Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@1977 ahoj tu je sľúbený recept:
KEČUP S JABLKAMI
2,5 kg rajčín
1/2 kg zrelé jablká
1/4 kg cibule
toto pokrájať a dať variť ( jablká so šupkou a bez jaderníka )
Do varu pridáme 4 ks pokrájané červené papriky, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky mleté korenie, 2 bobkové listy, 2 zelerové listy aj so stopkou, 5 zrniek nové korenie, 5 klinčekov, 1/2 lyžičky mletej škorice, 1 PL soľ.
Toto všetko dobre do mäkka uvaríme, , potom rozmixujeme, precedíme cez sitko a znova dáme variť.
Pridáme 1 PL mletá paprika, 15 dkg cukor kryštál, 1/2 dcl ocot a ešte varíme a miešame asi 20 min.
Ak treba ešte dochutíme. Ked najviac vrie nalievame do pohárov a dobre uzavrieme. Dáme do deky.
Zeleninová polievka s cestovinami-kvetiky, pečené kura na zemiakoch a cuketách, miešaný šalát(uhorky, rajčiny, cibuľa, paprika) a zarobila som cesto na lángoše...chladničkové. Zajtra bude šošovicový prívarok s var. vajíčkami.
vývar zo zajaca, cuketa plnená tuniakom a niečo sladké z lístkového cesta,asi s domácim lekvárom...
Brokolicova polievocka s krupicovo-drozdovo-ovsenymi knedlickami a spenatik s vajickom a zemiackami. 🙂
...včera sa dojedal sobotnajší obed...a dnes pečiem kačku + kapustička a knedla. nedám dopustiť na tento postup.... http://www.mojachalupa.sk/content/pomaly-pečená... ...úplne famozna chuť mäska (ja ju robím v hlinenom pekáči) 😉
@lululka555 Dakujem pekne.
@veronicka1901 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40567 super nápad.. 🙂 😎
v nedeľu bola u nás zeleninková polievka + segedín + domáca knedľa,
dnes brokolicová polievočka a granadír + uhorka+paradajka
@daniz Dakujem ti velmi pekne, urcite ich vyskusam, aj ked nemam remosku, budem nejako improvizovat 🙂
Syrová polievka s hráškom, bryndzové halušky 🙂
vcera sme boli na kupalisku, takze tam nam uvarili langos 🙂 a dnes hraskova s haluskami, vykostene kuracie stehna zapecene so slaninkou cibulou a jablkami, ryza a zeleninovy salat, zajtra vyvar z kuracich kridel so zeleninou a nejakou cestovinou, dukatove buchticky 🙂
my dnes dojedačky z nedele, naoberala som obrovské množstvo rajčín, tak idem kečupovať a aj nasuším veľa, pekný dník 🙂
ahojte, ja dnes robim vyprazany karfiol a zemiakove pyre. Rajcinovy salat, my kazdy den rajciny v nejakej podobe, ci uz ako salat alebo omacku na spagety, leco. Urobila som aj trosku karfiolovej polievky, bude na zajtra k obedu.
Tak babky, ja dnes gulasik z mleteho maska a udene masko som uvarila a spravila pyre a k tomu uhorkovy salatik.. 🙂 .. mnam
@ivetka1981 paráda, normálne Lucculské hody!!!!!
@gianni prosím Ťa pekne, čo všetko dávaš do plnky?????? chcem aj ja vyskúšať, už som dávno plnenú cukinu nerobila.
Ahojte maminky, ak niektora mate...chcela by som vas poprosit o odvedceny recept na domaci kecup ( aby nebol velmi riedky) dakujem 🙂
Ahojte babulky, konečne som si sem sadla a idem vás dočítať......mám doma prázdninárov, tak neviem kde mi hlava stojí .... 🙂 ach....... No ale k vareniu pre deti palacinky, nám s mm šošovicový prívarok s kabanosom. Na zajtra pohľadám inšpiráciu asi tu, teda ak skorej nebuchnem hlavou o PC a nezasím na klávesnici!
Pekný večer všetkým!
@betka22betka tak na cibulke som si trochu podusila tu vydlabanú dužinu z cukiny,pridala som sol,korenie,cesnak,tuniaka z konzervy a ešte malú paradajku,naplnila som cukety a preložila plátkom syra,proste čo máš rada a hlavne čo je v chladničke 🙂
z cukety si zvyknem ešte robiť lečo,potom pokrájanú na kolieska len tak opražím z ochoch strán,alebo vo vajíčku,minule som zase robila cuketový koláč na sladko....
vdaka kočky už sú z nich kompoty a slivkové knedle v mrazáku :D
Ahojte kucharočky,tak sa hlasim po relaxe u babičky opat doma 😉dnes som varila paradajkovu polievku zo zahradných paradajok a halušky s vajičkami,uhorkový šalat
@1977
@barbora84 ahojte baby, tu je spomínaný recept na kečup ako z obchodu, mám ho už veľa veľa rokov a robím ho každý rok, dúfam, že vám bude chutiť
Uvaríme 4 kg rajčín, prepasírujeme, pridáme pol kg cibule nakrájanej na drobno, 40-50 dkg kryšt. cukru, 1 ČL škorice, 1 dl octu, 2 ČL mletej papriky, 2 PL soli, do gázy dáme 20 bobkových listov, 20 ks čierneho korenia, 20 ks nového korenia, zaviažeme a dáme variť spolu s ostatným. Varíme do zhustnutia, potom koreniny z gázou vyberieme, rozmixujeme, dáme do pohárikov a sterilizujeme. 😉

Vcera boli u nas hody, tak sme boli na obede u nasich a menu bolo 🙂
Vyvar s kosti
Pecena kacka, dusena kapusta a domaca knedla
Majonezovy salat, ryza, kuraci, bravcovy rezen