icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

laska1982
4. sep 2013

ahojk babule..ja mam este slepaci vyvar zo vcera a dnes idem robit cinu zo sojovych kociek, k tomu ako prilohu ryzu a hrasok..mozno nejaky rajcinkovo paprickovy salatik ..a ako mnamku mame este babovku, ktoru som upiekla vcera v noci 🙂 .. dobru chut, mnam 🙂

vivusika
4. sep 2013

hrachová polievka s párkom, restovaná kuracia pečeň s čínskou zeleninou, ryža, uhorkový šalát 🙂

nelinka0401
4. sep 2013

Ahojte,tak my sa musíme najskôr doma zosynchronizovať 🙂 už máme doma veľkú prváčku a na obed už je doma,tak kyslá mliečna polievka,vysmažená cuketa so zemiakmi na vňaťke a zeleninový šalát.babka prinesie slivkové gule 🙂 a už ma zastavila suseda,že má pripravené jablká pre deti.tak sa k nej naučili chodiť,že už len zakričia cez plot a už aj im nesú,jablká,hrušky,hrozno 🙂 🙂

maculik
4. sep 2013

a tu je ta torta 🙂

maminka2013
4. sep 2013

Prosím Vás maminky, možno hlúpa otázka, ale dá sa robiť tá slivková nutela i zo zaváraných sliviek? recept ma zaujal, nutelu milujeme, ale nemám čerstvé slivky ☹ ďakujem za rady 🙂

rencica
4. sep 2013

Dovarila som sosovicovu polievku s mrkvou, perkelt od vcera s kolienkami a pecie sa slivkovy kysnuty kosac s mrvenickou.. A uz zasa premyslam co na zajtra ako druhe..:/

milagrosss20
4. sep 2013

prosim vas neaky receptik s cestovinami?mam vela cestovin tak chcem nieco s nimi urobit vedeli by ste mi poradit???a moze sa urobit zo zavaraneho hrozna s hrozienkami ako strudla s listkoveho cesta?dakujem pekne 🙂

laska1982
4. sep 2013

A na zajtra sa chystam spravit cestovinovy salat(cestovinky, kuracie masko na kocky pokrajane, orestovane, biely jogurt-ja davam sladku bielu aktiviu, za lyzicku za dve tatarky, kukuricku, kto lubi aj hrasok,troska korenia,soli a je to) ....pre mna numero uno 😎 .. uz sa mi zbiehaju slinky 🙂

m_ij_ka
4. sep 2013

zasmaženú polievku, lievance s marhuľovým lekvárom alebo tvarohovou plnkou s hrozienkami podľa toho kto bude mať na akú chuť 🙂

veronicka12
4. sep 2013

Ahojte tak vcera sme mali perkelt s cestovinkou a upiekla som pernik mala otravovala a stale len pernik chuti jej,pol pekaca uz je prec, a dnes vypr. salamku obycaj so zemiakmi a rajcinovo cibulkovy salatik,zajtra francuzske a rajcinova polievka so syrom

veronicka12
4. sep 2013

@lencyca Ahoj poprosim receptik na ten nakyp dakovala

womankc
4. sep 2013

@slavka1307 no ono to zatuhne a lepšie sa jej asi mixovala, ale ak to urobíš aj také teplé , len to dobre pomixuj a varíš pokiaľ to chceš mať ako husté, len ja by som to kakao dala do tej zmesi asi až na koniec a nechala chvíľu s tou zmesou prevariť. Danielaj ju robí pravidelne , tá ti isto bude vedieť dobre poradiť

lenkas01
4. sep 2013

my dnes máme strukovú polievku so zemiakmi nakyslo a lasagne🙂

moncsi21
4. sep 2013

my máme dnes makové halušky a halušky so sladkou kapustou a polievka slepacia 🙂

maminka2013
4. sep 2013

@danielaj mohla by som sa ťa spýtať, či sa dá nutela zo sliviek robiť i zo zaváraných? viem, že možno hlúpa otázka, ale neviem či to "neuberie na chuti" alebo by trebalo dať možno menej cukru.. recept ma totiž zaujal, ale čerstvé slivky nemám :( ďakujem za každú radu 🙂

