Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja som včera teda varila iba druhé, polievka bola hŕstková z predlošlého dňa, a vypražila som karfiol normálne v trojobale aj v syrovom cestíčku, varené popučené zemiaky s cibuľkou aj trochu hranoliek, domáca tatarka bez vajca, dokončila som tortu, zamiesila som si na syrové pagáčiky, cesto čaká v chladničke, dnes upečiem, narobila som šaláty na dnešnú oslavu, naložila mäsko - budeme grilova´t vonku, a ešte upečiem aj čersvé žemličky, tak pekný dník kočky a pridávam sľúbené fotky, no totra nič moc, ja skrátka na to nie som, upečiem hocičo, ale torty zdobiť, na to nemám talent 😒 ale možno raz sa to naučím,na trotičke mi chýbajú čierne detaily, orámovanie očí a pusy postavičky Poua, no došla mi čierna farba, a čo som mala odložený v chladničke kúsok čiernej želatínovej poťahovky z predchádzajúcej torty, tak s tým sa nedalo pracovať, tak je bez toho, ale verím, že našej kočke urobí aspoň trochu radosť 😉
kočky, skúšali ste toto niektorá? http://varecha.pravda.sk/recepty/dzem-z-korky-c..., ja to chcem určite vyskúšať, náhodou som to objavila 😉
na dneska bude kura na smotane kapustovo mrkvovy šalatik a nejaku bublaninu pekny den 🙂 🙂 g
My dnes,kuracie rolky plnene vajickom,uhorkou a kapiou,s ryzou 😀
Ahojte,u nas bude konecne klasika nedela -doma a v klude,cely tyzden sme mali rozbehany bud na vystavach alebo pri vode tak som stihala ledva zavarat.dnes sližova polieka ,dusne masko a ryža.Takže robím marhuľové ompoty,zavaram uhorky na klasika a so zeleninkou a dnes ma čaka várka marhuľového lekvaru.
@danielaj to som este ani nevidela 😉
Cestovinový šalát s kuracím mäsom, slepačia polievka 🙂
@danielaj áno Danka, slivkový pečený lekvár mám od Teba ... je to môj poklad medzi lekvármi ... bez státia, pekne šup do rúry 😉 ja som na nete našla, že okrem višní a čerešní sa vraj dá takto robiť aj iné ovocie, len neviem či s tým má niekto skúsenosť .... mojka ja nie som až taká kucháročka ako Ty a nemám odšťavovač, takže hľadám niečo kde kľudne môžu byť aj kúsky ovocia 🙂 no a o tom džeme z kôrok dyne som teda fakt nepočula ... zaujímavé 😉
@hyta na tom mojom koláči nie je žiadny krém 😉 napíšem postup ? Tu je: 4 žĺtka vymiešať so 4 PL teplej vody, pridať 150g kryšt.cukor, 1 bal. vanilkový cukor a vymiešať poriadne do penista (ja to robím mixérom tak je to za chvíľočku hotové), prilejem 2dcl teplého mlieka, prisypem 300g polohrubej múky zmiešanej s 1/2 balíčkom prášku do pečiva, no a nakoniec 100g rozpustenej Hery .... pekne spolu vymiešam, vylejem na plech a pri 200 stup. pečiem 15 minút. Potom vyberiem z rúry posypem ríbezlím, a navrch rozotriem tuhy sneh zo 4bielkov do ktorého počas šľahania postupne pridávam 150-200 g prášk. cukor. Potom to celé dám pekne zapiecť do rúry na 180stup. kým sa mi ten sneh pekne nezasuší ... musí byť tak jemne hnedý na povrchu ... inak mám "fintu" - keď takto zapekám ten sneh, nechávam si pootvorené dvierka na rúr - potom sa na snehu neurobia také slzičky od pary 🙂 tak hurá do míňania zásob z mraziaku 🙂
@danielaj ideš robiť tie štvorčekové syrové pagáčiky? mňam, tie sú naše najobľúbenejšie,potom napíš či chutili, 😉 všetko vyzerá super a tak domácky 🙂
my dnes klasika nedeľná slížiková polievka, a tento neskutočný pečený bôčik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20465. Včera som upiekla český perník (voláme ho český lebo je od tety z čiech 😀 )
