Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes som varila klasika kuraciu polievku, zapekané bavčové karé pod perinkou (perinka sa skladala z nastrúhaných zemiakov, vajíčok, taveného sya, kápie a šampiónov, ešte som urobila aj pár kúskov Gordon bleu, slovenská ryža, hanolky a kompót, nepečenú tortičku máme od včera a + jahodový koktail 😉 a pijeme mätovo-medovkovú vodu s citrónom
Ahojte, dnes som robila spaghetti bolognese so strúhaným eidamom a papagáje podľa @danielaj, no mne sa výzorovo tak pekne nevydarili 🙂
Dnes je konečne troška chladnejšie, pofukuje vetrík a my pokračujeme v prerábke, dnes dorábame sadrokartónový strop 🙂 Pekný dník všetkým!
Ahojte my dnes máme paradajkoväpolievku s kopu strúhaného syra, a kuracie rezne, kuraciu pečen vypražánu a ryža+ uhorkový šalátik 🙂 a včerajší dezert kremeš 😉 Pekný den prajem 🙂
Ja som dnes sama, tak som mala len dusene zelene fazulkove lusky 🙂
tak ja po dlhom case budem opat prispievat, trosku mozno zdravsimi kombinaciami ktore mi pomahaju k mojej vysnivanej vahe 😀
dnes na obed kuracia polievocka a sliziky zo sojovej muky a grilovane kuracie masko a k tomu zapecena brokolica s troskou bryndze.
S manzelom sme dnes boli sami tak sme si spravili stejciky, ale z bravcoveho kare (co dum dal) na sposob "pekla na tanieri", k tomu grilovana zelenina (musela stacit panvica, lebo gril nemame 🙂 ) a uhorkovo - smotanovy salat s cesnakom. Na zajtra budem manzelovi chystat sedliacku omeletu a sebe sojove maso v omacke s ryzou. Polievka asi paradajkova a na veceru zajtra bude domaca pizza.
pecena kacicam knedlik a kapusta a bude aj na zajtra a potom asi sosovica a palacinky 🙂
@lussy23 ahoj, prečo Ti bolo smutno? Preto , že jedlo trošku prihorelo?! Aj straším gazdinkám sa to prihodí, aj horšie veci. Prax robí ozajstného majstra!!!!Zabudni na tento maličký neúspech. Uvidíš- na starobu to budeš so smiechom spomínať svojim vnúčatám......
@betka22betka nie, to nebolo tým. práveže to ani nevadilo, všetkým chutilo.. ,,problém" bol však v tom, že ich nemám z obchodu - potravín a pred kúpou neboli zmrznutí..... už asi chápete o čo išlo a akým spôsobom som ich získala🙂
@lussy23 no ja som zas varila super vývar v sobotu , na ktorom som si fakt dala záležať, vnútornosti z nášho kohúta + hovädzie kúsky z domáceho býčka, do toho domáce rezance a čerstvá zeleninka, navarila som veľký hrniec plný , že bude aj na nedeľu , lenže poobede sme išli k svokre na jánsky guláš a večer sme zabudli dať polievku do ľadničky no a ráno bola ale totálne skysnutá 😀 , ešte aj pečeňové halušky som tam robila 🙄
ja dnes varím-mixujem malej mäsové pyré so zeleninkou a jablkovo-jahodové pyré.
zo vcera ostali este kuracie stehna grilovane,dorobim k nim tarhonu zo sojovej muky a cuketovy tzatziki salatik 😵
Polievka z kuracích drobov, zemiaková kaša, sekanka, hlávkový šalát 🙂
My mame este rezne na vyprazenie od vcera a urobim k nim zemiakove pyre,kedze vcera bola ryza a sosovicova zeleninova polievka.
ahojte, chcem vás poprosiť o radu. Uplne náhodou a samozrejme, že neviem kde tu na koníkovi, som našla recept na čokoládový koláč s mriežkou z tvarohu a vanilkového pudingu - bol aj odfotený. Nestihla som si ho ani odpísať ani uložiť a synátor mi to zatvoril. No a teraz sa ho márne snažím nájsť. Nehovorí vám to náhodou niečo?
Inak musím pochváliť tie vaše fotky. Môj syn hneď povedal "mňaaaam" a to už druhý týždeň nič nechce jesť.....
v sobotu aj nedelu bol hovadzi vyvar s rezancami, v sobotu karfiolovo-cuketove placky so zemiakmi a salatikom, vcera a dnes hovadzie masko na stave tarhona zeleninova priloha, zajtra bude segedin s knedlikom, dalsie dni uvidime 🙂
Dnes sladký obed: palacinky s malinovou šľahačkou.
@womankc mne tak predvcerom skyslo bravcove mäso,tiez som varila velky hrniec asi z kila na dva dni a kedze som ho robila popoludni ,vecer bolo este horuce ,samozrejme,ze do rana totaaaal skysnute ☹ ponaucenie,lebo sa mi ho nechcelo chladit.... tak nam ostal plny hrniec kolienok 😀 dovarila som pecienku 😀
@vierula nemyslíš prešívajú deku? https://www.modrykonik.sk/fotoblog/fattamorgana...
@rastulka prosím ťa, ako si robila slané muffiny?
@fattamorgana DAKUJEM, je to tento koláč. Keďže ho idem robiť rovno na oslavu, mám si na niečo dať pozor, prípadne vylepšiť? Všimla som si ten cukor do tvarohu. Ešte raz ďakujem.
@vierula ja som ho robila len raz, bol chutný. teda až na ten tvaroh 😀 ale ja veľmi nemusím sladké, takže dalo sa to aj tak. možno skúsenejší poradia, mne sa robil dobre, cesto pekne vyrástlo, plnka sa nezrazila, takže OK.
Baby, dnes idem zavárať uhorky, dajte nejaký recept na nálev. Ďakujem.
Pomóóóć baby ostalo mi z peceneho kurata vela bieleho mäso,co okrem rizota sa da vymysliet,dikééééééééés
@ivetka1981 mnamky ten kolac vyzera vyborne,to je makovy?

My dnes nevaríme :P Včera sme robili hovädzí guláš a urodilo sa ho, takže dnes o starosť menej 🙂