icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
21. júl 2013

u nás sme včera dojedali rascovú s vajíčkom a haluškami, cukinové fašírky, y piatka, namiesto hranoliek som dorobila dusené zemiaky na cibulke a paprike, poobede sme sa išli kúpať na Zelenú vodu, dnes sme mali slepačiu polievku, dusené bravčové karé na hríboch, posypané syrom, pečenú bravčovú roládu plnenú vajíčkovou plnkou, ryžu, uhorkovo-rajčinový šalát, poobede nás čaká oslava-mama má narodeniny, tak bude grilovačka a pridávam fotky z koláčikov, čo som pripravila na oslavu, koláčik Tang s višňami, Bebe dobré ráno a púštny kvet, + foto čo som robila v týždni egrešovo-ríbezľová bublanina -jogurtové cesto, uhorky-kvašáky, už aby boli hotové, peknú nedeľu prajem

daniela15
21. júl 2013

@michalag už si asi navarila, ale možno pomôžem pre budúcnosť, netreba soliť ani cukinu ani tekvicu, zle sa potom obaľuje, je mokrá, stačí, keď osolíš vajíčka 🙂

lululka555
21. júl 2013

Ahojte, pridávam fotky dnešného obedíka ...kuracie kúsky zapečené s pórom,mrkvou,rajčinami a šampiňónami ,ryža ,polníček a hrnčekový ríbezľový koláč s mrveničkou 😝
Medzitým varením som poprala a teraz rýchlo k vode ,je nádherne 😎 😎 😎
krásnu nedeľu baby 😉

lululka555
21. júl 2013

@danielaj ako vždy ,zase krásne koláčiky 🙂

lencyca
21. júl 2013

Ahojte,dnes kralovska cesnekova polievka s opekanym chlebom,bravcovy tokan na paprike a slanine,ryza,uhorkovy salat,vcera som robila nepecenu piskotovo-smotanovu tortu s jahodami,malinami,ananasom,hned bolo po nej 😀 a vcerajsi obed cestoviny s nivovou omackou porom a slaninou 🙂

katja78
21. júl 2013

@danielaj prosím Ťa, predposledná fotka je Púštny kvet? môžem poporosiť receptík? Vďaka.

michaelamilan
21. júl 2013

a pripájam aj foto rolády, syrovej tašky a kôprovej omáčky 🙂
@danielaj
@lululka555
@lencyca jééééj slintám nad vašimi fotkami!!!!!!!! mňam!

daniette
21. júl 2013

@kucminka Použila som zavárané slivky🙂

anaku
21. júl 2013

Nas tiez zasobuju svokrovci cuketami, takze v sezone ich mame pomaly denne 😅 najcastejsie cuketovy slany kolac, ten mne chuti asi najviac, cuketove fasirky, placky, cuketovy gulas, ratatouille, leco...je toho na mraky, je to super vdacna zelenina.

anaku
21. júl 2013
zuzka7512
21. júl 2013

@michaelamilan syrovú tašku som piekla aj ja,ale mi praskla...ty ju máš krásnu.... 🙂

joannas
21. júl 2013

@michaelamilan ako robyš koprovu omačku? 🙂

natal12
21. júl 2013

@michaelamilan Miši poprosím receptík na tvoju koprovicu 😀 a tu roládku aj na tie syrové tašky 🙂 vdaka

titkovamiriam
21. júl 2013

Ahojte!Prajem krasny nedelny večer!Vidim že ste varili,piekli a zavarali.Ja som len zavarala,lebo sme s chlapom ostali bez deti tak sme cely vikend stravili pri vode 🙂 .Aj teraz idem obrat uhorky tak na osem poharov a spravit si v kuchyni saunu ☹ u nas je nenormalne horuco a stale sucho a sucho...

katkas1
21. júl 2013

@lencyca ahoj, das recept na tu tortu, mm bude mat narodky stvrtok a ja piatok tak by som chcela nieco take urobit, dakujem 🙂

lencyca
21. júl 2013

@katkas1 Ahoj,jasne paci sa 😉 robim to do tortovej formy,spodok aj boky sa daju otvorit,lahsie sa to vybera...potrebujes na to 4 kysle smotany,4 vanilkove cukry,ovocie ake mate radi,1 1/2balika piskot(ja som mala pre istotu 2)granko na posypanie,alebo postruhanu cokoladu.na dno formy vylejes smotanu zmiesanu s vanikovym cukrom,na to ulozis piskoty naopak,ovocie,znova smotanu s cukrom,piskoty,ovocie,az minies vsetky smotany,vrch zakoncujem piskotami,prikryjem to alobalom dam do chladnicky stuhnut,robim to vecer a na druhy den to naopak preklopim na tanier a posypem grankom,navsteva si pytala duplu a moj syn by ju bol schopny zjest sam 😀 je jednoducha a osviezujuca 🙂

lululka555
21. júl 2013

@michaelamilan no a ja slintám nad tvojími výtvormi, samé mňamky 😝

zklimekova
21. júl 2013

@danielaj mňam , zase samé dobrotky 😉

zklimekova
21. júl 2013

@michaelamilan mňam si ma inšpirovala..omáčka bude tento týždeň 🙂

zklimekova
21. júl 2013

včera sme mali karfiolovú polievku s haluškami , vyprážané pirohy na sladko na slano...najlepšie bolo , že nám navarila babka :D....poobede sme boli na dedine pri mojej babke, manžel, jej bol ťahať farbu na dome čo zatepľoval...a deti sa vyšantili na záhrade, psík k tomu..noo super popoludnie 🙂..dnes sme mali slepačiu polievku, sviečkovú a knedľu, ostane aj na zajtra tak budeme dojedať....poobede bol kysnutý koláč s čučoriedkami...mňam dobrotka 😉 ...

