Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@hasleerka oooo ďakujem, deti keď si vyberajú čaj, tak vždy hovorie ententiky dva špendliky 😀 sa smejem....no aspoň sa zabavia a chvíľu nerobia zle 😀
na dneska len francuzske zemiaky a k tomu zelenina ,polievka zo včera hraškova a od piatej varime lekvar v kotli tak len rychlovka pekny den 🙂
Ahojte,u nás dnes cuketový prívarok s mäsom a domáca knedla.dúfam,že ostane aj na zajtra a dorobím už len slepačiu polievku a nejaký koláčik s jablkami 🙂
ahojte , u nás sú dnes bryndzové pirohy so slaninkou 🙂 🙂 😉 😉
tu sa vsade povaluju slivky, takze slivkove gule
@titkovamiriam jemine, aj tvoje fotky sú žravé 😉 a pekná nová foto 🙂
@michaelamilan mleté rezne nemáš odo mňa, ale myslím od mojej susedky @lencyca 😉 a tie čaje, to sú aj moja úchylka, teraz ke´d bolo trošku chladnejšie, veru už som varila, ja ti pofotím moje 😀
jmy dnes dojedáme boršč zo včera a robím vprážané kuracie prsia v smotanovom cestíčku, opekané zemiaky a uhorkovo-rajčinový šalát, piekla som obrátený broskyňovo-orechový koláčik 😉
tarhoňa a falošné španielske vtáčiky 😉 , po obede ešte urobím na zajtra manželovi smotanovú tortu s mandarínkami a piškótmi...
tak ja som dnes skúšala tie moravské koláče, no len sa nemám čím chváliť ... nie sú až také pekné ... no ale hlavne že chutia
dnes bryndzove halusky s udenou bryndzou... cibulka a slaninka opekana
dojedli sme paradajkovú polievku od včera a deti si dnes rozkázali špagety s mäskovou omáčkou a kopou syra, k večeru sa chystám na cuketovo makový koláč s citrónovou polevou 😉
dneska to vyzera na cestoviny s kuracimi prsiami na smotane 🙂
u nas dnes jasne že paradajkova polievka,vysmažany karfiol,zemiaky,tatarka a rozmrazujem listkove cesto a spravim na vecer tyčinky 🙂
ahojte potrebujem radu ked chcem robit slivkovy lekvar v pekarnicke treba to aj sterilizovat ci nie? a este mam pouzitobycajny cukor alebo ten zelirovaci? dakujem
@zuzub ahoj, no je to klasicky melon, rozrezany napoly, duzina nakrajana na kusky, a napichana na spajle, spolu s černicami a hroznom. No a v druhej polovici su tiez kusy melonu, zaliate rumomom a aasi 2 vanilkove cukry, stalo to cez noc, aby ten rum nasiakol do toho melonu. Upozornujem, jest pomaly, lebo to strááášne rychlo udrie do hlavy 😉
my dnes na obed párky 😀 mali sme velikú 😀 brigádu s bágrom neplánovanú. Ale po celotýždňovom makaní a búraní a upravovaní terénu sme si poobedie uvarili vývar zo zajaca s pečeňovými haluškami, fašírky a rezníky a ryža s čalamádou. No a teraz večera krupičková kaša 😎
tak sme dovarili konečnéééééééééééé na zajtra bude polievka kuracia s mrveničkou a ako druhe bude http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54052 k tomu ryža ,pečene zemiaky šalatik ,jablkova štrúdla padam od únavy 🙂 😔
@anavila mnam tie chlebiky vyzeraju dobre žravo ako si ich robila asi budu na ranajky ak stihnem 😀
Pozdravujem vás žienky, nestíham sem chodiť, s drobcom sme celé dni von a začína sa stavať na nôžky, takže ho už nemôžem spustiť z očí.. Navarili ste samé mňamky, iba slintám. Ja som dnes narýchlo urobila pizzu a veľmi sa mi vydarila, bola voňavá a chrumkavá. Zajtra ideme na výlet, tak sa najeme niekde von.
Musím sa vám ešte pochváliť, už mám hotovú kuchyňu, veľmi sa z nej vytešujem 🙂 Už aby sme bývali v našom domčeku.. Krásny večer!!
@11nika11 aj ja poprosim recept ,je zo sliviek niekedy som robila ale som zabudla bola z orieškami
@danielaj veru, tie moravske buchty...pol kralovstva za ne! 🙂))
my sme dnes dojedli slivkove gule...uuuzasne boli... tusim budem robit este cez tyzden..
a zajtra provensalske kura s pyre ... a nejaku rychlu polievku. slivkovy kolac sa preklada na zajtra, dnes boli palacinky..
a budu kolace dva--jeden kysnuty a druhy https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5947751... tiez slivkovy ale iny.
@fordikford poslem ti ho do ip 😉
vyprazana tekvica, zemiaky, cesnakove aioli, paradajkovo cibulovy salat, vyvar zo spikovej kosti so zeleninou

@anavila prosím ťa môžeš dať recept na tie maškrtky čo máš na poslednej foto 🙂 ďakujem.