icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
30. júl 2013

@michaelamilan ahoj, ja mám túto Unoldku http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?a=ukaz..., mám ju už dlhšie asi 6-7 rokov, mm mi ju doniesol z Nemecka zo služobky - môj naj naj darček, väčšinu ciest si dávam robiť tam, ale chlebík pečiem aj dos´t na plechu, zdá sa mi omnoho lepší, v pekárničke je viac tvrdšia kôrka, aj keď jeden veľmi obľúbený pizza chlebbík pečiem len tam, rukami nikdy cesto tak nevymiesiš ako v pekárničke - moja skúsenosť, rožky, pletenky, vianočka, žemle, brišky, lúpačky a pod. sú úžasne nedýchané, robím v nej úžasnú mliečku ryžu, jogurt, a takmer všetky džemy, aj dnes som navarila od rána tri druhy, vojde mi tam tak 2 kg ovocia, čo je 6-7 pohárikov od tatarky, či horčice, no kto by stál nad sporákom 😅 ja si ju neviem vynachváliť, nedala by som ju za nič na svete 🙂

vieruna
30. júl 2013

@michaelamilan ja mam takuto http://www.moulinex.sk/Predmet/Detail/24. Uz asi 4-5 rokov. Zo zaciatku ma to bavilo, potom som v nej len cesto miesila a teraz jej je dobre v skrini 🙂 Cesto sa mi lepsie robi so slahacom s hnetacimi hakmi, aspon si viem kontrolovat konzistenciu. A skusala som ako Danka @danielaj robit v nej lekvare. To je fajn. Ale ja ked uz robim, tak na tony. Tak si teraz vyber 😉
@danielaj ako v nej robis jogurt a mliecnu ryzu? Mozno jej dam este sancu presadit sa hihi

danielaj
30. júl 2013

@vieruna daj jej šancu 😀 ryžu túto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30864 a jogurt tento http://recepty.vareni.cz/jogurt-z-domaci-pekarny/, neboj ja tiež robím džemy na tony ako ty, ale kedˇže som pracovne dos´t vyťažená, tak po večeroch, keď prídem z roboty, robím takto po trochách, ale ke´d to všetko zrátam mám ich hektolitre 😉

vieruna
30. júl 2013

@danielaj urcite to vyskusam, lebo uz minule som poskulovala po jogurtovaci v lidli. Esteze som sa sama stopla a nedotiahla ho domov 😀

tilenka
30. júl 2013

dnes sme mali...polievočku s karfiolu,struhanej mrkvičky, hrášku,+ zemiaková kaša a vyprážany karfiol 😉

natalii6
30. júl 2013

ahojte dnes som robila granadir+ uhorky a este idem spravit maso na stave kedze idem zo starsim synom do nemocnice nech maju doma co jest lebo ako poznam muza ten nespravi nic 😠 a mladsi syn by ostal na sackovej polievke ☹ a prave robim osie hniezda tie skladane 🙂

natalii6
30. júl 2013

@dadenka1 @damlenka Ahojte prave som otvorila tohtorocne uhorky co ste mi poradili a dievcata chcem vam velmi pekne podakovat su skveleeeeeeeeee 😉

honey10
Odpoveď bola odstránená
zklimekova
30. júl 2013

@michaelamilan mňááám to vyzerá super...

ja pečiem chlebík, rožky...bez pekárničky, ale tiež nad ňou premýšľam 🙂

natalii6
30. júl 2013

@danielaj ahoj prosim ta ako sa v pekarnicke daju robit dzemy?

veroninna1
30. júl 2013

zajtra restovana kuracia pecen s tarhonou, uhorkovy salat.

anavila
30. júl 2013

ahojte...dnes som robila tarhonu a kuracie prsia v omáčke na spôsob sviečkovej. To mäso som kupovala minulý týžden v kauflande, mrazene prsia kilo za 3,33! no nekup to, som myslela ze ma vystrie, ked som dnes čitala etiketu, ze je to polotovar, obsahuje vodu a kadejaké hovadiny, hodinu sa to maso (mimochodom pokrájané na plátky) dusilo a je ako žuvačka, som taká vytočená...a kupila som tri balenia, super: zajtra vsetko vylejem psovi...až mi zle prišlo.

mirage
30. júl 2013

@anavila No co cakas od masa z pochybneho hypermarketu za takuto cenu, u nas by to ani pes nezral.. No teda pes asi hej. Ja nerozumiem ako si mozete kupit maso len tak, kuracie v HM, ved to je cisty bordel, atb, rychlenie, voda atd.

adulikka
30. júl 2013

dnes z kuracích krídel perkelt s kolienkami...a tých zostalo veľa ,tak zajtra budú z vajcom na slaninke

sweetlemon
30. júl 2013

@michaelamilan my mame pekarnicku a zvykneme piect, ked sa nam nechce ist kupit chlieb. Pouzivame kupovane zmesi a velmi nam chuti 🙂

anavila
30. júl 2013

@mirage máš pravdu...žial, popalila som sa. Aspon mám skusenost. je mi z toho zle este teraz

womankc
31. júl 2013

ja dnes budem variť fazuľovú polievku s údeným rebierkom a ako druhé im urobím cuketovo-zeleninové placky alebo fašírky, ešte sa rozhodnem a šalátik s čínskej kapusty na večeru, pohľadám ešte nejaké inšpirácie

luciaq
31. júl 2013

dobre ranko zienky. my dnes fazulkova polievka a bravcove kare na sampionoch s ryzou a salatik zelenivy

danielaj
31. júl 2013

@natalii6 ahoj, úplne jednoducho, už ich tak robím pár rokov, odvážim si 1,5 - 2 kg ovocia, podľa toho akú máš veľkú pekárničku, dám príslušné množstvo gelfixu a cukru, podľa návodu na obale, na 1 kg ovocia 1 gelfix 2:1 a 0,5 kg cukru, zapnem program Džem a za hodinu a 20 minút mám hotovo, prelejem do pohárikov, zatvorím, dám do deky, nechám do druhého dňa, kým to tam vychladne a hotovo, využívam to hlavne v týchto horúcich dňoch, nechce sa mi pariť pri sporáku 😝

mirage
31. júl 2013

@anavila Ahoj, nemyslela som to utocne, ten prispevok tak vyzera. Dievcata NEKUPUJTE maso v hypermarketoch, my to prezijeme, ale ide nam o zdrave varenie hlavne pre deti..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
womankc
31. júl 2013

@evamarek77 karfiolová s ryžou, paradajková, zeleninová s haluškami, póriková so zemiakmi. kráľovská cesnaková, kulajda- zemiaková na kyslo s varenými vajíčkami, smotanou a kôprom

womankc
31. júl 2013

@danielaj idem k tebe do albumu pošmejdiť dáke inšpi 😉 🙂

womankc
31. júl 2013

a práve som raňajkovala celozrnný chlebík so šunkou a domácim kozím syrom s kúskom papriky a paradajky. našla som si zdroj na kozie mliečko, už sa chladí v ľadničke, len okrem ňa to teda moc doma nenadchlo heheheheheheheheheh 😀

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
danielaj
31. júl 2013

@womankc pošmejdi, len ja tam mám pofotené vúčšinou iba sladké, ak teda hľadáš inšpiráciu k obedu, tak moc tam toho nenájdeš 😒

womankc
31. júl 2013

@danielaj nevadí

natalii6
31. júl 2013

@danielaj dakujem ani som si nevsimla ze ci tam mam taky program ale idem kuk 😉

evamarek77
Odpoveď bola odstránená