icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
2. sep 2013

ahojte, dnes dojedáme z nedele, ako každý pondelok, ale nenudila som sa, teraz som si na chvíľu sadla, 😅 robila som paprikovo-rajčinovú pomazánku, pečenú papriku naloženú v zmesi (olivový olej, balsamicový ocot, cesnak, soľ, mleté čierne korenie), piekla som perníkové muffinky vo vnútri je slivka a suším ďalšiu várku sliviek, 😉

chloe001
2. sep 2013

Hraskova polievocka s haluskami. Taka husta, ze nic ine 😝 😀

slavka1307
2. sep 2013

@danielaj Danka prosím Ťa, Ty máš taký krájač na orechy a čokoládu a pod. - teraz je v lidli a neviem či je to dobré a či sa to oplatí. Vďaka za radu.

lucinka83
2. sep 2013

oplati sa 🙂

titkovamiriam
2. sep 2013

@dana_l cukinu som nakrajala osolila,vlozila paradajku a slaninku,pokvapkala trosku olejom 🙂
Ja dnes robim len praženicu lebo sa pojdeme najest do pizerky ako oslava skolskeho roka 😀 😀

katy1986
2. sep 2013

@slavka1307 ahoj, ja mám ten konkrétny z lidla...ja som ho tiež kúpila za takú cenu, pred pár mesiacmi....ja som na tom zatial krájala orechy, tie mi pomlel dobre, ale minule cibulu som chcela, to volajako nešlo.....inšie som zatial nekrájala...ako poviem pravdu, na orechy veľmi dobré, ale ináč mi stojí v špajzi....neviem, minule hovorím s tou cibulou som pochodila, ináč čo tak potrebujem, krájam nožíkom....

drobik1
2. sep 2013

cafte tak my mame doma fofry...dnes prvy krat do skolky...ale super na prekvapenie dobre... 😀 tak na zajtra varim francuzske zemiacky a uhorkovy salat,polievka este kuracia,Dominika spravila orechove pusinky.... 🙂

natalii6
2. sep 2013

@danielaj ahoj chcem sa ta spatat ohladom tej pecenej papriky mam necele kilo kolko asi tak tych ostatnych ingrediencii mam dat? dakujem

marlenka75
2. sep 2013

Cestovinový šalát s kuracím mäsom.

juranka
2. sep 2013

Dievcata dajte mi nejaky dobry typ na jablkovy kolacik prosim. Mam vela jablk a neviem co s nimi, len nie strudlu. Tu sme mali cez vikend 😅

m_ij_ka
2. sep 2013

my sme dnes jedli fazuľovú polievku, zemiakovo cibuľový šalát s rybími prstami

hasleerka
2. sep 2013

@juranka skús tento, síce som ho ešte nerobila ale čo som počula vraj je dobrý
http://stylzeny.blogspot.sk/2013/02/obrateny-ja...

gelinka75
2. sep 2013

dnes na veceru som spravila slivkove knedle z tvarohoveho cesta, bola to rychlovka a dobre sme sa najedli, mnam 🙂

danielaj
2. sep 2013

@daniz ahoj, nakladaný syr robím takto: Hermelín alebo Encián si nakrájam na trojuholníky, osvedčilo sa mi to viac, ako ho len prekrojiť na dve kolieska, viac do neho prejde tá chuť, zmiešam si olivový olej, bylinky, cesnak, korenie aké máte radi, sójovú omáčku, balzamikový ocot, prípadne cibuľu, feferónku, dobre v tom premiešam ten syr, dám do pohárov a ešte zalejem do plna olivovým olejom, uzavriem, dám do chladničky a nechám pár dní odstáť, ja väčšinou už večer vyjedám, nevydržím 😀

danielaj
2. sep 2013

@slavka1307 nie samostatný nemám, ja mám kuchynský robot a ten mi robí všetko 😉
@natalii6 joj moja netučím, ja všetko od oka, ochutám, ak treba niečo, pridám 😉
@juranka obrátený jablčník, babkin jablkový koláč...atď. pozri môj album, mám ich tam niekoľko 🙂

megika1
2. sep 2013

rýchlovka - ryža,restované hubky s mrkvou,cukinkou + syr,lebo som zavárala brusnice 😉 ,mrazila černice a slivky

juranka
2. sep 2013

@danielaj prave pozeraaaam 😀

anavila
2. sep 2013

pozerááám pozerááám čo zajtra navarím a mám to!!! ryžový nákyp som ešte počas mojej kuchárskej kariery este nikdy nevarila, tak zajtra to skusim. podla http://www.receptiky.sk/ryzovy-nakyp/ oslovilo ma najma to, ze su tam presne množstva uvedene, tak snad sa mi podarí...a polievocku asi fazulovu na kyslo. 🙂 sak z toho mäsa nam už rohy rastú furt. 😀 😀 😀

lindauciatko
2. sep 2013

@anavila neviem ako ostatné, ale ja nikdy nevarím ryžu v mlieku od začiatku, dám menej vody a mlieko prilejem až keď je ryža takmer mäkká, bojím sa že by mi to prihorelo

katkas1
3. sep 2013

@lindauciatko aj ja tak varim

jarka721
3. sep 2013

@lindauciatko
@katkas1 aj ja predváram vo vode a až neskôr dolievam mlieko 😉

daniz
3. sep 2013

@danielaj Dani, ďakujem, chodím k nám na družstvo na mlieko a robím syr, tak ho chcem skúsiť naložiť, ako takú fajnotku. ďakujem A ten cesnak rozpučíš do toho oleja, alebo dáš celé strúčiky?

hasleerka
3. sep 2013

no ja som raz robila ryžový nákyp a veru som dala mlieko od začiatku, priháralo mi to, tak som povedala nikdy viac ... ale toto je dobrý nápad, skúsim to ešte raz aj ja že dám mlieko neskôr...
ja dnes len sojové rizoto idem urobiť a polievka je od včera...

nts
3. sep 2013

dnes pre moju Karin mixujem: mäsovo-mrkvové pyré a jablkovo-čerešňové pyré.mixované najemno.

danielaj
3. sep 2013

@daniz rozpučený cesnak dávam, ja nakladám len ten plesňový syr, iný som ešte nenakladala, ale vyskúšaj 😉

danielaj
3. sep 2013

dnes dojedáme ešte nedeľnú polievku, a narobila som slivkové gule, posypané, kto ako má rád: s makom, tvarohom, grankom, orechami 😉

womankc
3. sep 2013

@lillona prosím si recept na to chilli con carne ďakujem

womankc
3. sep 2013

@danielaj aké sú takto sušené broskyne????? ja veľmi uvažujem o tejto sušičke, nie je to príšliš tvrdé???

womankc
3. sep 2013

@megika1 prosím rezept na to slané , vyzerá to vynikajúcu