icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

fordikford
3. aug 2013

@boubelka0021 ahojky prepač že až tak neskoro ale nešiel mi net -ja davam do 2,5 dcl pohára takže 1 diel cukru práškovy ,2 diely vyb.múky, 1 diel vlažnej vody , 1 diel nemletého maku, 1 pdp , 2 vajcia,a asi pol pohara oleja .Postup: žltky s cukrom vymiešat do penista pridat vodu a šlahat do peny ,potom pridáme olej múku prášok do pečiva a mak .Nakoniec pridáme sneh z bielkou ja robim dvojitu dávku ked na velky plech.Krém uvarim z litra mlieka a troch zlatych klasov ,jedna vanilka ,po vychladnuti zmiešat s heliou a práš.cukrom ,orechy posekam dam do kastrolika maslo pridam asi dve polievkove lyžice kryštalového cukru všetko to opražim vonia to sladko ked to vychladne tak posypem po koláčiku dúfam že všetko ak nie kludne sa pýtaj 🙂

fordikford
3. aug 2013

@natalii6 ja robim z kuracej pečienky

ifkael
3. aug 2013

@natalii6 ja robim- kolko peciv, tolko vajec, - peciva predtym namocit nakrajane nadrobno v mlieku, kuracia pecienka - naskriabana nozom, sol, korenie a troska muskatoveho oriesku... svokra tu pecienku predtym dusi na cibulke, ja ju davam surovu. a ked je to moc riedke, zahustim struhankou

a uvitam tipy aj na nove recepty.. u nas sa vzdy zje este pred obedom :D

mibi41
3. aug 2013

@klapinka ahoj mozem poprosit cely receptik na tie muffinky?Ci to je cely?Dakujem krasne

siska53
3. aug 2013

Moji chlapci budu mat na zajtra telacie na zeleri a klinceku s ryzou. A mame i cviklovo-mrkvovy salat k tomu.

jankalac
3. aug 2013

@katy1986 my len feferonky poriadne ususime, pomelieme , a mame to v poharoch alebo v umelej doze, a v solnicke - na stole 😉 .

danielaj
4. aug 2013

@barbora84 jasné, páči sa, tie karfiolové placky mám z Báječnej ženy, robil ich tam kedysi dávno Roman Pomajbo a máme ich veľmi radi

Karfiolové placky

1 karfiol, 6 PL múka polohrubá, 1 PL strúhanka, 6 PL mlieko, 2 vajcia, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, korenie biele mleté, soľ

Surový karfiol nastrúhame nahrubom strúhadle, z bielkov ušľaháme sneh, všetko ostatné zmiešame a pridáme ku karfiolu, nakoniec sneh, robíme menšie placky a vyprážame na oleji.

a fašírky robievam tieto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19023

aj tieto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=443

danielaj
4. aug 2013

ahojte, u nás sme včera dojedali zeleninovú polievku s haluškami, deti si rozkázali vajíčkové halušky s uhorkovým šalátom, a zostalo ešte pár pizza palaciniek, tak ja som mala tie, piatkový čokoládový termix zmizol rýchlosťou blesku, tak som včera dorábala ešte jahodový s mrazenými jahodami a piekla som smotanový koláčik s marhuĺami a želé, peknú nedeĺu kočky, idem vymyslieť nejaké dobré mäsko na dnes 😉

zuzzuli
4. aug 2013

@katy1986 ja kazdy rok robievam pikant z feferonov a u nas u c
hlapov velmi oblubeny. Umyte osusene feferony pomeliem, pridam sol v pomere 1 diel soli a 4 feferonov, poriadne premiesam, dam do flias a hotovo 🙂

lydia22
4. aug 2013

U nas dnes brokolicova polievka a hovadzinka na šťave s ryžou

michaelamilan
4. aug 2013

@mia.k mno ja som ich už robila, dala som tak raz toľko syru a bola to iná mňamka!!!!! Veru sme si pochutili!!!! Odporúčam ich spraviť 🙂

soniatko
4. aug 2013

myslela som, ze dnes nebudem varit, ale kedze sa grilovacka kvoli teplu presuva az na 17. tu hodinu, robim aspon pecene zemiaky s cibulkou a slaninkou, prihodila som tam aj prekrojene sampiony a este budem piect slivkovy kolac s posypkou... 😉

martinasturmova
4. aug 2013

Ahojte tak já pečiem bravčové mäsko a k tomu zemiačky a zeleninový šalát.Polievka dnes nieje lebo v tomto teple ju nikto nechce jest 🙂

laurica123
4. aug 2013

Zienky ako upiect hovädzie masko aby nebolo suché ale šťavnaté?

