icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bambina78
8. aug 2013

@seraa tato tema je o vareni ci peceni a kedze je toto torta, snu to sem dala ciste zo srandy a este sa aj "ospravedlnila" pre citlive duse..nad niektorymi vecami sa treba povzniest a brat ich s humorom ako su, ci sme tu este ziadna nevideli penis alebo co ??? 😀 😀 😀 a kto nevidel nech si chytro zavrie oci alebo nech si ani nezapne internet... lebo je potom z toho takto v soku 😉

bambina78
8. aug 2013

@snu 😀 😀 😀

juranka
8. aug 2013

Ja som dnes uvarila kyslu tekvicovu polievku a zapeceny karfiol s varenymi zemiackami, karfiol je zapeceny len s masielkom, udenym syrom a trosku struhanky. je to take dietne dnes ale mne vobec nechyba maso v takom teple 🙂

seraa
8. aug 2013

@bambina78

ja som z toho neni v soku je to ale skarede
to je moj nazor len mi nerob prosim cely moj profil z jedneho komentu

mami.sk
8. aug 2013

u nás dnes vyprážaný karfiol s varenými zemiakmi 😉

veverina
8. aug 2013

plnena paprika a zemiacky k tomu 🙂

marlenka75
8. aug 2013

Pečené mäso, ryža, kyslá uhorka, ruská zmrzlinka z Lidlu 🙂

bambina78
8. aug 2013

madarsky gulas.. kvoli teplam sme dali radsej ryzu ako knedlu 😉

freezii
8. aug 2013

kamoška mi odporúčila ryžové rezance v Bille (za euro) tie tenšie za len zalejú vriacou vodou. je to super do číny, alebo hocijakej omáčky s maskom - super obmena ryže a zemiakov. V hrnci ohrejem omáčku s maskom a prihodím tie rezance aby vsiakli tú chuť.

ifkael
8. aug 2013

@bambina78 mnam mnam mnam...tusim budem musiet robit madarsky gulas

lululka555
8. aug 2013

dnešná vyprážaná cuketa, zemiaky s maslom a vňaťkou, k tomu bol uhorkový šalát.
a idem urobit smotanové poháre s piškótami a malinami. 🙂

ifkael
8. aug 2013

a dana torta.... to je otazka vkusu a inteligencie, kto si taku tortu da robit.

trudka4
8. aug 2013

@bambina78 Tak tady jsem se snažila nafotit ten postup Domácí pletýnky sypané strouhaným sýrem.
Napište mi, jestli jste pochopila jak se tyto pletýnky dělají podle těchto mých foteček.

barbora84
8. aug 2013

Vcera: slepacia polievka, vyprazana cuketa, varene zemiaky, uhorkovy salat
Dnes: rajcinova polievka, slivkovy kolac
Zajtra: rajcinova polievka, vysmazany encian, brusnic. omacka, zemiaky ;)
Maso mi v tomto horku vooooooobec nechyba!

ifkael
8. aug 2013

@trudka4 mas recept prosim, na tie pletenky?

bambina78
8. aug 2013

@trudka4 super!jasne, pochopila.. zapliest proste ako vlasy do copu 😉 .. no vyskusam to aj ja teda.. 😉 dakujeeem

trudka4
8. aug 2013

@bambina78 rádo se stalo 🙂 Potom sem dej fotky ....

trudka4
8. aug 2013

@ifkael A tady je receptík :

Domácí kynuté pletýnky sypané strouhaným sýrem
Suroviny
250 ml vlažného mléka
50 g změklého sádla
1 rozšlehané vejce /do těsta/
1/2 lžičky cukru
1,5 lžičky soli
450 g hladké mouky
5 g sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
nastrouhaný sýr podle chuti

Po vymísení a vykynutí těsta v pekárně si ho přendám na válecí podložku. /Samozřejmě můžeme těsto udělat i ručně a nechat ho aspoň 1 hodinku kynout/ Nemusíme na té podložce podsypávat moukou. Rozdělíme na 10 stejných kousků. Každý kousek pak rozdělíme ještě na 3 stejné kousky, ze kterých upleteme pletýnky. Dáme je na plech s pečícím papírem a necháme kynout ještě min. 30 minut. Potom každou pletýnku potřeme vlažným mlékem a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme asi 15 - 20 minut až sýr zčervená.

P.S. fotopostup mám v mém fotoblogu v albu Co nám chutná.

norcima
8. aug 2013

Baby poradte , prosim 🙂 Mame vela uhoriek, tak sme ich nechali narast, ze spravime salat a zavarime a nemozem najst recept co robievame. Idu tam uhorky postruhane na kolieska, zelena paprika na rezance a cibula a je to aky sladkokysly nalev mnamkovy. Nieco ako calamada. Nerobievate niektora?

dadenka1
8. aug 2013

@norcima ja ho robievam: 3kg uhoriek, 4ks cibule, 4ks papriky, 3dcl octu, 1 šálka cukru, 3PL vegety, 1PL soli, feferon nadrobno.. všetko nakrájať, zmiešať a nechať 30min odstáť. Samo to pustí šťavu a tak neni treba dolievať vodu. Dať do pohárov, zavrieť, sterilizovať (ja sterilizujem v umývačke na programe na 70stupňov a stačí to a je výborný

nelinka0401
8. aug 2013

Ahojte,tak ja vás len počítam,mne sa v tomto teple táááák nechce variť..voda ide u nás na litre.máme ešte mäsko na šťave s hráškom a ryžou s farfalle.takže vyjedáme po troche 😒 ale vytiahla som liskove cesto,tak ak sa pustí a bude sa mi chcieť,tak nejaké slané šatôčky na večer pri telku spravím,hoc v nej nič nedávajú 😀 😀

norcima
8. aug 2013

@dadenka1 dakujem Dadi 😵

dadenka1
8. aug 2013

@norcima rada...

dadenka1
8. aug 2013

Ja už týždeň nevarím... ráno si dáme ovsenu kašu alebo chlebík, obedujeme melón a večer niečo ľahké (hrianka, puding, cestoviny s citonovou šťavou a bazalkou...) A uplne stačí... len tej vody na litre u nás sa vypije...

ifkael
8. aug 2013

@trudka4 dakujem, zajtra rano uz aj hadzem dopekarne 😵

anos18
8. aug 2013

Ahojte, ja som robila cuketove fasirky.

nelinka0401
8. aug 2013

@ifkael asi prídeme k vám na raňajky 😀 😀 😀

lencyca
8. aug 2013

Ahojte,po dlhsej dobe som sa sem dostala,dnes bez polievky,bravcove masko na cesneku,ryza,uhorkovy salat,hrozne teplo 😖 ,na vecer budeme grilovat,mam v paci namocene kuracie masko,bude aj slanina,kopa zeleniny 😉

trudka4
8. aug 2013

@ifkael super, potom sem hoď fotky 🙂

titkovamiriam
8. aug 2013

a fotečky varenia plus bonus palacinky s hruškovou nutelou-sa podarila lebo hrušky su neskutočne sladké 😉