Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@nelinka0401 ďakujeeeem pekne, vyskúšam. Takže ked dám farebnè pudingy , bude v reze pekná farebná 😉
@lululka555 Ahoj.Posli recept vyskusam?
Zapecena oranzova cuketa s mletym maskom ( ako nakyp) a spaldovy kysnuty kolac so slivkami a na veceru ako mlska zelerove hranolky.. Prvykrat som ich robila ale su vyborne.. A to nemam zeler az tak v oblube🙂
Ahojte, ak chcete inspiraciu tak davam do pozornosti stranku 🙂 www.fitrecepty.com, zdrave a chutne 🙂
menu na buduci tyzden:
Pondelok: vyvar z nedele, vyprazane jurca z nedele, zemiakova kasa, uhorkovy salat
Utorok: vyvar z nedele, spenatovy privarok s vajickom a pecivom
Streda: mrkvova polievka s ovsenymi vlockami, zeleninove rizoto
Stvrtok: polievka z cervenej sosovice, cestoviny s kuracim masom a syrovou omackou
Piatok: cesnacka, zapekany karfiol s ryuou a smotanou, kompot
Sobota: cesnacka, tvarohovo pudingove palacinky s ovocim
Nedela: paradajkova polievka s bylinkami, kuracie zavitky s pestom, gratinovane zemiaky
My sme dnes papali kuracinku na prírodno so zemiakovým pyré a uhorkovým šalátom, to nám uvarila jedna starká a druhú sme boli tiež navštíviť, lebo zajtra má meniny, tak mala pripravené dobroty - obložené chlebíky, pizza trojuholníčky, jablkový perník a kávové rezy.. Teta doniesla aj meteník, tak sme sa napráskali ako na hody. Teraz si pochutnávame na pivku, aby nám lepšie vytrávilo 😀
A zajtra varí tiež starká - slivkové knedlíky, taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak sa teším 😝
@juranka páči sa Mravenisko, odporúčam, je naozaj super http://varecha.pravda.sk/recepty/mravenisko-fot... a ďakujem pekne za pochvalu, to je nič pre mńa 3 druhy, ja už sa neviem dočka´t vianoc, tam pečiem okolo 20-25 druhov, no som riadne strelená do pečenia 😉
@dana_l kľudne dobehni, ve´d to nemáš ďaleko 😀
@lululka555 moja zlatá, dobre si pamätáš ten kečup, veru ho budem robiť tento týždeň,
@1977 potom ti napíšem recept, ak chceš 😉
@luciok kľudne prídi, ja sa teším každej návšteve, ktorú môžem aj pohostiť 😉
my sme dnes varili vývar z domáceho kohúta, pečené kura, marinované bravčové karé dusené na hríboch, ryža, uvarila som maličké zemiaky v šupke a potom som ich šupla na plech zapiecť, ringlotový kompót, rajčinový šalát a zákusky, podvečer sme grilovali pstruhy, kapra a aj sme kapra údili 😉
My zajtra kuraciu polievku od mojej mamy a morcacie na poriku ( maly), zapekana cukina/tekvica s mozzarelou (ja) a k tomu varene zemiaky v supke. Este zvazim, ci ich opeciem alebo polejem maslom a trochu osolim. A mame od mamy aj kolac kysnuty s tvarohom a jablkami/ marhulami.
U nás dnes plnená paprika, zajtra slivkové gule s hráškovou polievkou. 🙂
ahojte ja som v sobotu robila domáci hovädzí vývar s krupicovými haluškami a cuketovosyrové fašírky a zemiakovú kašu, k tomu domáca čalamáda , v nedeľu sme dojedali a dorobila som kohúta na červenom víne . Nepiekla som nič, to ma čaká dnes 🙂
morcacie sote so zeleninou a ryzou
Veeeela veeeela cerstvych paradajok. Mate dobry recept ako sa ich "zbavit"? 🙂
Spominali ste nejaky dobry recept na kecup, mozem poprosit. Dakujem
@alenka76 no ono sa tazko dava recept,kedze on si to nejak vymyslel sam.ale skusim opisat, co som odkukala pri jeho robeni 🙂 kuracie prsia nakrajal na mensie kusky a okorenil ich nejakym specialnym korenim z billy(work gewurz,v takej cervenej krabicke). na oleji si orestoval cesnak na platky, cibulku pokrajanu a dal tam tie kuracie prsia. ked to mal pridal mrazenu zeleninu a nakoniec zas nejaku specialnu omacku sladko-kyslu ( tiez z billy, v takom cervenom sacku, ze vraj malajzie 😀 ) a k tomu spravil ryzu ochutenu s rajcinou a paprikou
ahojte, prosím máte nejaké tipy čo s veľkým množstvom sliviek? dakujem
@zuzub Lekvár, nutelu, zavariť, nasušiť.

Baby napiste mi recept na kecup? Mam vela rajcin tak chcem vyskusat domaci kecup.