zarabono
4. aug 2013

dnes kremova polievka hokaido,v tom teple staci a uz som dorobila slivkovo jablkovu vyzivu a slivkovy lekvar

debnarova
4. aug 2013

a mozem vediet ako si robila maso,ze bolo suche???ja dnes robim slepaciu polievku a na druhe som si nachystala na plech pecene zemiacky s napacovanym bravcovym maskom,paradajka,paprika,cibula,vsetko je premiesane a da sa to zapiect.pred koncom posipem nivou 🙂

lucinka4
4. aug 2013

U nas dnes kuraci vyvar a spaldove halusky so spenatom a vajcom

nelinka0401
4. aug 2013

Ahojte,tak ja dnes oddychujem,dnes varí muž 🙂 polievku z bravčových kostí s kopou zeleniny a slížikmi a rezne s novými zemiakmi a zeleninou.

nelinka0401
4. aug 2013

@ifkael čo je to pleskavica??balkánske fašírky??ešte som to nepočula 😉

fordikford
4. aug 2013

na dneska kačacia polievka s rezancami a živanska v trube ,tvarohove šišky s pribinačikom a černicami

laska1982
4. aug 2013

dnes len taka rychlovka 🙂 .. pizza s kuracim maskom 😉

ifkael
4. aug 2013

@nelinka0401 400g mlete maso, original recept miesaju jahnacie s hovadzim, ale tak, mame v mrazaku bravcove, tak je z toho... 200g taveny syr a 100g tvrdy syr nastruhat. sol, korenie, cervena paprika. obalit v trojobale a vysmazit... asi by sa to ani nemuselo v trojobale obalovat, ale u nas doma su chlapi lubia klasika fasirky, tak to maju tak... :D

nasla som este kopec receptov, takze netvrdim ze je to original... niekto dava do stredu kusok feta syru a len opeka na grile- ale mnam je aj tato verzia. nieco ine trochu, ked uz neviem co varit

juranka
4. aug 2013

My sme mali vcera a aj dnes kuraci vyvar so zeleninkou a slizikmi a hovadziu rostenku na hriboch a ryzu, cviklovy salat 🙂

mia.k
4. aug 2013

@michaelamilan dík za recenziu 😉 , pozajtra sa na ne chystám, tak dám aj ja teda viacej syra.

betuska22
4. aug 2013

Ahojte babeny tak ja dnes iba ryžovy nákyp od maminky tu z mk a je faaakt mnam ....

veronika2103
4. aug 2013

ja som robila plnenu papriku a knedlu...mnaaaamurobila som toho ako pre vojsko....hihi

michaelamilan
4. aug 2013

Ahojte, ja som včera nevarila, boli sme preč a na večeru me si kúpili grilované kuriatko, vyšlapali sme na kopec kde stojí zrúcanina Čachtického hradu a pri západe slniečka sme sa napapali a kochali prírodou naokolo.....No bola to nádhera, môj mm je proste romantik a vždy ma nejako prekvapí 😀
Dnes zeleninová polievka a makaróny s tuniakom a syrom
Prajem krásny zvyšok nedele.@mia.k potom napíš ako chutili 🙂

daniela15
4. aug 2013

@michaelamilan prosím, dáš recept na tie cuketové fašírky, na nete je veľa receptov, ale keď už máš odskúšaný, radšej skúsim tvoje 🙂

mia.k
4. aug 2013

@gianni ja som ten jogurt nerobila v jogurtovači a večer som ho zarobila a do rána sa spravil. Možno preto sa tebe neťahá,lebo si ho robila v jogurtovači.

charllotte
4. aug 2013

dnes na prirodno kuracie steaky s americkymi zemiakmi, zeleninovy salat, slivkovy kolac s drobenkou 😉