icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

michaelamilan
25. jún 2013

@titkovamiriam krásna polievočka, vyzerá chutne aj my ju máme radi........prikladám foto ako vyzerá naša 🙂
@graceful9 skús kuk môj album, možno ti niečo padne do oka 😉 snažím sa variť rýchle jedlá, žiadne piplačky 😀 a zistila som že tieto jedlá sú najvďačnejšie 😝

tretulka
25. jún 2013

dnes som spravila len miesany zeleninovy salat, dojedali sme zvysky, ale vecer som si uz navarila na zajtra - paradajkovu polievku, fasirky pecene v rure a zemiakovu kasu

nika80
25. jún 2013

Ahojte. chcela by som vás poprosiť, či nemáte nejaký recept na koláč/zákusok, kde do cesta ide Palmarín. Ďakujem 😉

lussy23
25. jún 2013

@womankc tak to by ma ešte viac bolelo, kebyže jem niečo z domácej sliepky ale býčka.... To sa aj nám stáva, že sa skyslí polievka.alebo niečo iné... dokonca aj keď to máme v chladničke... napriklad sa nám teraz skyslel jahodový jogurt, ktorý som robila z KEŠU. Dosť ma to mrzelo, lebo kešu sú príšerné drahé. a ananás nám splesnivel...
Inak tie ružičky sú krásne.
@vierula skúste sa kuknuť do ,,historie" tam by mali byť všetky navštívené stránky.

lussy23
25. jún 2013

@titkovamiriam ja z toho tanierika nemôžem... Mali sme úplne rovnaké, ale pri prerábaní kuchyne ich vyhodili.... Mali sme ešte jednu takú sériu, tam bolo také dievčatko.

lussy23
25. jún 2013

@ibajeho som sa pobavila:- 😀 zatiaľ som nevidela šamrole(trubičky z listkoveho cesta) plnene inou plnkou ako je bielkový sneh😀 😀 😀

jani74
25. jún 2013

dievčence mám 3 balíky vykostené kuracie stehná - čo s nimi - poprosím receptíky 😉 ĎAKUJEM

michaelamilan
25. jún 2013

@1977 Ahoj, ja zapekám tak, že si nakorením mäso, sprudka ho opečiem a podusím. Udusené mäso dám do jenskej misy, pridám 1/2balenia alebo 1balenie(záleží pre koľko ľudí varím) uvarených a scedených surovín a zalejem pochúťkovou smotanou zmiešanou s (ml.čierne korenie, vegeta bez glutamánu, ml.červená paprika a napr aj gyros korenie-no to záleží či máte radi pikantnejšie alebo nie a 2 vajcia), a dávam aj zeleninku- papriku a paradajky nakrájané na menšie kúsky, celé to dobre premiešam a dám zapiecť.....je to jedna veľká mňamka

lussy23
25. jún 2013

@ibajeho - teda pokiaľ manžel nemyslí tou penou len obyčajne vyšľahaný sneh, ktorý do šamlori nepatrí.
Na pravú plnkuu do trubičiek existujú dva spôsoby prípravy.
Okrem už spomínaného sľahania nad parou existuje ešte jeden spôsob prípravy, rovnako dobrý. Vezmete si drôtik a na jednom konci urobíte očko s priemerom 7mm. 2 tretiny odváženého cukru vyšľaháte s bielkami na sneh, Tretinu z cukru dáte variť s vodou( voda musí byť asi 1cm na cukrom) Občas námačate do toho to očko a fukate doň. Ak vyjdu bublinky, rozvar je hotový a za húruca ho opatrne prišľaháte do snehu....

raszuz
26. jún 2013

ahojte, po "ozdravnom" pobyte u svokry a po pondelkovej službe konečne doma, tak som varila včera vyprážaný karfiol so zemiakmi a tatárkou, dnes to vidím na zeleninovú polievku a halušky s vajíčkom.

