icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mimi21mimi
25. jan 2011

@elixia mam ho z mimibazaru v sekcii recepty- mlete maso - mal by byt hned prvy. Strasne mi ide pomaly net a nemozem sa na tu stranku teraz dostat.

elixia
25. jan 2011

@mimi21mimi vdaka,pohladam 🙂

cinamon7
26. jan 2011

dobre rano maminky gazdinky, zase som si dnes zasla pre inspiraciu 🙂

daniz
26. jan 2011

No my šošovicový prívarok a placky zo staršieho chleba - boli vynikajúce

liviaf14
26. jan 2011

my ešte dojedáme kapustnicu a vajíčkové halušky 🙂

happy8051
26. jan 2011

u nas dnes vajickova polievka, vyprazany karfiol, varene zemiaky s petrzlenovou vnatou, salat

ilijanka
26. jan 2011

ja dnes robím prvý raz v živote kelovú polievku a k tomu živánsku s kuracím mäskom na pekáči, rozmýšľam, že večer urobím pampúchy, neviete poradiť nejaký osvedčený recept? Ďakujeeem 🙂

metlonka
26. jan 2011

@ilijanka ako robis prosim ta tu kuraciu zivansku? ja som ju robila cez vikend ale to s bravcoveho a hovadzieho masa. velmi nam to chutilo, tak by som vyskusala aj z kuracinky 😉

ilijanka
26. jan 2011

@metlonka očistím zemiaky, nakrájam na kolieska, osolím, okorením, kuracie mäsko- ja som dala prsia a vykostené stehná, ale môže ísť kľudne aj rozporcované kuriatko- tiež osolím, okorením, namočím do paprikovej pomazánky, cibuľu tiež nakrájam na kolieska, osolím. Do pekáča dám najskôr zemiaky, potom mäso, cibuľu, na to slaninku, zasa zemiaky, poprášim červenou mletou paprikou, polejem trochu olejom a cca 1 dcl bieleho vínka, prikryjem a pečiem v rúre na cca 200 st.C tak 1,5 hodiny, pred dopečením ešte na chvíľu odokryjem, aby sa zemiaky trochu zapiekli na vrchu. Veľmi nám to chutí 🙂

bambi2
26. jan 2011

baby ja vas vsetky obdivjujem ako tu vyvarate... volakedy som to robila aj ja... len teraz sa snazim trosku zdravsie varit a preto taketo veci nevarim... ale chodim " jest " ocami na vasu stranku... 😉

inna7
26. jan 2011

včera zeleninová polievka, zemiakovo-bryndzové pirohy, pudingoš 😉 - mimochodom bol vynikajúci.....dnes mäsková polievka, pečené kuracie stehná, ryža, šalát-kompót....

metlonka
26. jan 2011

@ilijanka hm..vyzera to byt mnam mnam...vyskusam diky za recept 🙂
@bambi2 ja tiez takto cez tyzden nevyvaram...nemam pre koho...nastastie 😉
dcera mi chodi do skolky, MM do prace a pre krpca varim zatial zvlast...takze taketo nezdrave dobroty vyvaram len cez vikend 😉

lienka2
26. jan 2011

baby poradte mi, ako robievate placky plnene maskom? teda konkretne tie placky.. ja ako klasicke zemiakove placky, len samozrejme velke ako palacinky, no stale su suche..

titkovamiriam
26. jan 2011

babmi2 tak pridavaj zdrave recepty-ja by som mohla aj zdravsie,no ked moji chlapi by asi potom ,,požrali,,aj koberce.Michal ked nemame dva dni maso tak preco nenavarím a pritom ma maso kazdy den v skole.Milan ma rad zdravu stravu-cez tyzden ma obed v praci a doma si potom,zeleninkuje.priatel je klasika ,,madarska kuchyna-maso,kapusta,zemiaky a feferonky,,-Marek ten by jedol s kazdym az ma fascinuje niekedy co pomiesa 😲

ilijanka milujem kelovu akurat vcera som davala ma mmb ruzickovy kel s besamelom a mam tam recept aj na letnu kelovu polievku,aj privarok 🙂 pampúchy to ako šišky?

