Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes som spravila len miesany zeleninovy salat, dojedali sme zvysky, ale vecer som si uz navarila na zajtra - paradajkovu polievku, fasirky pecene v rure a zemiakovu kasu
Ahojte. chcela by som vás poprosiť, či nemáte nejaký recept na koláč/zákusok, kde do cesta ide Palmarín. Ďakujem 😉
@womankc tak to by ma ešte viac bolelo, kebyže jem niečo z domácej sliepky ale býčka.... To sa aj nám stáva, že sa skyslí polievka.alebo niečo iné... dokonca aj keď to máme v chladničke... napriklad sa nám teraz skyslel jahodový jogurt, ktorý som robila z KEŠU. Dosť ma to mrzelo, lebo kešu sú príšerné drahé. a ananás nám splesnivel...
Inak tie ružičky sú krásne.
@vierula skúste sa kuknuť do ,,historie" tam by mali byť všetky navštívené stránky.
@titkovamiriam ja z toho tanierika nemôžem... Mali sme úplne rovnaké, ale pri prerábaní kuchyne ich vyhodili.... Mali sme ešte jednu takú sériu, tam bolo také dievčatko.
dievčence mám 3 balíky vykostené kuracie stehná - čo s nimi - poprosím receptíky 😉 ĎAKUJEM
@1977 Ahoj, ja zapekám tak, že si nakorením mäso, sprudka ho opečiem a podusím. Udusené mäso dám do jenskej misy, pridám 1/2balenia alebo 1balenie(záleží pre koľko ľudí varím) uvarených a scedených surovín a zalejem pochúťkovou smotanou zmiešanou s (ml.čierne korenie, vegeta bez glutamánu, ml.červená paprika a napr aj gyros korenie-no to záleží či máte radi pikantnejšie alebo nie a 2 vajcia), a dávam aj zeleninku- papriku a paradajky nakrájané na menšie kúsky, celé to dobre premiešam a dám zapiecť.....je to jedna veľká mňamka
@ibajeho - teda pokiaľ manžel nemyslí tou penou len obyčajne vyšľahaný sneh, ktorý do šamlori nepatrí.
Na pravú plnkuu do trubičiek existujú dva spôsoby prípravy.
Okrem už spomínaného sľahania nad parou existuje ešte jeden spôsob prípravy, rovnako dobrý. Vezmete si drôtik a na jednom konci urobíte očko s priemerom 7mm. 2 tretiny odváženého cukru vyšľaháte s bielkami na sneh, Tretinu z cukru dáte variť s vodou( voda musí byť asi 1cm na cukrom) Občas námačate do toho to očko a fukate doň. Ak vyjdu bublinky, rozvar je hotový a za húruca ho opatrne prišľaháte do snehu....
ahojte, po "ozdravnom" pobyte u svokry a po pondelkovej službe konečne doma, tak som varila včera vyprážaný karfiol so zemiakmi a tatárkou, dnes to vidím na zeleninovú polievku a halušky s vajíčkom.
@graceful9 ja navštevujem stránku varecha.sk a aj na mimibazare je dobrý receptár , neboj sa všetko chce len skúšať a skúšať , je pravda , že niekto má nato dannosť a niekto si to proste stálym varením nadobudne neskôr. Moja mama napríkald, keď sa vydala nevedela vôbec variť a mali s ocom jeden vojenský ešus a dvojplatničku a neskôr bola skutočne vynikajúca kuchárka . Len sa nesmieš vzdávať ani po nezdare, vyberaj si recepty, ktoré majú riadne rozpísaný postup a podarí sa 🙂
ja včera mungovo- šošovicová polievočka nakyslo a zapekané rybie plátky so syrom a pekingskou zeleninkou a na večeru bol šalátik z kyslej kapusty, cibule a mrkvy s troškou oliv.oleja
a konečne som dožehlilááááááááááá 😀 , no ale čaká ma ešte obrovská kopa na zašívanie xixiixixi
dnes to budu masove gulicky z chudeho mleteho maska so syrom a k tomu rajcinova kapusta zahustena lupinovou mukou
Ahojte u nás dnes opat viac druhov jedál, kedže každý chce niečo iné... Takže ja a najstaršia dcera budeme obedovat rybie filé v cestíčku so zemiakovým pyré a ostatné deti halušky s vajíčkami a slaninkou.., polievku urobim zapraženú kalerábovú...Dobrú chut a pekný dník...
ja dnes robim uplne po prvy krat parene buchty tak som zvedava ci vobec niaky obed bude 😀
Tak trochu od nas za posledne dni:
tekvicovy privarok s varenymi novymi zemiackami s masielkom a petrzlenom, volske oko
spenatove halusky so syrom
pecene bravcove maso so stavou, ryza
zemiakova omeleta, kysle uhorky
pecene kurca, opekane zemiaky, jablkovy kompot
a dnes
fazulkovy privarok, nove zemiacky s petrzlenom a masielkom
@1977 ahoj. mám ich v albume https://www.modrykonik.sk/fotoblog/miriamr/albu..., akurát tieto som potrela nutelou a ozdobila kvietkami zo smarflexu😉
Ja dnes robim zeleninovu polievku a zapekne cestoviny s brav.maskom a mozarelou
Pečený gulášik v rúre, po obede idem ku kamoške robiť ešte pečenú krupicu s jahodami. 🙂
Taak zienky dala som sa do toho a dnes robím kuracie na ananase s ryžou ;)
Výborný listový šalátik s údeným lososom a horčicovou zálievkou.. 🙂 😉
http://tipnajedlo.sk/recepty/listovy-salat-s-ud...
dnes mame sosovicovu s mrkvicku-taku tehotensku 😀 ,lebo nemame radi teraz skoro nic,,a vecer ladovy salat,paradajka,redkvicka a nalev uvidime ako sa budeme citit
ahojte 🙂 po dlhsej dobe sa hlasim 😉 ... ja som dnes nevarila ,vcera vecer som robila gulky v paradajkovej omacke s varenymi zemiakmi a mali sme to aj na dnes na obed, uvarila som len cerstve zemiaky 🙂

@titkovamiriam krásna polievočka, vyzerá chutne aj my ju máme radi........prikladám foto ako vyzerá naša 🙂
@graceful9 skús kuk môj album, možno ti niečo padne do oka 😉 snažím sa variť rýchle jedlá, žiadne piplačky 😀 a zistila som že tieto jedlá sú najvďačnejšie 😝