Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@natalii6 ja robim z kuracej pečienky
@natalii6 ja robim- kolko peciv, tolko vajec, - peciva predtym namocit nakrajane nadrobno v mlieku, kuracia pecienka - naskriabana nozom, sol, korenie a troska muskatoveho oriesku... svokra tu pecienku predtym dusi na cibulke, ja ju davam surovu. a ked je to moc riedke, zahustim struhankou
a uvitam tipy aj na nove recepty.. u nas sa vzdy zje este pred obedom :D
Moji chlapci budu mat na zajtra telacie na zeleri a klinceku s ryzou. A mame i cviklovo-mrkvovy salat k tomu.
@barbora84 jasné, páči sa, tie karfiolové placky mám z Báječnej ženy, robil ich tam kedysi dávno Roman Pomajbo a máme ich veľmi radi
Karfiolové placky
1 karfiol, 6 PL múka polohrubá, 1 PL strúhanka, 6 PL mlieko, 2 vajcia, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, korenie biele mleté, soľ
Surový karfiol nastrúhame nahrubom strúhadle, z bielkov ušľaháme sneh, všetko ostatné zmiešame a pridáme ku karfiolu, nakoniec sneh, robíme menšie placky a vyprážame na oleji.
a fašírky robievam tieto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19023
ahojte, u nás sme včera dojedali zeleninovú polievku s haluškami, deti si rozkázali vajíčkové halušky s uhorkovým šalátom, a zostalo ešte pár pizza palaciniek, tak ja som mala tie, piatkový čokoládový termix zmizol rýchlosťou blesku, tak som včera dorábala ešte jahodový s mrazenými jahodami a piekla som smotanový koláčik s marhuĺami a želé, peknú nedeĺu kočky, idem vymyslieť nejaké dobré mäsko na dnes 😉
U nas dnes brokolicova polievka a hovadzinka na šťave s ryžou
@mia.k mno ja som ich už robila, dala som tak raz toľko syru a bola to iná mňamka!!!!! Veru sme si pochutili!!!! Odporúčam ich spraviť 🙂
myslela som, ze dnes nebudem varit, ale kedze sa grilovacka kvoli teplu presuva az na 17. tu hodinu, robim aspon pecene zemiaky s cibulkou a slaninkou, prihodila som tam aj prekrojene sampiony a este budem piect slivkovy kolac s posypkou... 😉
Ahojte tak já pečiem bravčové mäsko a k tomu zemiačky a zeleninový šalát.Polievka dnes nieje lebo v tomto teple ju nikto nechce jest 🙂
Zienky ako upiect hovädzie masko aby nebolo suché ale šťavnaté?
dnes kremova polievka hokaido,v tom teple staci a uz som dorobila slivkovo jablkovu vyzivu a slivkovy lekvar
a mozem vediet ako si robila maso,ze bolo suche???ja dnes robim slepaciu polievku a na druhe som si nachystala na plech pecene zemiacky s napacovanym bravcovym maskom,paradajka,paprika,cibula,vsetko je premiesane a da sa to zapiect.pred koncom posipem nivou 🙂
U nas dnes kuraci vyvar a spaldove halusky so spenatom a vajcom
Ahojte,tak ja dnes oddychujem,dnes varí muž 🙂 polievku z bravčových kostí s kopou zeleniny a slížikmi a rezne s novými zemiakmi a zeleninou.
@ifkael čo je to pleskavica??balkánske fašírky??ešte som to nepočula 😉
na dneska kačacia polievka s rezancami a živanska v trube ,tvarohove šišky s pribinačikom a černicami
dnes len taka rychlovka 🙂 .. pizza s kuracim maskom 😉
@nelinka0401 400g mlete maso, original recept miesaju jahnacie s hovadzim, ale tak, mame v mrazaku bravcove, tak je z toho... 200g taveny syr a 100g tvrdy syr nastruhat. sol, korenie, cervena paprika. obalit v trojobale a vysmazit... asi by sa to ani nemuselo v trojobale obalovat, ale u nas doma su chlapi lubia klasika fasirky, tak to maju tak... :D
nasla som este kopec receptov, takze netvrdim ze je to original... niekto dava do stredu kusok feta syru a len opeka na grile- ale mnam je aj tato verzia. nieco ine trochu, ked uz neviem co varit
My sme mali vcera a aj dnes kuraci vyvar so zeleninkou a slizikmi a hovadziu rostenku na hriboch a ryzu, cviklovy salat 🙂
@michaelamilan dík za recenziu 😉 , pozajtra sa na ne chystám, tak dám aj ja teda viacej syra.
Ahojte babeny tak ja dnes iba ryžovy nákyp od maminky tu z mk a je faaakt mnam ....
ja som robila plnenu papriku a knedlu...mnaaaamurobila som toho ako pre vojsko....hihi
Ahojte, ja som včera nevarila, boli sme preč a na večeru me si kúpili grilované kuriatko, vyšlapali sme na kopec kde stojí zrúcanina Čachtického hradu a pri západe slniečka sme sa napapali a kochali prírodou naokolo.....No bola to nádhera, môj mm je proste romantik a vždy ma nejako prekvapí 😀
Dnes zeleninová polievka a makaróny s tuniakom a syrom
Prajem krásny zvyšok nedele.@mia.k potom napíš ako chutili 🙂
@michaelamilan prosím, dáš recept na tie cuketové fašírky, na nete je veľa receptov, ale keď už máš odskúšaný, radšej skúsim tvoje 🙂

@boubelka0021 ahojky prepač že až tak neskoro ale nešiel mi net -ja davam do 2,5 dcl pohára takže 1 diel cukru práškovy ,2 diely vyb.múky, 1 diel vlažnej vody , 1 diel nemletého maku, 1 pdp , 2 vajcia,a asi pol pohara oleja .Postup: žltky s cukrom vymiešat do penista pridat vodu a šlahat do peny ,potom pridáme olej múku prášok do pečiva a mak .Nakoniec pridáme sneh z bielkou ja robim dvojitu dávku ked na velky plech.Krém uvarim z litra mlieka a troch zlatych klasov ,jedna vanilka ,po vychladnuti zmiešat s heliou a práš.cukrom ,orechy posekam dam do kastrolika maslo pridam asi dve polievkove lyžice kryštalového cukru všetko to opražim vonia to sladko ked to vychladne tak posypem po koláčiku dúfam že všetko ak nie kludne sa pýtaj 🙂