bambi2
26. jan 2011

@titkovamiriam nie vsetko co varim mi mala zje... 😠 takze pre nu robim niekedy vsetko zvlast... ja väcsinou zeleninu, strukoviny a salaty... 😝
dnes som robila ryzoto zo spaldy s feniklom a ovcim syrom... chuti skoro ako ryza... ja ho milujem... 🙂
a je to jednoduhe urobit.
na kokosovy olej cibulka, pridat fenikel na male kocky nakrajany, pridat spaldu, zaliat bujonom (instantnym bez kvasnic!!), osolit trochu ( ja pouzivam iba himalajsku sol) a nechat varit do zmäknutia. nakonec pridat postruhany syr a hotovo...
😝

ilijanka
26. jan 2011

@titkovamiriam áno, šišky 🙂

titkovamiriam
26. jan 2011

babmi2 no super!!!
fenikel milujem decka by ho ale nezjedli,super receptik v rizote som ho este nepoužila,ja použivam vacsinou morsku soľ, 🙂 ovčí syr mnam mnam

titkovamiriam
26. jan 2011

nedavala som sem recept minulí tyzden musim doma kuknut -nema teraz moc casu,idem obedovat a potom este nieco pracovat tak zatila cafte,dnes asi budu zemiakove placky 🙂

berika
26. jan 2011

@titkovamiriam pridávam sa k tebe, ja mám doma len jedného chlapa a nezdravné jedlá u nás tiež letia. Keď akože navarím niečo dietnejšie, obed si ešte akotak dá, ale minimálne si na večeru už robí opekané zemiaky so slaninou ako prílohu aby mal aj niečo "normálne" v žalúdku.
Dnes varím kura na paprike s haluškami

bambi2
26. jan 2011

@titkovamiriam ovci syr davam väcsinou pecorino romano, ten je najlepsi podla mna... 🙂

bambi2
26. jan 2011

@titkovamiriam a bujon zeleninovy, som zabudla... 😉

mukky
26. jan 2011

Ja dnes nám nevarím,len malemu som polievocku varila a ked vstane ideme na oslavu,najeme sa tam 😎

titkovamiriam
26. jan 2011

bujony pouzivam malokedy-skoro vobec,šišky som nanasla len buchyt a pagace tam z domu poslem recept ak teda nezabudne-dufam že nie 😀

estanis
26. jan 2011

ja som varila zeleninkovu polievku a hodila som do rury pstruha, ktoreho mm chytil este v lete 🙂

mia258
26. jan 2011

Vegetariánske fašírky (tofu+mrkva) v paradajkovej omáčke a na večer pre priateľa a svokrovcov robím palacinky plnené ovocím so šľahačkou a čokoládou 😵

laerke
26. jan 2011

Drahy ma vcera nahneval tak by mal zostat o hlade, ale nebudem trestat jeho brusko za to ze on je somar 😀 😀 Takze dnes len narychlo (vela roboty), asi len hodim masko do nejakeho pacu (asi horcica s kecupom, nejake korenie, mozno troska chilli) a spravim to na cibulke, budem improvizovat.. Potom to bud buchnem do chlebika ako cigansku alebo k tomu upeciem ryzu so zeleninkou.. A potom spravim cokoladovy puding s ovocim, piskotami a slahackou, mam chut na sladke 😵
Zajtra som chcela robit sladkokyslu "cinu" ale nepodarilo sa mi kupit zeleninku tak uvidime co z toho bude..

traktor
26. jan 2011

ahojte , dnes- pecena krkovicka, zemiacky na cibulke, uhorkovy salat a vecera detska krupica 😀 😉

sisanka
26. jan 2011

my sme dnes mali zeleninovu polievku a pecene zemiaky na plechu..a manzel volal ze na veceru by si dal pizzu,tak asi pojdem zakvasit 😀

laerke
26. jan 2011

Ešte sa pochválim.. Toto sú moje obľúbené raňajky, aneb v zdravom tele zdravý puch 😀
Morčacia šunčička, celý zväzok reďkoviek, zelená paprika, kleopatra syrček, parížsky šalát a niečo sladké na záver..
Chrumkám si ako zajko 🙂 😵

briketa
26. jan 2011

@laerke ty nie si tak nahodou tehu?? 😀 😀 😀 😀 😀 dobru davku zalozis, tisko zavidim. ja uz tretie dieta, takmer dvojity vek oproti tebe, musim si davat pozor kolko zjem, aby som sa nerozkysla.
nech ti padne na uzitok!