Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
mexicka fazulka s parkom a tortily,vari sa tiež pretlak a černicovy džem
Zeleninová polievka, šašlík s pečenými zemiakmi a miešaným šalátom.
polievka smotanová so zelenou fazuľkou, varené zemiaky, vyprážaný karfiol. vyprážaný syr, tatárska
Dusená ryža s hráškom, pečené mäso,kyslá uhorka.
dnes fazula na kyslo s domacou udeninou, piekla som marhulovu bublaninu a dala osm na nuu aj zelatinu/je tak omnoho stavnatejsia/, zajtra francuzke zemiaky a piatok, pecena krkovicka, knedlik a kapusta a snad zostane aj na sobotu a nedelu klasika vyvar a rezne so zemiakovou kasou a este nejaky kolac len neviem aky 😉
stratila som overený recept na slivkovú nutelu, prosím, kto má nejakú dobrú, slivky mám už načistené, len recept chýba ☹
spagety s kuracim masom a paradajkami, pstruh obalovany v paprikovej muke a cesnakovym maslom a zavarali sme kapiu
ahojte, ja som dnes varila zeleninkovú polievku s haluškami, plnenú papriku s rajčinovou omáčkou s domáceho pretlaku, mi to máme najradšej s čerstvým chlebíkom, tak ten som piekla tiež a ešte mi pekárnička urobila 7 pohárikov broskyňovéhoo džemu, poobede sme boli s deťmi v detskom centre, ke´d je také hnusné počasie, mali sme inak na pláne výletík vonku, tak sná´d zajtra bude krajšie počasie, 😖 večerali sme v reštike 😉
@lululka555 jaj, táto minipomôcka je super, ja mám takúto napísanú v zošite s receptami už dávno, a veru často do nej nazerám 🙂
dievčence mám kyslé smotany pred koncom záruky a neviem čo s nimi 😒 niečo na slano - prosííím poradte niečo, nejaký recept 😎
Karfiolova polievka,lokse,budeme mat aj zajtra🙂
na obed kapustnica a na veceru treska a zeleninka vcera sme sa prestravovali na vylete v budapesti v zoo.... Inak odporucam. 🙂
@jani74 mrkni sem http://www.porada.sk/t30184-co-s-kyslou-smotano... .. je tam aj nieco na slano, salat, do zemiakov, placky .... ja napr. robim s kyslou smotanou http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8842 tam miniem dost ked robim
Ahojte kocky,
tak ja som dnes nevarila, obed som si kupila a detom som vecer len plnene cestoviny uvarila. Vcera a predvcerom sme mali zeleninkovu polievku a francuzske zemiaky, v nedelu telacie mäsko na stave a ryzu a v sobotu sme boli na vylete, tak sme si dali pizzu 🙂
A robila som este raz tie mrkvove muffiny, prvykrat som ich minuly tyzden Adelke do skolky robila, su vyborne, sice ostali take ploche, neviem, preco sa mi tam ten kopcek nespravil, ale co sa tyka chute, tak uplne mnam 😵
A prisla som k vam po radu... Ideme bud.tyzden oneskorene robit taku malu oslavu Adelkinych 5.narodiek, len par kamosiek s detmi, no a tortu mi mala robit znama, co aj Petikovi robila, ale nemoze, tak som v stichu, lebo do normalnej cukrarne sa to bojim dat robit, oni robia prilis kremove a sladke. Tak som sa rozhodla, ze asi spravim sama, uz som tak raz robila Petikovi na 2.narodky. Len nepamatam si, ze ci je lahsie robit s fondanom alebo marcipanom, chcem to teraz objednat. Ja som na taketo veci dost lava, takze potrebujem to hlavne lahko roztiahnut, nech s tym nemam vela roboty, plus cast chcem aj zafarbit, lebo Adel tam chce postavicky, sice zabky, motyliky a vcielky, ktore si vyvolila, asi nezvladnem, tak tam dam kvietky, no budem teda musiet aj modelovat z toho.
Viete mi poradit, co mam radsej objednat? Dakujem 🙂
dnes šošovicova polievka a dukatove buchtičky, zajtra zeleninova polievka s knedličkami a granadir
@maculik Ja by som asi volila fondan.. S nim by sa ti to malo urcite podarit 🙂. Neobjednavaj ale ten najmäksi, alebo najjmenejsi (neviem ako to nazyvaju odbornici 🙂 ). Vezmi trosicku tuhsi, mozno sa viac narobis, ale nemal by sa trhat 🙂. Budemdrzat palce a tesit sa na fotku 🙂
@levandullka dakujem. Akurat hladam nejaky obchod v Bonne, ci nie je, najradsej by som to osobne kupila, tak este pisem tej znamej, co teraz mi nemoze upiect, ze ci si ten material kupuje alebo objednava.
A ja dnes varim iba rychlovku - pecene kuracie stehna s ryzou, k tomu nejaky kompotik, no a na vecer idem kupit sushi, mm ma trening, tak som pozvala moju 55r super susedu, ze dame spolu spat deti a posedime chvilu pri vinku a ona sushi este nejedla, tak ju pozvem 🙂
ahojte, dnes polievka zo včera zeleninová s krupic.haluškami a segedín s knedlou 🙂 včera tu niekto spomínal a dostala som chuť ....
a foto včerajších slivkovýýýýých s kakaom 😝 @danielaj robila som z toho krupicového cesta, 😉
cevabcici so zemiakmi, cibulou a horcicou, zo vcera nam ostal ryzovy nakyp so slivkami

Lusková polievka/kapusta, kačka, lokše/gaštanové pyré so šľahačkou 🙂