diusik
4. sep 2013

Ahojte,dnes zemiakovo-cukkinova placka plnena bravcovym sote so sampinonmy a hraskom,mnam celkom sa to vydarilo 😀

danielaj
4. sep 2013

@michaelamilan myslíš, čo som dávala posledné foto? to je pomazánka bez mäsa - paprika, rajčiny, cibuľa + ostatné prísady, je aj na hrianky, k saláme, párkom, aj pod mäso, ja ju robievam každý rok 😉
@womankc ano suším aj huby, proste všetko ovocie, bylinky, super vec, ja som spokojná, z ovocia suším slivky, marhule, jablká, hrušky, višne a tiež dávam do niektorých sliviek kúsok orecha alebo lieskovca či mandle, časť nechávam len samotné, aby sme mali do vianočnej hubovej omáčky, tam to milujem úplne najviac 😉
@slavka1307 ja ju robievam a varím dokiaľ nie je riadne hustá, kakao a čokoládu dávam až pred koncom varenia, nemám to stopnuté, koľko to varievam a ja to nenechám stáť, dávam hneď do pohárov 😉

danielaj
4. sep 2013

@maminka2013 neporadím ti, ja robím vždy s čertvých, neviem, či by to malo tú správnu chuť a konzistenciu, ale ja robievam podobnú nutelu aj z marhúľ, tiež je výborná, len teraz už ani marhule nie sú, tak možno o rok vyskúšaj tú, ak by si mala marhule 😉

danielaj
4. sep 2013

ja som dnes varila hŕstkovú polievku, zapekané mäsovo-syrové fašírky, zemiakovú kašu a zavárané alma papriky plnené kapustou k tomu 😉

karolina04
4. sep 2013

u nas dnes na obed droždovo- zeleninova polievka so špenatovymi haluškami a šišky s malinovym lekvarom mnamm🙂🙂🙂

maminka2013
4. sep 2013

@danielaj ďakujem - si zlatá 🙂 no,asi my neostáva nič iné, len počkať do budúceho roku 🙂 ale aspoň recept mám ;)

lululka555
4. sep 2013

Ahojky baby 😉
my sme mali včera fazuĺu so slížami a ražniči s ryžou.Polievka tá istá aj dnes a parenè buchty so slivkovým lekvárom. 😎

rosannar
4. sep 2013

dneska dojedačky, príprava na zajtra - vyprážany syr, encián hranolky + tatárka a dneska ešte spravím orechový a kakaový kysnutý závin..

womankc
4. sep 2013

@maminka2013 ja si myslím, že kľudne by si to uvarila aj zo zavarených , len by si tam už nedala toľko cukru a aj ten nálev by som ja zliala, len trošku by som nechala a variť by to stačilo len pár minúť, keďže už sú sterilizáciou uvarené na tu jednu dávku na ochutnanie, len asi by nebol taký kyselkavý ako z čerstvých

michaelamilan
4. sep 2013

@danielaj áno tú som myslela!!!!!! Dúfam, že sa mi podarí!!!!!! drž palce!

vieruna
4. sep 2013

Dievcata ja som vas necitala ani nepamatam. Tak aj vyzera nas jedalnicek 😀 Idem trochu pocitat a nabrat inspiraciu 🙂

miska030
4. sep 2013

Nas dnesny obedik,bravcove kare na znojemsky sposob s tarhonou 🙂 Nemate niekto dobry receptik na zemlovku???

lienka2
4. sep 2013

hrstkova polievka, francuzske zemiaky a kolacik margot, bude aj na zajtra to iste 🙂

miruska73
4. sep 2013

@danielaj Danik dakujem tiez som pozerala tento recept ale kedze ho mas odskusany idem robit ....uz treti den robim zo slivkami 😝 😀 no nevadi ale keby ste videli mojee ruky ako vyzeraju hotova katastrofa cele dorezane s tzch kosiek a este aj hnede okolo nechtov z tej stavy 😝

miruska73
4. sep 2013

@maminka2013 tak si kup dve kilecka slivociek ved nie su az take drahe 😀 😀 ja skoro vsetko musim kupovat kedze sme z mesta 🙄 no ale obcas ideme k babke a tam sa nabalime ovociny a zeleniny....keby sme tak mohli ist castejsie ,tam im vsetko pada zo stromu a hnije 😠 😠 😠