icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

michaelamilan
4. aug 2013

@daniela15 nech sa páči: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5493 tento link mm od niekoho odtiaĺto, len neviem od koho ale asi od mojej adoptívnej mamičky @danielaj 🙂 😉

mia.k
4. aug 2013

my máme dnes zajačiu slížikovú polievku a uvareného a potom v rúre zapečeného zajaca s plnkou.
@michaelamilan a nie je momentálne Čachtický hrad v rekonštrukcii? Dá sa tam normálne ísť?

danielaj
4. aug 2013

@michaelamilan ano, ano odo mňa, moja adpotívna dcérenka 😀 a musím ťa vyhrešiť, ty si bola celkom blízko pri nás na Čachtickom hrade a do Bošáce si nemohla na návštevu odskočiť? 😠 😅 nabudúce ma už neobíď 😉

danielaj
4. aug 2013

u nás dnes vývar z bravčových kostí so zeleninou a slížikmi, dusené marinované bravčové karé na leči, posypané strúhaným údeným syrom, slovenská ryža, čerešňový kompót, + foto včerajšieho domáceho termixu s jahodami, čokoládový som robila tiež, ale ten som nefotila, mám ho v albume, a smotanovo-marhuľového koláčika so želé 😉

betka22betka
4. aug 2013

cukinu milujeme, preto dusené kuracie stehno s dusenou cukinou

veroninna1
4. aug 2013

Dnes zase len take lahke jedla, halusky so sampionovou omackou, halusky s vajcom, varena kukurica.

titkovamiriam
4. aug 2013

Vikendove varenie-žaludkový gulas s cestovinami,vyvar z bravčoveho mäsa,ciganska,domaci termix a varena kukurica 😉

katkas1
4. aug 2013

takze vcera kuracie stehna s ryzou a kompotom, dnes slepaci vyvar, fasirka s grilovanymi zemiakmi a uhorkovym salatom, kysnuty ovocny kolac s posypkou a kakovy zavin, varili sme poslednu varku kukurice/nastastie/ a zajtra idem s deturencami na cely den ku svokrovcom takze nevarim ale budeme robit slivkovy lekvar v kotli tak sa velmi tesim kedze ma byt 35 stupnov 😝

fordikford
4. aug 2013

@katkas1 a to už mate dozrete slivky?naše ešte nie su

michaelamilan
4. aug 2013

@mia.k áno, je v rekonštrukcii tuším do 05/2014 ale turistické chodníčky sú sprístupnené, len sa nedostaneš na hrad......kuk môj albumík milanko od 3. mesiačika a tam mám aj fotenku 🙂
@danielaj zasa samé mňamky!!!! A inak myslela som na teba, len nemám na teba kontakt, takže by som musela zvoniť od domu k domu aby som ťa našla 🙂 môžme si v IP vymeniť čísla a nabudúce sa bez telefonátu neobídeš 😀 😉

klapinka
4. aug 2013

@natalii6 @sweetlemon mibi41 pouzila som hladku (v Uk velky vyber nieje 😀 ) a receptik mam odialto
http://www.instructables.com/id/Nutella-Brownie... 😉

cukrik580
4. aug 2013

Zeleninovo morcaci vyvar s krupicovymi haluskami ryza a kare na stave s horcicou a kolacik-piskota s kakaom a orieskami bananovy puding vyslahany s maslom slahacka a cokoladova ryza :D inspiroval ma obliz prst ale na bielky slahane si v tomto teple v tehotenstve ozaj netrufam :D a vecer sme boli v ziranoch na grilovane kolienko :-P

