Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Zemiakovy privarok a varene vajce.
ahojte prosim poradite mi obed na krstiny nie rezne a salat dakujem 🙂
Ahojte, dnes zaváram feferonky s hrozienkami v mede 🙂 tak dúfam, že sa mi to podarí 😵
Obed zo včera kelový prívarok s falošným perkeltom a na večeru varím zeleninovú polievku s domácimi trhancami.
čítam vás, len nestíham prispievať... v lete mám bojové podmienky 😀
tekvicový prívarok, varené zemiaky, vajíčko a opečený špekáčik. Na mlsanie černicový koláč so želatínou 🙂
@lululka555 aj mne sa páči viac ako zemiakové, robievam iba toto alebo potom to moje , kde ide iba polohrubá múka, bravčová masť, štipka soli a vlažná voda, 😉 ja mám tie vykrajovačky na pirohy, tak robievma s tým, ale babička robievala takto, ako ty, že preložila 😉
@danielaj ja mám napísané ešte krupicové cesto,také som neskúšala,ale možno budúci týždeň ,ak bude chuť na sladké urobím nejaké guľky s ovocím 🙂
hrášková polievka a kapustové fliačky (na martinkovo želanie) 🙂
polievka zo včera cesnaková a dnes sme si uvarili kuracie soté a tarhoňu...malý ju má strašne rád. 🙂 a dala som aj Karinke tak dúfam, že nebudú plače, ale konečne po 2 týždňoch zjedla aj niečo iné ako mliečko. 😒
@a2303 takto robievam, ak si myslela toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6816
@lululka555 jaj to krupicové mi ani nespomínaj, ja som ho robila minulé leto a nikdy viac, otrasné, lepivé cesto, a chuťovo tiež nebolo dobré, neviem, možno som nemala dobrý recept, ale ja som robila podľa Mirky Titkovej odtiaĺto, tak netuším, prečo sa mi to nepodarilo ☹
tak dnešné cuketové halušky s údenou bryndzou,kyslou smotanou a slaninkou,ale manželovi velmi nechutili,že som ich pokazila tou "údenou" bryndzou,tak už takú nekúpim,ale ináč fajné halušky,také jemné,iné
a ešte sa mi robí jogurt v jogurtovači(ako každý piatok ked som doma,bo vtedy máme domáce mlieko)
Baby poradte este som nikdy nerobila halusky.Napiste mi recept?
Ahojte.Dnes máme-pre mm francúzske zamiaky a pre synátora žemlovka s marhulami a pudingom.🙂
Ahojte u nás dojedá zemiakovo syrová polievka a robila som hamburgerové žemle s mäskom ,zeleninou a domácim dresingom.a chystám sa na čokoládový cheesecakee ,či ako sa to píše,dúfam,že sa podarí 😀
@danielaj hm..no niektore cestá sú fakt lepivé a také teda nemám rada ani ja. Ak sa teda odhodlám na ten recept tak určite napíšem moju skúsenosť 😉
ahojte,prosím vás,kto mi hodí nejaky dobrý receptík na fazuľový šalát,chcem ho zajtra na grilovačku,ale taky bez smotany,salamy a tak,len čisto s fazuľou,či mam len improvizovať s octom ,cukrom a olejom?díkles 🙂
no a my dneska podbitá fazuľa s chlebom a cestoviny s nivovou omáčkou a vyprážané šišky s makom a s džemom,zajtra chystám grilovačku a tortu italia
@1977 ošúpeš zemiaky a rozmixuješ v mixéry na jemno,pridáš vajíčko,soľ a výberovú múku,premiešaš,cez také sitko čo ma také dierky je to original na halušky to pohádžeš do vriacej osolenej vody a privedieš do varu,zamiešaš a ja to potom odstavím a zakryte necham 10 min.a potom to scedím a preplachnem studenou vodou.ak chceš bryndzáky tak pomastiš s opraženou slaninkou a daš bryndzu,poprípade ja davam aj kyslú smotanu,ak chceš s tvarohom tak pomastiš s prepraženým maslom daš tvaroh a osoliš,snad som ti pomohla,ak si myslela tieto halušky 😎
zajtra ideme na chalupu robiť guláš...

@mmonika robim zhruba takuto, len kedze to jeme aj s detmi miesto chilli davam len bazalku http://dobruchut.azet.sk/recept/2392/spagety-s-...