Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes žemlovka s jablkami, čučoriedkami a tvarohom. A ja som si ju poriadne poliala čokoládou Mňaaaaam
Joooj na vikend pridu svokrovci, co im navarit? stara skola, ale ja neznasam varit take jedla co som pol dna v kuchyni, nemate nejaky napad, ze coho bude vela a spravi sa to rychlo?
@ivetka1981 inšpirovala som sa tu http://varecha.pravda.sk/recepty/peceny-caj-/36... a tu http://varecha.pravda.sk/recepty/peceny-caj-fot...
dala som kilo a pol ovocia a kilo cukru, dva vanilkové cukry, paličku škorice (väčšiu, a potom ešte trochu mletej) , 6 klinčekov, 1 hviezdičku badiánu. Ovocie som najprv zmiešala v mise s cukrom, potom som to vysypala do hlbokého plechu, dala piecť na 180st na hodinu. Pred koncom pečenia som to ochutnala a zdalo sa mi to dosť sladké, tak som pridala trošičku kyseliny citrónovej. Ešte chvíľu som to piekla, potom naliala do pohárikov, zatvorila a dala dolu hlavou. No dnes som to radšej ešte zasterilizovala na 80st 20 minút. Bolo by mi ľúto, ak by sa mi to pokazilo.
Ja teraz peciem francuzke zemiaky, dnes bola sosovicova kysla s osuchmy, a najblizsie planujem rostenku na stave s ryzou a uhorkovym salatom..mnam 🙂
zajtra bude zajac a v chladničke mám pripravené cesto na langoše...
vyvar z kralika, dojeme sekanu a tekvicovy privarok, jogurtovy kolac so slivkami a posypkou
dnes u nas palacinky s tvarohom a lekvarom
Ahojte,tak dnes cuketová polievka k tomu domáce pečivo.syr ostal tak dám do mrazáku a bude ked nebudem stíhať variť 🙂
Ahojte, dnes kalerabova polievka, maso na stave so sampinonmi, s roznou zeleninou, ryza 😉
ahojte,prosim radu mkzem dat do babovky miesto praskoveho cukru krystalovy ?? 🙂 dakujemm
@natal12 ahoj podĺa mňa kludne možeš...
Ahojte 😉 ja dnes nevarím, včera som navarila viac ,aby bolo aj na dnes...takže kura na smotane a domáce halušky. 😉 navečer uvarím len puding s ovocím a piškótami.
my máme dukátové buchtičky s vanilkovým krémom 🙂
@natal12 Ja dávam do každého koláča len kryštálový cukor, krásne sa tam spustí a nie je s tým problém. Moja starká do bábovky dokonca samostatne ani nevyšľahávala bielka, ale dávala ich priamo so žĺtkami do cesta a vždy mala bábovku chutnú... Ja to ale radšej s tými bielkami neriskujem 😉 Ale s cukrom sa báť nemusíš - ja tak robím aj bublaninu, perník...
mne sa akurát dopeká žemlovka s jablkami a tvarohom 😉
vcera halusky zo syrom a slaninkou,dnes leco 🙂
Ahojte ja so robila cesnakovú omáčku, na trhu som kúpila feferónky, poobede skočím kúpiť obrovský zavareninový pohár a naložím si utopencov!!!!! Mňaaaaaáááááááááááám! Idem ich robiť prvý krát, tak dúfam, že sa mi podaria!!!! Robievate ich aj vy????? šup sem s ingredienciami!!!!!!
@lululka555
@eliska07 baby dakujem vam 🙂
dnes hrachová polievka + kysnutý slivkový koláč s makovou posýpkou
Dnes zapekane cestoviny s mrkvou, hraskom, kukuricou, karfiolom a klobaskou 🙂
u nas len kolienka s vajcom a uhorkovy salat, odvcera ostala jedna porcia polievky zemiakovej, tak hadam ju niekto zje 🙂 a zajtra este netusim, co budem varit. V poslednej dobe som nejaka leniva co sa varenia tyka 😅
dievčence ako robíte pečené zemiaky s acidkom 😎 vyberali sme zemiaky a dosť ich je "pokazených" tak som dostala chuť na toto jedlo🙂

Ahojte, dnes fazulkova polievka a vyprazane syrové gulky od @danielaj so zemiakmi, tatarkou a oblohou.