michaelamilan
21. júl 2013

@zuzka7512 no je možno pekná, no tiež mi praskla 😠 😅 len to na fotke nieje vidno 😝 😀
@joannas
@natal12 údené mäsko dám do hrnca a po vrch zalejem vodou. Varím asi 1 a 1/2hodiny, uvarené mäso vyberiem, dolejem mliekom, spravím si zásmažku, všetko spolu premiešam, pridám nakrájaný kôrop, nechám chvíľu prevariť a dochutím soľou.
ROLÁDA: Korpus: 4 vajcia, 80g cukru krupica, 120g hl.múka. Vajcia s cukrom vyšlaháme nad parou. Odstavíme z pary a ešte asi 5 min šlaháme ručným šlahačom. Do vyšlahaných vajec postupne primiešame preosiatu múku. Hotovú hmotu vylejeme na plech s papierom, rovnomerne rozotrieme a pečieme na 200st asi 5min.
Hotovú a vychladnutú roládu potrieme jahodovým džemom, vyšlahanou šlahačkou. Na začiatok rolády(tam, kde začíname rolovať) naskladáme ľubovoľné ovocie, zvinieme a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu. Medzitým si pripravíme krém na ozdobu:
25g cukor kryš., 1 žĺtok, 15g maizena, 100ml voda - uvaríme puding. Do uvareného a vychladnutého pudingu pridáme 135g masla, červené potr. farbivo a vyšlaháme. Krémom potrieme celý vrch rolády. Ak naplníme roládu ananásom, je dobré vrch posypať kokosom, potom sa roláda aj lepšie drží keď sa papá.

http://tana-catering.blogspot.sk/2012/10/syrova...
@zklimekova no to som rada že som inšpirovala 😉 a prajem aby ste boli bez čemeru, lebo ja som sa doslova prežrala!!!!!

danielaj
21. júl 2013

@lululka555 ďakujem pekne, ja zase chválim tvoje, krásne a určite aj veľmi chutné 😉
@katja78 ano, to je Púštny kvet, to spravia aj tvoje dcérky, toto robila moja staršia, má to z takej knižky pre dievčatá, úplne jednoduché, roztopíš 1 várovú alebo inú čokoládu, pridáš 2 PL medu a 400 g kukuričných lupienkov, zmiešaš, dáš do košíčkov, jednoduché a veĺmi dobré, decká dnes na oslave vyjedali iba to 😉
@michaelamilan mňám, ja zase slintám na tvojimi 🙂
@zklimekova ďakujem pekne 😉

lussy23
21. júl 2013

Zemiakový šalátik 🙂 Vitariánsky

zarabono
22. júl 2013

Dnes kelova polievka,grilovane masko,zeleninovy salat,cez vikend sme mali soagety s nivovou omackou,dezert piskotovo smotanove pohare a caka ma dalsia varka marhul

nelinka0401
22. júl 2013

ahojte,tak ja dnes musím variť.ostala len slepačia polievka aj to len na obed asi 🙂 Vyjedli sme pečené kuracie štvrte s novými zemiakmi na vňaťke s cibulkou a uhorkovým šalátom.tak dnes asi fašírky a cuketa,stále rastie k tomu zemiaky a uhorkový šalát.

maminka2013
22. júl 2013

ahojte, nebola som tu cez víkend, tak popíšem náš jedálnik 🙂
sobota: cesnaková polievka, lečo, palacinky s džemom a šľahačkou
nedeľa: slepačia polievka, pečené kuracie mäso so zemiakmi a ryžou, uhorkový šalát a dojedli sa posledné kusy palaciniek 🙂
no a dnes sa nejak dojedá zo včera čo ostalo 😉

aimable
22. júl 2013

my dnes dopapame mliecnu sosovicovu polievku zo vcera a vyprazim karfiol a mlade zemiacky s petrzlenovou vnatkou a k tomu uhorkovy alebo rajcinovy salatik. V tychto horucavach si ako dezert davame zvacsa zmrzlinu alebo kupujem na trhu rozne druhy zltych melonov ktore nakrajam do misy a pomiesam a zachladene je to super, teda pre tych co maju melony radi. 😉

gianni
22. júl 2013

dnes bude niečo z cukety a zo pstruha,taká rychlovka....

marry2112
22. júl 2013

nam zo vcera ostalo gyros masko, grilovana paprika a cuketa+nove zemiaky,...tak sa s mm rozdelime a dorobim trosku cestovinoveho salatiku,... 🙂