Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@michaelamilan som tu, ale až teraz, no super, že sa ti nakoniec podarila, ja som takúto mäsovú nerobila , takže nemám môj odskúšaný recept, či si chcela na tú bez mäsa? tam tiež ide deko 😉
@juranka tak to som veľmi rada, že sa ti cesto páči a chutí vám, ja komu som ho poradila, tiež si nevedel vynachváliť 😉
@hyta trošku ju nechám zmäknúť, ale kľudne môžeš aj z chladničky, ono sa to v tom mixéri mieša 😉
@michaelamilan ja robievam čalamádu, ale ja všetko od oka dávam 😅
ja som dnes na raňajky piekla vianočku, na obed dojedáme hrŕstkovú polievku zo včera, varila som domácu boloňskú omáčku, špagety a strúhaný syr a v rúre sa mi pečia už druhá dávka slivkového lekváru 😉
my budeme mať dneska ten vyprážaný syr, encián a hranolky a na víkend spravím guláš, ak samozrejme nepôjdeme na záhradku ešte zrelaxovať a vyčerpať do úvany dieťa 😀
Dnes máme mäskový obedík :- ) Síce som použila namiesto morčaciny kuracinku,keďže bola v mrazianku 🙂 http://najrecept.sk/2013/09/morcacie-stehno-na-...
Dnes mame sosovicovu polievku od vcera a dnes som robila plnene palacinky syrom.sunkou ,kapiou a uhorkou a vyprazane a nove zemiaky k tomu...mnam 🙂
včera u nás bol kurča a lá sviečková + cestovina, dnes dukátové buchtičky
My dnes papame zeleninove rezne,varene zemiaky a salatovu uhorku k tomu 🙂
včera sme mali ešte syrovú polievku, grilovaný encián, varené zemiaky a tatarsku, dnes krupicová polievka s brokolicou a rozšľahaným vajíčkom, palacinky s jahodovým džemom a nutelou 😉 , pekný deň kočky
ja dnes vôbec neviem ,č o variť , ale že vôbec
asi nejaké zapečené zemiaky s brokolicou a šunkou zrejme,alebo hydinovým mäskom a polievku urobím kalerábovú s ryžou a budem musieť spraviť dáke muffinky pre decká až majú čo vyťahovať
ahojte babenky tak mi mame od vcera hovadziu pol.a rizoto zeleninovo kuracie ,vcera sme mali cestovinu s o sponatovou omackou a predvcerom halusky s vajcom ,malo masa muzicek uz okomentoval tak na vikend mu musim dopriat riadnu porciu 😀 😀 no a vcera som robila tu slivkovu nutelu co mi poradila Danka a je fakt dobra aj som ju mala rychlo hotovu lebo som slivky slahla do kuchty tak sa rychlo uvarili ...no a tiez som piekla tri davky slivkoveho lekvaru .... 😝 😀 a moje dieta pieklo popri mne kolac slivkovy s makovou posypkou mnamka to velika....
@zklimekova ja už mám pekný xixixiixixi, bola som si vyhliadnúť kabelku 😉 😀 , ale neviem, či mi niečo ostane, keď poplatím všetky veci deckám hehehehehheheheheh 😎 🙂
@womankc snáď hej ....treba si spraviť radosť 🙂 ,
@danielaj no tú zeleninovú som myslela, spravím aj takú 😉 ....Hm... aspoň mi teda napíš čo všetko do čalamády dávaš? ďakujem
špaldové lievance a vyprážaná cukina, manžel si dal prvú dávku lievancov ešte na raňajky, tak mu chutili :D
Ahojte, u nas dnes brokolicova polievka a cestoviny s cuketovo-rajcinovo-kukuricovo-smotanovou omackou, mnamka!
A mozete mi pliz poradit osvedceny recept na slivkovy kolac, ale nie kysnuty? Mam slivky a treba ich minut. Vdaka!
@senselinka ahoj podla akeho receptu si robila lievance prosim ta, chcela by som urobit dnes vecer
@zklimekova hehehh no skôr si myslím , že nie , ale snívanie je zadarmo hehehehheh 😀
@womankc jaaj moja, ja to poznám, stále si poviem, že ak ostane niečo naviac...tak si konečne kúpim aj ja niečo viac, pre radosť, nielen to najnutnejšie, ale skoro stále ostane len pri slovách 🙂
@zklimekova hehehehehehehhe presne
V Lidli som nakúpila arabský chlebík - výborné chutí, ten som natrela smotanovou nátierkou (Lidl) na to zeleninový šalát s mozzarellou a k tomu som opiekla kuracie prsia v marináde - oliv. olej, morská soľ, ml. paprika, čierne korenie, čili - pochutili sme si všetci a takýto ľahký obed mám najradšej. Zo včera sme dojedli cesnačku.
@barbora84 a čo takto spraviť si slivkovú presnidávku? trebárs slivky + broskyne al. jablká - budete sa zalizovať 🙂
Aké je Vaše obľúbené pesto? 🙂
@svetlankat 200 ml vody (môže byť aj minerálky, sú krásne nadýchané), 2 vajíčka, 10 PL špaldovej múky, pol lyžičky prášku do pečiva (príp sóda bicarb.), štipka soli, podľa potreby doliať mlieko. Ja som ešte pridala ovsené otruby a doliala som viac mlieka (bezlaktózového :D ) V miske všetko vymiešať, nechať trochu odstáť a piecť na rozpálenom oleji. Netreba sa báť toho, že je to moc riedke, je to OK. Chcela som ich na slano, tak som dala celú lyžičku soli, ale ak chceš na sladko, tak len štipku. Na sladko s ovocím, tvarohom, ja som ich dnes mala s kozím syrom a zeleninovým šalátom.
@michaelamilan Ahoj, ja mam od kolegyne takyto recept na čalamádu: 5 kg kapusty, 1 kg cibule, 2 kg papriky. Nálev: 1 liter octu, 1 kg cukru, 2 PL soli, 1 Deko, 1 ČL Borkén-u. Suroviny na nálev spolu povaríme, necháme zovriet, Borkén dávam až na záver. Nálev precedíme a ešte horúci nalejeme na pokrájanú zeleninu. Necháme postáť 24 hod, naložíme do flias. Nesterilizujeme, flase len zavrieme. Tuto calamadu mam odskusanu, chuti mi, nie je s tym vela prace (kapustu kupujem uz nakrajanu🙂 ), nesterilizuje sa, cize je dobra chrumkava a vydrzi dlho. Z tejto davky mam asi 12 flias s objemom 7 dcl. Ale mozno aj viac. Ja uz robim iba polovicnu davku.
@veronicka12 jasne paci sa 😉 :1 malu cukinu osupat,postruhat na hrubo,4 zemiaky postruhat na hrubo,10dkg eidamu postruhat,15 dkg jemnej salamy postruhat,4 vajcia,6str.cesneku prelisovat,1/2bal.PDP,pazitka,petrz.vnat od oka,sol,mck,vsetko spolu poriadne premiesat,pridat poloh.muku,ak by to bolo redsie,dat na vymasteny plech,piect pri 180C 50min do hneda,na moje velke prekvapenie mi mm zjedol pol plecha,ze ake je to dobre 😀
ahojte,dnes hrachova polievka s parkom,cestoviny s mletym maskom a omackou,prave som dozavarala slivky,aj v mrazaku uz ich mam plno nachystane na gulky-kolac cez zimu dobre padnu 😉

Babulky robievate niekto túto čalamádu????? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18030, šup sem s vašimi receptíkami, nech nejakú spravím 🙂