Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, ja som dnes varila fazuľovú polievku s údenými rebrami, zeleninkou a hrubými rezancami, údené bravčové karé obalené v zemiakovom cestíčku a vypražené, varené zemiaky s vňaťkou a maslom, rajčinový šalát so šalátovým syrom, a zaváram ďalšiu dávku broskýň, ešte by to chcelo nejaký koláčik, tak idem ešte niečo vymyslieť 😉
@jani74 Domáce horalky:100 g nesolených pražených arašidov pomlieť, 100 g horkej čokolády, 2-3 PL cukru, 50 ml mlieka, 1 PL oleja, 3 ks tortových oblátok, čokoládová poleva.....ja som ju nemala čas použiť...deti sa do jedenia keksov pustili skôr.
Vo vodnom kúpeli rozpustiť čokoládu, pridať cukor, olej a mlieko. Natrieme 1 oblátku, položíme nať 2 oblátku a tiež ju potrieme a na vrch ide 3 oblátka. Zaťažíme a uložíme do chladničky na min. 2 hod. Ja som nechala do 2 dňa. A už len nakrájať a okraje namáčať do rozpustenej čokolád. polevy. Recept mám z netu, len si nepamätám už odkiaľ.
@maculik ahoj, ja som také jedlé vystrihovačky kúpila na ebay.co.uk, napr. takéto http://www.ebay.co.uk/itm/25-Modern-Leopard-Pri...
@meryenes Domáce horalky:100 g nesolených pražených arašidov pomlieť, 100 g horkej čokolády, 2-3 PL cukru, 50 ml mlieka, 1 PL oleja, 3 ks tortových oblátok, čokoládová poleva.....ja som ju nemala čas použiť...deti sa do jedenia keksov pustili skôr.
Vo vodnom kúpeli rozpustiť čokoládu, pridať cukor, olej a mlieko. Natrieme 1 oblátku, položíme nať 2 oblátku a tiež ju potrieme a na vrch ide 3 oblátka. Zaťažíme a uložíme do chladničky na min. 2 hod. Ja som nechala do 2 dňa. A už len nakrájať a okraje namáčať do rozpustenej čokolád. polevy. Recept je z netu, len už neviem na ktorej stránke som to našla.
my sme dnes mali zeleninovu polievku s krupicovymi haluskami a na synove prianie spenat, varene zemiaky a volske oko 🙂
@siska53 Nie nie, bola to klasicka fazuľková s cestovinou akurat som ju začala variť v obyčajnom hrnci a urobila som najprv záprašku a potom som to potrebovala urýchliť tak som to všetko preliala do tlakáča a neviem či tá múka tak nepenila. Skúsim nabuduce bez toho.
ja dnes špenát so zemiakovou kasou a stratenym vajickom 🙂
Ahojte.U nás dnes zemiaková kaša+varené údené mäsko-na synové prianie🙂
u nás dnes granatiersky pochod a uhorkový šalát, zajtra na obed budú tortellini, večer grilujeme a v sobotu bude súťaž vo varení gulášu, takže variť nemusím 😉
@danielaj prosím Ťa pekne, ako robíš tie perky z rožkového cesta ? ja to vôbec nepoznám....
kuracie prsia nakrajat na kocky, osolit, obalit v solamyle, do ktoreho primiesas trosku kari-korenia, vysmazis na troske oleja, podavas s ryzou a pikantnym kecupom
dnes na chalupe kuracie stehná s tarhoňou a večer boli špekačky...
na večeru som pre MM vyhútala toto: pečené kuracie stehná s novými zemiakmi v šupke a s cesnakovými strúčikmi k tomu špenátovo-banánová kaša. Takže naša rúra dnes nemala oddychu. MM si ešte večer upiekol PALEOvé maffinky. Zajtra bude mať čo zobrať do roboty.
@fattamorgana na granadír sa chystám už dlho. no zjeme to iba ja a malý.
@betka22betka Rožkové cesto - na perky, guľky
Do misy si dám rožky - kĺudne aj staršie , tak 2-3 kusy, zalejem mliekom, tak aby neboli ponorené, len aby sa napili , potom ich preložím do kuch. robota, pridávam polohrubú múku, koľko prijme, aby vzniklo hladké nelepivé cesto, dám na dosku, rozvaľkám a robím klasika perky, alebo balím ovocie (slivky, marhule, jahody...), uvarím v slanej vode a hotovo. 😉
my dnes budeme dojedať fazuľovú polievku s údeným zo včera a idem upiecť kuracie krídla a stehná - dávno sme nemali, k tomu slovenská ryža, broskyňový kompót a nejaký koláčik - včera som ho nestíhala upiecť 😉
@danielaj ďakujem, určite vyskúšam.
spagety s cuketovou omackou a parmezanom
Dnes dojeme zeleninovu polievku a druhe bude ryzovy nakyp s jablkami.
Ahojky 😉 dnes kalerábová polievka a žemlovka s tvarohom a jablkami 🙂
na ranajky som mala biely jogurt s malinami a semiačkami,ale bolo mi málo tak som si dala ešte rybací šalát s jogurtom,pre manžela a svokra domáce langoše(posledné chladničkové cesto)
a zase piškota,banán,čok.poleva
na obed bude kurací vývar a chcem urobiť-vyskúšať cuketové halušky s údenou bryndzou a slaninkou...
Ja robim pizzu s udenym lososom,cesto kupujem hotove len na to dam rajcinovy pretlak s pizza korenim,losos a syr
@danielaj
@betka22betka aj ja robievam s rožkového cesta,páči sa mi viac ako zemiakové. Je fajn nelepivé a ja robím ,tak že dám si kopky džemu na polovicu cesta,preložím druhou polovicou cesta ,popritláčam a pokrájam radielkom. My sme mali tuším minulý týžden. 🙂

my sme dnes papali zeleninovú polievku so slížami, čínu s ryžou 🙂