No tak ja som tu nebola uz straasne dlho 🙂 musim prestudovat co fajne varite 🙂 My dnes zeleninkova polievka, lebo zeleninka alá babkina zahrada, rezne so sunkou a syrom, nove zemiačky s vňaťou a maslom a kto by mal chut tak plnena kapusta 🙂 Peknu nedelu zenusky, dnes je magic datum 7.7. 🙂
Ahojte,nestíham sem teraz vôbec chodiť 😒 stále len záhrada,zaváranie...s deťmi po vonku užiť si trochu slniečka pokial sa dá.teraz máme cuketovú sezonu 😀 😀 pečené,smažené,polievku som robila aj veľmi dobrú pomazánku so syrom.minulý víkend sme oslavovali,tak sa grilovalo.spravila som ananásovú tortu a obalila vo zvyškoch želatínovej hmoty.dnes hovädzia polievka s kopou zeleniny zo záhradky,pečená krkovička s hráškovou ryžou a uhorkovým šalátom.dostali sme tortu,tak ešte deťom som slúbila osie hniezda,tak idem na to...a už vás konečne dočítať musím 😅 😅
@nelinka0401 kedy stihas chudnut pri tolkom vyvarani? 😉
@ifkael Iva ja len varím,ja som najedená už len z tej vône 🙂 a cvicím až ked všetko spí v klude 😀 😀
ja dnes hádam ani nič 😝 od včera zostal tekvicový prívarok aj pečená fašírka aj zemiaky a dokonca aj krémeš 🙂
@danielaj jééééééé jéééééé jéééééé mňááááááám, vyzerá to fakt mňamkovo!!!!!! Dcéra sa určite poteší, torta je krása a to najdôležitejšie, je robená z lásky a tekej torte sa žiadna iná nevyrovná 😉 !
@titkovamiriam baby šikulky ste........vy si kupujete ovocie na zaváranie, či to máte domáce všetko :-O ?????
@michaelamilan ja domace a od susedov,keby som ho mala kupovat sa zavarat ani neoplati ☹
Ahoj,
my sme včera mali špenátovú krémovú polievočku, bola super ....mm sa pýta, čo to vlastne je 😎 hehe
a ako druhé bolo pikantné karí mäsko a k tomu pyré 🙂
Dnes budú kuracie prsíčka na zelenej fazuľke a ako príloha bazalková ryža, a polievočka od včera 🙂 a potom budem piecť úžastnú bábovečku ale do okrúhleho vysokého plechu tak uvidíme ako to bude nakoniec vyzerať 😝 😝 😝
fotky som včera robila narýchlo mobilom 😅
dnes hovädzia polievka a zo včera pečená krkovička + tarhoňa a zel. šalát
ináč dnes som vyhodila celú uhorku(polnú) z Billi,taká bola horká 😠
ahojte. včera bola kapustová polievka so zemiakmi a plnená paprika s knedľou + tvarohový koláč https://www.modrykonik.sk/fotoblog/miriamr/albu...
a dnes zeleninová polievka s krupičnými haluškami, slovenská ryža a zapečené kuracie stehná s paprikou a paradajkou, uhorkový šalát a idem pohľad recept na ríbezľový koláč 😉
Ahojte.Dnes máme-slepačiu polievku+rezance,dusená kapusta+pečené mäsko a knedla.
my mame plnenu papriku, a vcera sme robili smotanovo ribezlovu torticku
ahojky, dlho predlho som tu zase nebola, lebo som sa "flákala" u "svokry", tak nebudem zhŕňať jedálniček tam, aj tak som bola za každé jedlo zdr ..., lebo ona to inak varí a podobne 😀 , dnes som v práci (mám trochu čas, tak idem pokukať 🙂, ale včera večer som mojim chlapom na dnes nachystala: polievku som si doniesla vlastnej výroby šošovicovú od svokry, hádam ju tam nenechám, keď ona ju varí inak a lepšie 🙂 , druhé som urobila pre veľkého kuracie prsia na šampióch, pre malého (nie som si istá, či ročný môže šampióny) kuracie prsia na póriku, mrkve a spoločnú majú ryžu ...

@atiatko ja robím ríbezľový džem každý rok, to skrátka u nás musí byť, a normálne odš´tavím ríbezle, rozvarím z cukrom a nakoniec gelfix a ešte robievma aj ríbezle ako brusnice a to je tiež výborné a ten slivkový som ti asi ja minulý rok poradila, tiež ho robíme už roky a výborný 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41045 😉