womankc
26. jún 2013

@graceful9 ja navštevujem stránku varecha.sk a aj na mimibazare je dobrý receptár , neboj sa všetko chce len skúšať a skúšať , je pravda , že niekto má nato dannosť a niekto si to proste stálym varením nadobudne neskôr. Moja mama napríkald, keď sa vydala nevedela vôbec variť a mali s ocom jeden vojenský ešus a dvojplatničku a neskôr bola skutočne vynikajúca kuchárka . Len sa nesmieš vzdávať ani po nezdare, vyberaj si recepty, ktoré majú riadne rozpísaný postup a podarí sa 🙂

womankc
26. jún 2013

ja včera mungovo- šošovicová polievočka nakyslo a zapekané rybie plátky so syrom a pekingskou zeleninkou a na večeru bol šalátik z kyslej kapusty, cibule a mrkvy s troškou oliv.oleja

a konečne som dožehlilááááááááááá 😀 , no ale čaká ma ešte obrovská kopa na zašívanie xixiixixi

zuziq
26. jún 2013

dnes to budu masove gulicky z chudeho mleteho maska so syrom a k tomu rajcinova kapusta zahustena lupinovou mukou

womankc
26. jún 2013

@zuziq prosím ťa, čo je lupinová múka? využitie? ďakujem

zuziq
26. jún 2013

@womankc je to muka z vlcieho bobu...podobne ako sojova. obe maju nizky glykemicky index a ja ich miesam asi 60%lupinova,sojova/ 40%klasicka a vsetko pre seba varim z tejto kombinacie,kedze sa stravujem prave podla glykemickeho indexu potravin...

womankc
26. jún 2013

@zuziq možeš hodiť nejaké linky na tie múku, resp použitie aj na to stravovanie? zaujalo ma to ďakujem

mataklinec
26. jún 2013

Ahojte u nás dnes opat viac druhov jedál, kedže každý chce niečo iné... Takže ja a najstaršia dcera budeme obedovat rybie filé v cestíčku so zemiakovým pyré a ostatné deti halušky s vajíčkami a slaninkou.., polievku urobim zapraženú kalerábovú...Dobrú chut a pekný dník...

miriamr
26. jún 2013

ahojte. dnes hrášková polievka s haluškami, karfiol a zemiaková kaša a muffiny do škôlky 😉

1977
26. jún 2013

@miriamr Ahoj.Posles recept na muffiny?

charllotte
26. jún 2013

ja dnes robim uplne po prvy krat parene buchty tak som zvedava ci vobec niaky obed bude 😀

chloe001
26. jún 2013

Tak trochu od nas za posledne dni:

tekvicovy privarok s varenymi novymi zemiackami s masielkom a petrzlenom, volske oko
spenatove halusky so syrom
pecene bravcove maso so stavou, ryza
zemiakova omeleta, kysle uhorky
pecene kurca, opekane zemiaky, jablkovy kompot

a dnes
fazulkovy privarok, nove zemiacky s petrzlenom a masielkom

miriamr
26. jún 2013

@1977 ahoj. mám ich v albume https://www.modrykonik.sk/fotoblog/miriamr/albu..., akurát tieto som potrela nutelou a ozdobila kvietkami zo smarflexu😉

clarissa
26. jún 2013

Ja dnes robim zeleninovu polievku a zapekne cestoviny s brav.maskom a mozarelou

marlenka75
26. jún 2013

Pečený gulášik v rúre, po obede idem ku kamoške robiť ešte pečenú krupicu s jahodami. 🙂

graceful9
26. jún 2013

Taak zienky dala som sa do toho a dnes robím kuracie na ananase s ryžou ;)

nikushkasa
26. jún 2013

Výborný listový šalátik s údeným lososom a horčicovou zálievkou.. 🙂 😉
http://tipnajedlo.sk/recepty/listovy-salat-s-ud...

smuhyta
26. jún 2013

dnes mame sosovicovu s mrkvicku-taku tehotensku 😀 ,lebo nemame radi teraz skoro nic,,a vecer ladovy salat,paradajka,redkvicka a nalev uvidime ako sa budeme citit

michaelamilan
26. jún 2013

Ahojte, ja dnes pečiem kura na 5 hviezdičkovej Metaxe, a gyros korení. K tomu ryža a biela zemiaková polievka. @graceful9 držím palčeky aby sa podarilo!!!!!! mňam si mi spravila chuť!!!!!
@miriamr jéééj v škôlke budú mať detičky radosť, krááásne muffiny 🙂

lululka555
26. jún 2013

ahojte 🙂 po dlhsej dobe sa hlasim 😉 ... ja som dnes nevarila ,vcera vecer som robila gulky v paradajkovej omacke s varenymi zemiakmi a mali sme to aj na dnes na obed, uvarila som len cerstve zemiaky 🙂

womankc
26. jún 2013

@graceful9 mňam by som si dala , držím palce , aby ti to vyšlo