danielaj
5. aug 2013

dobré ránko, dnes ako vždy v pondelok nevarím, dojedáme z nedele 😉

womankc
5. aug 2013

dobré ránko, ja som v sobotu varila kuracie karí ragu - cibuľa kuracie stehno, zemiaky, mrkva nastrúhaná, hrášok, bokolica a druhé bolo lečo z čerstvej zeleninky a varené zemiaky, v nedeľu som robila kelovú polievku s ryžou a šunkovou klobáskou a hovädzie rezne, zem, kašu a šalát ľadový s jogurtom - jogurt, kôpor, soľ, cukor, limetková šťava , ešte jeden šalátik z pečených paprík - oliv. olej, vínny ocot červený , nasekaný cesnak a zelerová vňať / normálne ide petržlenová , len som nemala/ a piekla som dvakrát slivkový koláč ako piškótové cesto a na dnes som im urobila lievance obalené v cukre so škoricou a ešte som zavárala čučorieky 🙂

womankc
5. aug 2013

ešte som robila pár zavaraných uhoriek, pečené papriky , trošku som paradajok nakrájala do mraziaka, uvarila slivkový džem , urobila som si do mraziaka aj pár balíkov, plnenej papriky a dostali sme parádnu tortičku od babky
najmenšia moja mala krásnych 5 rôčikov

cukrik580
5. aug 2013

@womankc co potom s tymi rajcinami v mrazaku???to ma zaujalo, lebo mame moooc :D

womankc
5. aug 2013

@cukrik580 no rôzne do varenia používam, do polievok , pod mäso , do gulášu , do leča , alebo aj keď potrebujem šťavu, tak si uvrím a prepasírujem, alebo kto sa nerád prple tak rozmixuje a máš to čerstvé bez chémíí, takto isto si aj papriku spracuvávam, buď ako celé lusky, alebo si ich rovno naplním, alebo nasekám nadrobno

anos18
5. aug 2013

Ahojte, na pondelok netradicne slavnostny obed: slepacia polievka, pecena kacica, knedla, kapusta a jablkova nepecena torta pri prilezitosti navratu mojho syna z mesacneho pobytu v zahranici. Hura 🙂

charllotte
5. aug 2013

@betuska22 ahoj.... ahoj, citam komentariky, nakyp od Charllotte??? 😀 pekny dnik prajem

cukrik580
5. aug 2013

@womankc tak super, dakujem, isto vyskusam 🙂

womankc
5. aug 2013

@cukrik580 nebudeš ľutovať, ja som postupne prešla zo zavárania leča na tento spôsob

lululka555
5. aug 2013

ahojte 😎 po dlhšej dobe sa opäť hlásim...dnes varím cuketový prívarok a bravčové mäsko na paprike k tomu . 😉 🙂

natal12
5. aug 2013

Ahojte kočky, my zo včera dojedáme zemiakovo-cibuľkový šalát s mrkvičkou bez majonézy a fašírky k tomu 🙂

ivetka1981
5. aug 2013

moja prvotina-vianočka s hrozienkami 😉 😉 😉

katy1986
5. aug 2013

@jankalac
@zuzzuli dievčatá dakujem🙂 presne toto som chcela, vyskúšam aj jedno aj druhé 🙂

betuska22
5. aug 2013

@charllotte ahoj, ano ano od teba a je mnaaam, len som nemala hrozienka tak som dala iba marhule ale aj tak je super 😉

avals
5. aug 2013

ahojte, potrebovala by som poradit nejaky recept na vianocku ale taku co kysne v ladnici cez noc 😀 . potrebujem ju mat rano cerstvu a nechce sa mi az tak skoro vstavat a miesit cesto.....

miskazv
5. aug 2013

my dnes varíme bravčové medajlónky na hríbikoch s ryžou 🙂 🙂 už nech to je,vykrúca nás od hladu ako divé hrozno 😀

ifkael
5. aug 2013

@danielaj tie pecene papriky ako sa to robi?

upiect nasucho papriky- na kolko stupnov a ako dlho? potom nakrajat? tu ciernu supu osupat potom, nakrajat, olivovy olej, cesnak a bylinky?

natalii6
5. aug 2013

ahojte co sa pouziva miesto smetolu?