icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

benne
27. jan 2011

@lussy666 ved sa mi nechcelo...najviac námahy dalo tú mrkvu nastruhať... inak sa to urobilo všetko samo v peci zakryté alobalom... ale najväčší tromf - ostalo aj na zajtra, tak ale zajtra urobím aj polievku - paradajkovú a kupila som si dnes detské zvieratkovské cestoviny 🙂

lubenka01
27. jan 2011

@mmonika Krémova hrachová polievka. Veľmi sa nám osvedčila.

mmonika
27. jan 2011

@lubenka01 a das recept ?? zajtra by som vyskusala ,ked uz ma dcerka to vysvedcko 😀

titkovamiriam
28. jan 2011

ja som vcera nestihala mala som v skolke rodicko-robila som rizoto-polovicu len zeleninove a do druhej som udusila trochu masa 🙂 -mam aj na dnes.Vikend este fakt neviem co lebo je vysvedcenie a decka/velke/ budu rozlietane tak mozno budem varit len pre troch ludi-to neviem ako zvladnem,no urcite budem robiť kremes z be be keksov-najrychlejši na svete-je toho plný plech a je vynikajúci

kibuk
28. jan 2011

včera sme mali zeleninove rizoto dnes zemaiakove a lekvárove pirohy 🙂

danielaj
28. jan 2011

francúzska polievka, vyprážané syrové gulôčky, americké zemiaky a bábovka. malej zeleninková polievočka, kuracie mäsko s ryžou a kompótikom 🙂 🙂 a manželovi ostala ešte od včera dusená pečienka s ryžou...

lubka89
28. jan 2011

Baby potrebujem recept na fazulovu polievku🙂 dakujem

traktor
28. jan 2011

@lubka89 ja som varila vcera..dala som varit do vody fazulu, pridala bobkovy list, nove korenie, cierne korenie, sol vegetu., cibulu a struciky cesnaku...neskôr som pridala na kocky udene mäsko/ alebo klobasku/...ked bolo vsetko eno nuno..tak som urobila zaprazku / muka, , cervena paprika a olej/..zahustila polievku a nakoniec pridala trochu majoranku...ja niekedy pridam na kocky pokrajane zemiacky, alebo jeme len s chlebom..vcera som urobila zvlast cestovinku 🙂

jarunka111
28. jan 2011

Umytú fazuľu zalejem vodou a dám variť (môže byť aj bobkový list), ak je takmer mäkká, pridám zemiaky, osolím podľa chuti, ak je všetko uvarené, tak (niekedy aj nedám) dám mlieko, nechám zovrieť a podľa potreby zahustím s múkou rozmiešanou v mlieku alebo maizenou (alebo celkom zdravo aby to bolo, tak nastrúham zemiaky na jemno a zahustím tým) a malo by to byť hotovo 😉

happy8051
28. jan 2011

@titkovamiriam hodis receptik na ten kremes???

happy8051
28. jan 2011

u nas dnes sosovicova kysla, halusky s vajcom 🙂

kaara1980
28. jan 2011

ja som dnes urobila polievku zo zelených fazuliek (vraj lusková) a brokolicový kýš ako varili vo ,vojne šéfkuchárov, na stv1.

zuzin78
28. jan 2011

my dneska pangasiusa + zemiaky

l.lara
28. jan 2011

dnes: zasmazena sosovicova s parkom a kuracie zo vcera..

l.lara
28. jan 2011

@lubka89 ja robim podobne ako traktor, ale este pridavam korenovu zeleninu..

l.lara
28. jan 2011

@lubka89 a este robim variant to iste bez masa, s bujonom masox (poznamka: cesnak davam na zaciatku varenia len jeden "strucik" na drobno pokrajany) a k tomu davam cestovinu - siroke rezance (muz ich neje, tak pre nho tam dam vyvarit este zo 2 zemiaky prekrojene len na polovicu)

titkovamiriam
28. jan 2011
bambi2
28. jan 2011

@mmonika ja mam super rajcinovu polievku, moja dcera vzdy vylize tanier a naposledy si este 2x vypytala duplu... 😀
recept:
na olivovy olej uprazit cibuku, pridat pokrajane rajciny, nechat dusit pokial nezmäknu, pridat zeleninovy bujon a nechat asi 15 min varit, potom pridat cerstvu bazalku, tymian a petrzlenovu vnatku. povarit dalsich 5- 10 min, rozmixovat, precedit cez sytko, naspät do hrnca a pridame trosku rajcinoveho pretlaku a ja davam do nej cestovinove gulicky hned ako dam pretlak. trosku mensie ako tarhona alebo tie male hviezdicky. a varit pokial cestovina nebude mäkka. potom uz iba dochutim bud hnedym nerafinovanym cukrom alebo steviou. niekedy pridam aj trosku syru pre chut....ako kedy... 😝
a k nej zvyknem robit este take suche chleby, enke krajce nakrajam, tnatriem olivovym olejom, posypem provensalskym korenim, trosku struhaneho syru navrch a dam zapiect aby boli chrumkave... 🙂

mmonika
28. jan 2011

@lubenka01 polievka sa vydarila ,prave synator vylizuje tanier .. 😀 😀 😀 😀

@bambi2 dakujem vyskusam aj tvoju .. ja sice robim rajcinovu polievku ,ale nie je takuto ... 😉

morca3
28. jan 2011

zeleninova polievka a šampinony na smotane s domacimy nokerlamy 😉

lussy666
28. jan 2011

dnes polievka odvcera, spravim osie hniezda o chvilu a vecer kto bude chciet jaternice, zemiaky alebo "co dum dal" 😀

bambi2
28. jan 2011

@mmonika tak to som zvedava co na nu synator povie 😉 a hlavne vela tych byliniek!!!! tie tam urobia najlepsiu chut...

salma22
28. jan 2011

slivkove knedle

mia258
28. jan 2011

Zeleninový vývar, plnený baklažán a banánová roláda 🙂

zrzulka
28. jan 2011

...my dnes hovadzi vyvar, strasne dobry sa vydaril uplne ciry vonavy... proste mnamky.... a druhe som spravila koprovu omacku, masko z polievky + knedlik

babulky zlate mam otazku. V chladnicke mam listkove cesto ktoremu vcera skoncila zaruka tak ho musim urychlene vypotrebovat, poradte nieco rychle ... a este mam kokosove mlieko . len neviem na co by sa dalo pouzit.... radte!!!!!!!!

laerke
28. jan 2011

Konecne nemusim moc varit, poloviciak isiel pozriet svoju maminku a vrati sa az neskoro v noci, hihi 😀
Takze ja si spravim teraz par lievancekov a na veceru len nejaku zapecenu bagetku so syrom a zeleninkou... Ako je mi dobre? 🙂

iinuska
28. jan 2011

paradajkova polievka so syrom, spagety

laerke
28. jan 2011

@zrzulka Moja, ja by som spravila len satocky alebo take nieco, nic jednoduchsie ma nenepada.. Rozvaklas, nakrajas, nakydas tam dzem, tvaroh, pripadne syr a sunku, cokolvek, zavries, na vrch si daj co chces a strc do rury 😀 Tak som to riesila naposledy ja 🙂 😵

zrzulka
28. jan 2011

@laerke dakujem krasne tiez mi napadla slana varianta so sunkou... syrom, oreganom... bazalkou. tak to mame radi len som chcela nejaku zmenu... mozno s dzemom spravim... viem ze mamina robievala aj s klobaskou ale neviem jak to robila, musim sa jej opytat

lussy666
28. jan 2011

@zrzulka mozno normalne ako strudlu, len to cesto obtocila okolo klobasky:D