Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Posledné dni som varila:
Karfiolová polievka
Cukinovo cesnakové spagety
Zapekané kuracie prsia so šunkou, syrom a broskynou+ryža, hranolky 🙂
Dnes som si vybrala na obed zemlove knedle s hubovu omacku mnam bio jogurt a banan
včera sme boli na obed u mamky 😵 zeleninova polievka+ vypražany karfiol,zemiaky a uhorkovy šalat...
dnes-mäskové guľky v paradajkovej omáčke + kolienka
V piatok sme mali vajíčkovú polievku a kurací perkelt + halušky,
v sobotu bryndzovú polievku + kuracia pečeň na šťave+nové kôprové zemiačky + uhorkový šalát a piekla som chorvátske žemle,no piekla som z 1/2 dávky vyšlo 15 žemlí a do rána zostali 3 😀
v nedeľu rezančeková polievočka a maďarský guláš + domáca knedľa a mramorová bábovka a zmrzlina v bazéne a krásna nedeľa, podvečer výlet na bicykloch ...... 😎 😎 😎 🙂
dnes dojeme a uvažujem na zajtra niečo s cukety
dnes sme dojedali od vcera
kuracie kusky na sampionoch a hranolky
no zajtra ani netusim co budem varit,dcerka pojde k babke a chalani ostavaju doma ja do prace... co poradite?? rychle ,aj na dva dni... 🙂
Ahojte dievcata chcem zavarat uhorky len sa mi uz 3roky nedari 😠 su take chutovo nic moc nalev taky kyslejsi a uhorky su neni take dobre chrumkave tak vas chcem poprosit o radu ako ich spravne zavarit a spravi nalev aby boli take mnamky 😉 a zavaram ich v hrnci a prikryjem inym kedze nemam ten zavaraci origos..dakujem za odpoved 😉
@natalii6 ja robievam takto a sú ok...: na dno pohára dam par kružkov mrkvy, malu cibuľku, feferon a kôpor, naukladám uhorky, zalejem vlažným nálevom (1šálka kryštál cukor, 1 šálka ocot a 4 šálky vody, plus nakladač,zamiešať, 5 min. povariť a vypnuť).. zavriem poháre a sterilizujem v klasika zaváracom hrnci na 80stupňov celzia 5 minut...
máš teplomer? lebo ak ich v hrncoch varíš, tek sa ti rozvaria.. teplota by nemala vyskočiť nad 80stupňov...
tak som sa rozhodla pre cuketové lečo a na večeru bude pstruh,zatial vstrebáva do seba koreniny... 😉
Ahoj,ja mam taky ''100''- rocny recept,ale u nas iny neprichadza do uvahy : 3 l vody,1 l octu, 1 balenie Zelka,25 tabletiek sacharinu- vsetko dat do hrnca,nemusi sa to varit,len nech sa to rozpusti...a budu aj chrumkave aj vyborne:-!
@lululka555 ako si prosim robila tu torticku s malinami+slahackou ? dala by si sem alebo do albumu receptik ? dakujem 🙂
Baby, prosim vas, ako dlho sterilizujete uhorky, ked pouzivate klasicky hrniec? Vsade som nasla rozdielny cas. Nalev budem robit z nakladaca, zalievat vychladnutym. Dakujem 🙂.
@michaelamilan Dakujem, ja zase slintam nad tvojimi fotkami 😉
@veve39 ahoj už je receptík dopísaný pod fotkou v albume 😉
Ahojte, u nás sa dnes dojedalo z nedele ,kuracie mäsko s ryžou a zeleninová strúhaná polievka...a idem urobit teraz malinový puding 😉
dnes kelova polievka s parkou,masko mame zo vcera,dnes som urobila k nemu zemiakovu kasu pre mojich kasakov 😀 vcera poobede som musela piect kaiserky,co sa vsetok chleba aj rozky pojedli,aby bolo na veceru a ranajky 🙂
@michaelamilan to broskyňové smoothie by teraz aj mne dobre padlo 😉 😝 mňam
@lululka555 pozývam 😀 !!!!!
Dievčatá napíšte mi prosím presný recept na marhulovú výživu - rýchly a dobručký. Velmi pekne Vám dakujem.
ahojte poradte nejaky fajny koláčik nie veľmi maslovy nakakoľko ho potrebujem ku grilovačke a bublaninu nechcem robiť lebo ta mi pride taka obyčajna🙂 😉
ahojte tak ja dnes grilovanú cuketu s cesnakom, a zeleninový šalát, a mm namiesto cukety fašírky od nedele 😀
a koláč idem tento robiť 🙂 na zajtra http://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=2&id=...
@michaelamilan Ako si robila tie fajné nápoje, môžem poprosiť recept? Už pri pohlade som smädná ako šlak)))))
rychly a lahky obedik po kupalisku: tortellini s paradajkami, cesnakom a bazalkou a syr dziugas, mnaaam 🙂

U nás dnes francúzske zemiaky na fit spôsob a poobede zrejme niečo upečiem 🙂. Večer to vyzerá na grilovanie 🙂