Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte 🙂 dnes bol vysmážaný syr ,hranolky ,tatarska a zeleninka. Piekla som koláč lenivej ženy s citrónovou polevou 😉
Cuketová polievka, zemiakové lokše, cuketové mafiny
Nemáte osvedčený recept na rajčinovú polievku z čerstvých rajčín?
@anos18 ďakujem za receptík, už ho mám aj v zošite prepísaný 🙂 a prosím ťa a čo je to ten Borkén??? Kde v regáloch to mám v obchode hľadať?????
@sweetlemon jééééj no nádherné a isto aj chutné mafinky!!!! šup sem s receptíkom 😀
@sweetlemon Krásne maffinky 🙂 .. som myslela že su to najprv moravské koláčiky 😀 receptík by nebol ?? vyskúšala by som 🙂
granadir a kysla polievka so susenych hribov....
@michaelamilan v zahradkárskych potrebách som kúpila
@michaelamilan a ešte jeden postreh,dostať deko na zaváranie bez sterilizácie,čiže ten konzervačný prípravok už je v deku ,má to reťazec Billa
my sme dnes mali este vyvar od ocina, robila som lososa s novymi zemiakmi a manzelovi, kuracie prsia na horcici 😉
@daniz ano pečiem, robím to takto už niekoľko rokov http://dobruchut.azet.sk/recept/1161/peceny-sli..., nemusíš stáť a miešať 😉
@miruska73 tak to som rada, že ti nutela chutila aj ja som dnes piekla dve dávky slivkového lekváru a zajtra by som chcela ešte dve a budem mať dos´t 😉
@michaelamilan páči sa ti , pomazánku robievame hádam 100 rokov, ešte po mojej babičke mám recept
Paprikovo-rajčinová pomazánka
2 kg cibuľle, 2 kg kápia môže byť aj paprika hocijaká, akú máš, 2 kg rajčiny, 10-15 feferóniek, 2 dcl ocot, 3 dcl olej, 1 Deko, 12 dkg cukru
Cibuľu, papriku aj so zrnkami, rajčiny, feferónky pomelieme na mäsovom mlynčeku, ja to dávam do robota a nasekám na drobno.masu vložíme do hrnca a pridáme ocot, olej, Deko a cukor. Za stáleho miešania varíme 2 hodiny na miernom ohni. Táto hmota je zo začiatku riedka ale pri miešaní sa odparuje a hustne. Zmes je uvarená keď sa asi 1/3 z hmoty odparí. Po uvarení odstavíme zo sporáka a vymixujeme na jemnú hmotu, plníme do malých pohárov a sterilizujeme 20 minút na 80 stupňoch.
A do čalamády dávam, kapustu, papriku cibuľu, niekedy aj mrkvu, zasypem Dekom, + ocot, cukor, olej, soľ, ja robím v detskej vaničke, nechám to odstáť a potom do pohárov a sterilizova´t.
@michaelamilan Borkén je dvojsiričitan draselný, pouziva sa na sirenie vina a na nakladanie zeleniny. V obchode by to mali mat asi tam, kde prasok do peciva, sodu bicarbonu. Ked budes davat Borken na zaver do nalevu, pozor, lebo je to drazdive, nenadychaj sa tych vyparov nalevu.
@michaelamilan ja som to kúpila v drogérii a mali to aj u nás v záhradkárkych potrebách , používa sa to totiž hlavne vo vinárstve , a dá sa to kúpiť aj v malom ako také sáčiky, lebo na túto kuchynskú potrebu ti stačí na celé množstvo čalamády tak 1 kávová lyžička, pozor aj keď sa ti bude zdať toho málo , nedávaj viac, potom to cítiť a ja osobne ten nálev ani nepreváram ja to nasypem na čalamádu a riadne premiešam a nechám odstáť do druhého dňa a teda mám rozpis na suroviny podobný, ale priznám sa že dám oveľa viac tej zeleniny , tak od oka / vyjde mi to malá decká kúpacia vanička plná / a na toto množstvo dávam tak tú kávovú lyžičku mierne kopcovitú. a táto čalamáda je naozaj najchutnejšia
@michaelamilan ozaj ešte dodávam, že dávam do čalamády kapustu, papriku, kápiu, uhorky, cibuľu, mrkvu , zeler , karfiol a cukinu, všetko pekne nakrájané, cukinu krájam na krájači na uhorky
tento rok chcem skúsiť pridať aj cvikľu do trošky tej zmesi
Dnes to bude nasladko - ryžový nákyp 🙂
@danielaj Danka prosím ťa , pár strán dozadu si tu dávala kočkám recept na cesto na gule ovocné, ale spomínala si tuším, krupicové, rožkové a ešte dáke čo miešaš v pekárničke???? môžem mi povedať , ktoré strany to boli, chcela by som vyskúšať všetky, lebo ja robievam len zemiakové , ale chcem narobiť aj do mraziaka a chcem skúsiť aj iné .
Dnes pizza... A zajtra to vidim na sisky s este neviem akou polievkou
dnes zeleninková polievočka (bude aj na zajtra), jablkovo-tvarohová žemľovka z vianočky. A chcem upiecť tortičku pre synčeka k 5 narodkám len neviem akú - ja torty neviem piecť - poradíte nejakú čo nespackám??? 😉
@womankc
@womankc
@miruska73
tak sa vám musím nielen poďakovať, ale i pochváliť 😀 nakoniec som predsa len skúsila slivkovú nutelu - samozrejme zo zaváraných sliviek... a musím povedať, že už "padol za obeť" prvý pohár a všetci sme sa len zalizovali 😅 tak Vám ďakujem za rady a recept - je fakt bombová 😵
@danielaj tak sa vám musím nielen poďakovať, ale i pochváliť 😀 nakoniec som predsa len skúsila slivkovú nutelu - samozrejme zo zaváraných sliviek... a musím povedať, že už "padol za obeť" prvý pohár a všetci sme sa len zalizovali 😅 tak Vám ďakujem za rady a recept - je fakt bombová 😵
Ahojky 😉 dnes francúzaky s rajčinovo cibuĺovým šalátom a idem piecť veterníky mraky, zajtra sme pozvaní na chalupu, bude oslava narodenín a aj Máriu ideme oslavovať trošku skôr. Bude obed ,neskôr guláš a grilovačka.
u nás dnes kelová polievka a marhulový koláč s posýpkou ...
dnes to budu faširky so zemiakmi a cuketovy kolač.
vyprážaná cuketa a patizón, varené zemiaky 😉

...dnes veľka mňamka...zemiakové placky (podlesníky) 😉