Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dlho som tu nebola, takže v piatok bol spomínaná pizza, v sobotu sme boli s partiou na ryby-tak gulášovka v kotlíku + zemiačky a na ohníku slaninka , špekáčiky, zeleninka, upiekla som slivkové koláčiky,
v nedeľu bola krúpková polievka so zeleninkou a špan.vtáčiky + opekané zemiaky, a punčová torta, piekla som marlenku
a robila očka a nakladaný syr,vlašský šalát a boli u nás hody tak deti boli neustále na kolotočoch, nakoľko boli pred naším domom 😎
včera sme dojedli
dnes biela fazuľka na husto + vajíčko + chlebík
Dnes som našim robila tieto kuracie stehná, sa oblizovali aj za ušami 🙂 http://najrecept.sk/2013/09/pecene-kura-s-acidkom/ 😵
vajcova polievka, francuzske zemiaky a uhorkovy salat
Dnes jsem k fazolové polévečce na oběd upekla pletýnky.
A tady je receptík :
Vláčné domácí pletýnky
mléko 250 ml
celé vejce /do těsta/ 1 ks
žloutek /do těsta/ 1 ks
sádlo 100 g
krystalový cukr 1 čl
sůl 2 čl
hladká mouka 250 g
polohrubá mouka 250 g
sušené droždí 5 g /1 sáček/
vaječný bílek na potření
semínka podle chuti na posypání
Těsto si necháme vymíchat a vykynout v domácí pekárničce.
Vyndáme z pekárny na válecí podložku, rozdělíme na 12 stejných kousků.
Každý kousek ještě rozdělíme na 3 kousky a z těch upleteme pletýnky.
Dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 45 minut kynout.
Potom potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme semínky nebo necháme úplně bez semínek.
Dáme do trouby vyhřáté asi na 200 stupňů a pečeme do zlatova.
dnes rýchlo...cestoviny so syrovo-smotanovou omáčkou, so šampiňonmi, údenou krkovičkou a kopou syra 😉
dneska velice lenivo krumplypaprikaz..... Nechecelo sa mi varit nic zloziteho.... Vcera pecene morcacie kridlo a ryzka, salatik rajcinovo paprikovy v sladkokyslom naleve, vajickova polievka.... A uz tusim urobim muzovi jeho oblubene rezne a zemiakovy salatik 🙂
Ja som dnes robila zemiakovo-cukinovú kašu a k tomu som upiekla bukové klobásky 🙂 a ešte dám k tomu sterilizovaný hrášok
dnes špenát so zemiakmi a volským okom a na želanie i 4 pizze s rôznymi príchuťami 😀
ahojte babule dnes som spravila hrstkovu polievku ale bez udeneho abymala aj mala a dojedame pln.papriku a peceny bocik....a co zajtra netusim ale ze vobec ..... 🙄 🙄
cesnakova polievka s opecenym chlebom, pecene kuracie stehna a tekvicova omacka s kôprom
Ahojky 😉 dnes sme mali hrachovú polievku, bravčové na zelenine s tarhoňou a rajčinovo cibuĺkovým šalátom a piekla som bábovku 🙂
Ja som varila chlebovu polievku a slivkove gule, urobila som jablckovu vyzivu a cernicovy lekvar 🙂
langose ... u nas neobvykle jedlo....ale chutne aj s parmezanom nic ine okrem cesnaku som nemala... 😝
U nás fazuľová polievka na sladko a plnené,syrovo-šunkové palacinky-vyprážané
kura na smotane s haluskami a snad zostane aj na zajtra 😠
mozem odporucit rybu tuniak ale nie v konzerve 😉 da sa kupit napr. v bille alebo tescu.......
napr. tieto 2 recepty su super....
http://recepty.pozri.sk/recept-steak-z-tuniaka-378
http://recepty.pozri.sk/recept-tuniak-na-sicils...
zaujimave je ze maso ma konzistenciu ako bravcove a malo voni po rybe......... takze kludne aj pre tych co nemaju moc radi ryby...........
U nás vajíčková polievka, fašírky a cuketový prívarok s kôprom. Ešte musím zužitkovať balíček zamrazených ríbezlí, tak ešte dáky koláčik urobím.
koložvársku kapustu 😉 a okrem toho kečup z troch dávok a ďalšia v poradí bude papriková pomazánka ...
ja idem urobiť karfiolovú polievku a mám naložené kuracie mäsko v urobenej zmesi, len opečiem na panvici a k tomu ryža ...
u nás včera zemiaková baba s pečienkou a syrom a dnes perkelt s haluškami a malému nejakú zeleninovú polievku spravím
Prave som dovarila brokolicovu polievocku s mrkvou, porom , krupkami a zemiacikmi a dopiekla cuketove fasirky , zemiaky a rajcinovo cibulovy salat.. Sedim konecne a dopapavam este bananovy nepeceny kolacik a mam free..🙂)

@danielaj dakujem