Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ja som dnes uvarila kyslu tekvicovu polievku a zapeceny karfiol s varenymi zemiackami, karfiol je zapeceny len s masielkom, udenym syrom a trosku struhanky. je to take dietne dnes ale mne vobec nechyba maso v takom teple 🙂
u nás dnes vyprážaný karfiol s varenými zemiakmi 😉
plnena paprika a zemiacky k tomu 🙂
Pečené mäso, ryža, kyslá uhorka, ruská zmrzlinka z Lidlu 🙂
kamoška mi odporúčila ryžové rezance v Bille (za euro) tie tenšie za len zalejú vriacou vodou. je to super do číny, alebo hocijakej omáčky s maskom - super obmena ryže a zemiakov. V hrnci ohrejem omáčku s maskom a prihodím tie rezance aby vsiakli tú chuť.
a dana torta.... to je otazka vkusu a inteligencie, kto si taku tortu da robit.
Vcera: slepacia polievka, vyprazana cuketa, varene zemiaky, uhorkovy salat
Dnes: rajcinova polievka, slivkovy kolac
Zajtra: rajcinova polievka, vysmazany encian, brusnic. omacka, zemiaky ;)
Maso mi v tomto horku vooooooobec nechyba!
@ifkael A tady je receptík :
Domácí kynuté pletýnky sypané strouhaným sýrem
Suroviny
250 ml vlažného mléka
50 g změklého sádla
1 rozšlehané vejce /do těsta/
1/2 lžičky cukru
1,5 lžičky soli
450 g hladké mouky
5 g sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
nastrouhaný sýr podle chuti
Po vymísení a vykynutí těsta v pekárně si ho přendám na válecí podložku. /Samozřejmě můžeme těsto udělat i ručně a nechat ho aspoň 1 hodinku kynout/ Nemusíme na té podložce podsypávat moukou. Rozdělíme na 10 stejných kousků. Každý kousek pak rozdělíme ještě na 3 stejné kousky, ze kterých upleteme pletýnky. Dáme je na plech s pečícím papírem a necháme kynout ještě min. 30 minut. Potom každou pletýnku potřeme vlažným mlékem a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme asi 15 - 20 minut až sýr zčervená.
P.S. fotopostup mám v mém fotoblogu v albu Co nám chutná.
Baby poradte , prosim 🙂 Mame vela uhoriek, tak sme ich nechali narast, ze spravime salat a zavarime a nemozem najst recept co robievame. Idu tam uhorky postruhane na kolieska, zelena paprika na rezance a cibula a je to aky sladkokysly nalev mnamkovy. Nieco ako calamada. Nerobievate niektora?
@norcima ja ho robievam: 3kg uhoriek, 4ks cibule, 4ks papriky, 3dcl octu, 1 šálka cukru, 3PL vegety, 1PL soli, feferon nadrobno.. všetko nakrájať, zmiešať a nechať 30min odstáť. Samo to pustí šťavu a tak neni treba dolievať vodu. Dať do pohárov, zavrieť, sterilizovať (ja sterilizujem v umývačke na programe na 70stupňov a stačí to a je výborný
Ahojte,tak ja vás len počítam,mne sa v tomto teple táááák nechce variť..voda ide u nás na litre.máme ešte mäsko na šťave s hráškom a ryžou s farfalle.takže vyjedáme po troche 😒 ale vytiahla som liskove cesto,tak ak sa pustí a bude sa mi chcieť,tak nejaké slané šatôčky na večer pri telku spravím,hoc v nej nič nedávajú 😀 😀
Ja už týždeň nevarím... ráno si dáme ovsenu kašu alebo chlebík, obedujeme melón a večer niečo ľahké (hrianka, puding, cestoviny s citonovou šťavou a bazalkou...) A uplne stačí... len tej vody na litre u nás sa vypije...
Ahojte, ja som robila cuketove fasirky.
@ifkael asi prídeme k vám na raňajky 😀 😀 😀
Ahojte,po dlhsej dobe som sa sem dostala,dnes bez polievky,bravcove masko na cesneku,ryza,uhorkovy salat,hrozne teplo 😖 ,na vecer budeme grilovat,mam v paci namocene kuracie masko,bude aj slanina,kopa zeleniny 😉

@seraa tato tema je o vareni ci peceni a kedze je toto torta, snu to sem dala ciste zo srandy a este sa aj "ospravedlnila" pre citlive duse..nad niektorymi vecami sa treba povzniest a brat ich s humorom ako su, ci sme tu este ziadna nevideli penis alebo co ??? 😀 😀 😀 a kto nevidel nech si chytro zavrie oci alebo nech si ani nezapne internet... lebo je potom z toho takto v soku 😉