Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my máme dnes zajačiu slížikovú polievku a uvareného a potom v rúre zapečeného zajaca s plnkou.
@michaelamilan a nie je momentálne Čachtický hrad v rekonštrukcii? Dá sa tam normálne ísť?
@michaelamilan ano, ano odo mňa, moja adpotívna dcérenka 😀 a musím ťa vyhrešiť, ty si bola celkom blízko pri nás na Čachtickom hrade a do Bošáce si nemohla na návštevu odskočiť? 😠 😅 nabudúce ma už neobíď 😉
u nás dnes vývar z bravčových kostí so zeleninou a slížikmi, dusené marinované bravčové karé na leči, posypané strúhaným údeným syrom, slovenská ryža, čerešňový kompót, + foto včerajšieho domáceho termixu s jahodami, čokoládový som robila tiež, ale ten som nefotila, mám ho v albume, a smotanovo-marhuľového koláčika so želé 😉
Dnes zase len take lahke jedla, halusky so sampionovou omackou, halusky s vajcom, varena kukurica.
takze vcera kuracie stehna s ryzou a kompotom, dnes slepaci vyvar, fasirka s grilovanymi zemiakmi a uhorkovym salatom, kysnuty ovocny kolac s posypkou a kakovy zavin, varili sme poslednu varku kukurice/nastastie/ a zajtra idem s deturencami na cely den ku svokrovcom takze nevarim ale budeme robit slivkovy lekvar v kotli tak sa velmi tesim kedze ma byt 35 stupnov 😝
@katkas1 a to už mate dozrete slivky?naše ešte nie su
@mia.k áno, je v rekonštrukcii tuším do 05/2014 ale turistické chodníčky sú sprístupnené, len sa nedostaneš na hrad......kuk môj albumík milanko od 3. mesiačika a tam mám aj fotenku 🙂
@danielaj zasa samé mňamky!!!! A inak myslela som na teba, len nemám na teba kontakt, takže by som musela zvoniť od domu k domu aby som ťa našla 🙂 môžme si v IP vymeniť čísla a nabudúce sa bez telefonátu neobídeš 😀 😉
@natalii6 @sweetlemon mibi41 pouzila som hladku (v Uk velky vyber nieje 😀 ) a receptik mam odialto
http://www.instructables.com/id/Nutella-Brownie... 😉
Zeleninovo morcaci vyvar s krupicovymi haluskami ryza a kare na stave s horcicou a kolacik-piskota s kakaom a orieskami bananovy puding vyslahany s maslom slahacka a cokoladova ryza :D inspiroval ma obliz prst ale na bielky slahane si v tomto teple v tehotenstve ozaj netrufam :D a vecer sme boli v ziranoch na grilovane kolienko :-P
dobré ránko, dnes ako vždy v pondelok nevarím, dojedáme z nedele 😉
dobré ránko, ja som v sobotu varila kuracie karí ragu - cibuľa kuracie stehno, zemiaky, mrkva nastrúhaná, hrášok, bokolica a druhé bolo lečo z čerstvej zeleninky a varené zemiaky, v nedeľu som robila kelovú polievku s ryžou a šunkovou klobáskou a hovädzie rezne, zem, kašu a šalát ľadový s jogurtom - jogurt, kôpor, soľ, cukor, limetková šťava , ešte jeden šalátik z pečených paprík - oliv. olej, vínny ocot červený , nasekaný cesnak a zelerová vňať / normálne ide petržlenová , len som nemala/ a piekla som dvakrát slivkový koláč ako piškótové cesto a na dnes som im urobila lievance obalené v cukre so škoricou a ešte som zavárala čučorieky 🙂
ešte som robila pár zavaraných uhoriek, pečené papriky , trošku som paradajok nakrájala do mraziaka, uvarila slivkový džem , urobila som si do mraziaka aj pár balíkov, plnenej papriky a dostali sme parádnu tortičku od babky
najmenšia moja mala krásnych 5 rôčikov
@cukrik580 no rôzne do varenia používam, do polievok , pod mäso , do gulášu , do leča , alebo aj keď potrebujem šťavu, tak si uvrím a prepasírujem, alebo kto sa nerád prple tak rozmixuje a máš to čerstvé bez chémíí, takto isto si aj papriku spracuvávam, buď ako celé lusky, alebo si ich rovno naplním, alebo nasekám nadrobno
Ahojte, na pondelok netradicne slavnostny obed: slepacia polievka, pecena kacica, knedla, kapusta a jablkova nepecena torta pri prilezitosti navratu mojho syna z mesacneho pobytu v zahranici. Hura 🙂
@betuska22 ahoj.... ahoj, citam komentariky, nakyp od Charllotte??? 😀 pekny dnik prajem
ahojte 😎 po dlhšej dobe sa opäť hlásim...dnes varím cuketový prívarok a bravčové mäsko na paprike k tomu . 😉 🙂
Ahojte kočky, my zo včera dojedáme zemiakovo-cibuľkový šalát s mrkvičkou bez majonézy a fašírky k tomu 🙂
@charllotte ahoj, ano ano od teba a je mnaaam, len som nemala hrozienka tak som dala iba marhule ale aj tak je super 😉
ahojte, potrebovala by som poradit nejaky recept na vianocku ale taku co kysne v ladnici cez noc 😀 . potrebujem ju mat rano cerstvu a nechce sa mi az tak skoro vstavat a miesit cesto.....
my dnes varíme bravčové medajlónky na hríbikoch s ryžou 🙂 🙂 už nech to je,vykrúca nás od hladu ako divé hrozno 😀
ahojte co sa pouziva miesto smetolu?

@daniela15 nech sa páči: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5493 tento link mm od niekoho odtiaĺto, len neviem od koho ale asi od mojej adoptívnej mamičky @danielaj 🙂 😉