icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

veroninna1
19. aug 2013

Vcera boli u nas hody, tak sme boli na obede u nasich a menu bolo 🙂
Vyvar s kosti
Pecena kacka, dusena kapusta a domaca knedla
Majonezovy salat, ryza, kuraci, bravcovy rezen

lululka555
19. aug 2013

@1977 ahoj tu je sľúbený recept:

KEČUP S JABLKAMI
2,5 kg rajčín
1/2 kg zrelé jablká
1/4 kg cibule
toto pokrájať a dať variť ( jablká so šupkou a bez jaderníka )
Do varu pridáme 4 ks pokrájané červené papriky, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky mleté korenie, 2 bobkové listy, 2 zelerové listy aj so stopkou, 5 zrniek nové korenie, 5 klinčekov, 1/2 lyžičky mletej škorice, 1 PL soľ.
Toto všetko dobre do mäkka uvaríme, , potom rozmixujeme, precedíme cez sitko a znova dáme variť.
Pridáme 1 PL mletá paprika, 15 dkg cukor kryštál, 1/2 dcl ocot a ešte varíme a miešame asi 20 min.
Ak treba ešte dochutíme. Ked najviac vrie nalievame do pohárov a dobre uzavrieme. Dáme do deky.

cora30
19. aug 2013

Zeleninová polievka s cestovinami-kvetiky, pečené kura na zemiakoch a cuketách, miešaný šalát(uhorky, rajčiny, cibuľa, paprika) a zarobila som cesto na lángoše...chladničkové. Zajtra bude šošovicový prívarok s var. vajíčkami.

gianni
19. aug 2013

vývar zo zajaca, cuketa plnená tuniakom a niečo sladké z lístkového cesta,asi s domácim lekvárom...

chloe001
19. aug 2013

Brokolicova polievocka s krupicovo-drozdovo-ovsenymi knedlickami a spenatik s vajickom a zemiackami. 🙂

tilenka
19. aug 2013

...včera sa dojedal sobotnajší obed...a dnes pečiem kačku + kapustička a knedla. nedám dopustiť na tento postup.... http://www.mojachalupa.sk/content/pomaly-pečená... ...úplne famozna chuť mäska (ja ju robím v hlinenom pekáči) 😉

1977
19. aug 2013

@lululka555 Dakujem pekne.

daniz
19. aug 2013
daniz
19. aug 2013

v nedeľu bola u nás zeleninková polievka + segedín + domáca knedľa,
dnes brokolicová polievočka a granadír + uhorka+paradajka

veronicka1901
19. aug 2013

@daniz Dakujem ti velmi pekne, urcite ich vyskusam, aj ked nemam remosku, budem nejako improvizovat 🙂

marlenka75
19. aug 2013

Syrová polievka s hráškom, bryndzové halušky 🙂

gianni
19. aug 2013

tak dnešná cuketa plnená tuniakom a minulajšie langoše(chaldničkové cesto-moje prvé)

lienka2
19. aug 2013

vcera sme boli na kupalisku, takze tam nam uvarili langos 🙂 a dnes hraskova s haluskami, vykostene kuracie stehna zapecene so slaninkou cibulou a jablkami, ryza a zeleninovy salat, zajtra vyvar z kuracich kridel so zeleninou a nejakou cestovinou, dukatove buchticky 🙂

danielaj
19. aug 2013

my dnes dojedačky z nedele, naoberala som obrovské množstvo rajčín, tak idem kečupovať a aj nasuším veľa, pekný dník 🙂

januschka10
19. aug 2013

ahojte, ja dnes robim vyprazany karfiol a zemiakove pyre. Rajcinovy salat, my kazdy den rajciny v nejakej podobe, ci uz ako salat alebo omacku na spagety, leco. Urobila som aj trosku karfiolovej polievky, bude na zajtra k obedu.

laska1982
19. aug 2013

Tak babky, ja dnes gulasik z mleteho maska a udene masko som uvarila a spravila pyre a k tomu uhorkovy salatik.. 🙂 .. mnam

ivetka1981
19. aug 2013
betka22betka
19. aug 2013

@ivetka1981 paráda, normálne Lucculské hody!!!!!

betka22betka
19. aug 2013

@gianni prosím Ťa pekne, čo všetko dávaš do plnky?????? chcem aj ja vyskúšať, už som dávno plnenú cukinu nerobila.

betka22betka
19. aug 2013

je sezóna cukiny, my to môžeme každý deň. dnes zasa dusená cukina pokrájaná na kocky na cesnaku. k tomu opekané zemiačiky, môže byť aj strúhaný syr. Možno sa už opakujem, ale skutočne by sme jedli cukinu každý deň

l.lara
19. aug 2013

Ahojte maminky, ak niektora mate...chcela by som vas poprosit o odvedceny recept na domaci kecup ( aby nebol velmi riedky) dakujem 🙂

lillona
19. aug 2013

na veceru rychla prazenica s opecenou slaninkou a dnesny kysnuty marhulovy kolacik s posypkou

natalii6
19. aug 2013

@l.lara ahoj opytaj sa danielaj ona robieva kecup 😉

michaelamilan
19. aug 2013

Ahojte babulky, konečne som si sem sadla a idem vás dočítať......mám doma prázdninárov, tak neviem kde mi hlava stojí .... 🙂 ach....... No ale k vareniu pre deti palacinky, nám s mm šošovicový prívarok s kabanosom. Na zajtra pohľadám inšpiráciu asi tu, teda ak skorej nebuchnem hlavou o PC a nezasím na klávesnici!
Pekný večer všetkým!

gianni
19. aug 2013

@betka22betka tak na cibulke som si trochu podusila tu vydlabanú dužinu z cukiny,pridala som sol,korenie,cesnak,tuniaka z konzervy a ešte malú paradajku,naplnila som cukety a preložila plátkom syra,proste čo máš rada a hlavne čo je v chladničke 🙂
z cukety si zvyknem ešte robiť lečo,potom pokrájanú na kolieska len tak opražím z ochoch strán,alebo vo vajíčku,minule som zase robila cuketový koláč na sladko....

mirage
19. aug 2013

@zuzub u nas idu na slivovicu

zuzub
19. aug 2013

vdaka kočky už sú z nich kompoty a slivkové knedle v mrazáku :D

titkovamiriam
19. aug 2013

Ahojte kucharočky,tak sa hlasim po relaxe u babičky opat doma 😉dnes som varila paradajkovu polievku zo zahradných paradajok a halušky s vajičkami,uhorkový šalat

danielaj
19. aug 2013

@1977
@barbora84 ahojte baby, tu je spomínaný recept na kečup ako z obchodu, mám ho už veľa veľa rokov a robím ho každý rok, dúfam, že vám bude chutiť

Uvaríme 4 kg rajčín, prepasírujeme, pridáme pol kg cibule nakrájanej na drobno, 40-50 dkg kryšt. cukru, 1 ČL škorice, 1 dl octu, 2 ČL mletej papriky, 2 PL soli, do gázy dáme 20 bobkových listov, 20 ks čierneho korenia, 20 ks nového korenia, zaviažeme a dáme variť spolu s ostatným. Varíme do zhustnutia, potom koreniny z gázou vyberieme, rozmixujeme, dáme do pohárikov a sterilizujeme. 😉

bambina78
19. aug 2013

@danielaj ahoj, to robievas take susene paradajky v oleji?ak ano..poradis? 😉