v čokoláde a ešte tvarohové šatôčky z lístkového cesta, neviem, či nakonie neurobím tie pindruše z toho a ešte chcem urobiť tie šattôčky od danielaj ak stihnem
@geenna @ maminka2013 Jasne,nech sa paci:urobit kvasok z :1dl mlieka+42gr kvasnic+1PLhlad.muky+1KLcukru,do misy dat 500gr hlad.muky,hotovy kvasok,2dl vody,2KLsoli,1dl oleja,1 zltok,vsetko spolu dobre vypracovat,nechat asi 50min vykysnut,cesto rozdelit na 6casti-kazdu cast na 3 sulce,upliest pletenku,dat ich na plech s papierom na pecenie,nechat este 15min podkysnut,potriet slanou vodou,posypat cim mate radi-sezam,kmin,atd,dat do vyhriatej rury na 200c piect kym zacnu hnednut,asi 12min,ja som na ne prikukala 😉 dajte vediet ako chutili
@maminka2013 Dakujem 😉 recept som pisala na str.2409,nejako sa mi dobre nezobrazilo tvoje meno 😕
cafte y dnes klasicky gulas s chlebom aby bolo aj na zajtra k obedu kedze navecer cestujeme na dovolenku do chorvatska..majte sa pekne.. 🙂
@fordikford ahojki, už som tu vyššie písala receptík ale nie je problém dať ho sem znovu, tak nech sa páči - tu je receptík http://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzove-kysn... použila som tentokrát z neho ale len tú časť na cesto, lebo ho mám odskúšané a je fantastické !!! Minule som robila bryndzovú plnku, ale tentokrát som si urobila plnku podľa vlastného výmyslu : z 2 celých vajíčok, do ktorých som rozšľahala asi 10-12 strúčikov roztlačeného cesnaku a pridala asi 10dkg nastrúhaného syru a polovičku malého klasika masla (rozpusteného). Touto zmesou som natrela rozvaľkané cesto, posypala 10dkg nastrúhaného syra a pre oko aj chuť posypala petržlenovou vňaťou z mojej mini balkónovej "záhradky" 🙂
segedin s knedlou
ahojte, dnes hrášková polievka z čerstvého hrášku a nechce sa mi robiť francúzske , tak urobím niečo takéto, na panvici opražím cibuľku, domácu klobásu a slaninku, na to prásknem uvarené zemiaky popražím premiešam a na koniec možno dám trochu šľahačky 🙂
@michaelamilan mne sa stalo to iste,ale preto ze mm bol aktivny a prikryl to pokrievkou 😠 inak to tak robievam a nikdy mi to nezkyslo,teraz mozem ist znova na bazu 😖
@lencyca ja sommala tento rok premiéru a veru poučila som sa 😀 O rok budem múdrejšia 🙂 a mm chcel "pomôcť" on si postavil na bručiak z bazy 😀 😝
Fazuľová polievka s domácimi rezancami a živánska🙂
@atiatko dakujem zajtra sa pečie 🙂 🙂
@fordikford tfuj tfuj tfuj ... tak nech sa vydaria 🙂
zostalo mi zo včera zemiakove cesto tak urobila len šulance a posypem z bryndzou kyslou smotanou a slaninkou som leniva asi od počasia 🙂 🙂 🙂
@raszuz Aj ja tak robievam 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36630 😉
@inull5 ďakujem , mňamky, niečo podobné podávali na jednej 🙂 🙂 🙂 🙂 svadbe ako predjedlo k tomu biela begetka mňamkový šalátik, ďakujem
ja som robila toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31619
@kikatko väčšinou to býva 1:1 .......ale môžeš spraviť že dáš aj o 1/2kg menej cukru.......našla som aj také recepty. Mne sa síce nepodaril, ale teóriu ovládam 😀
@michaelamilan mno, ja už som dala 0,5 kg cukru na jeden 2 l pohár. ved podla tých receptov možem rovno cukor na lyžice jest 😝

my dnes zemiaky na kyslo