Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@fomarik hodiš recept na ten zavin?
dnes boršč od včera ,pečená cukaina a zemiaky paradajkový šalát
dnes penne s dusenou zeleninovou zmesou. dala som cuketu,hrasok,mrkvu, spenat a por. som zvedava co z toho bude,lebo toto robim prvykrat a len tak co ma napadlo 😉
dnes penne s tuniakovo rajčinovou omáčkou.
na raňajky slaný cukinový koláč s balkánskym syrom, obed cukinová polievka s kukuričkou a z uvareného mäska z kuracej polievky soté na smotane so šampiňónmi a kukuričné cestoviny (všetko bezlepkové a bezlaktózové)
@zuzana_1 mňam, vyzerajú ako zmrzlina !!! Hneď by som si dala!!!!!
idem si kúpiť domácu pekáreň tú z toho lidla ... ak máte dobré recepty na chleba či vianočku budem povďačná ... už mám dobré buchty, tak hned zajtra idem vyskúšať
Takze my sme dnes mali:hraškovu s krupicovymi haluškami,troška hrašku som si nechala bokom a robila som cestoviny VYBORNE,nasla som ich v časopise Dobre jedlo,lahke,jednoduche a mnam,kto ma rad cestoviny ako my/Ja a deti/tak urcite vyskusajte.Manzelovi este urobim kuraci perkelt s kolienkami,on musi vecne mäso ☹ ☹ ☹
@miska030 na tie cestoviny v Dobrom jedle som už aj ja pozerala, vyskúšam 🙂
dnes pre deti pangasias pečený na masle s paradajkou, zemiaková kaša, ja som si ku kaši ugrilovala plesnivec 😉
ja som dnes varila domácu francúzsku polievku, šúľance z tvarohového cesta, posypané opraženou krupicou, grankom, orechami, makom a cukrom, kto ako má rád 🙂
zajačí perkelt na smotane s haluškami...
😝
hubovu polievku. mnam🙂
dnes zeleninová polievka, penne so sójovou omáčkou a karamelový puding 🙂
Ahojte babule, dnes sme mali vysmážanú cuketu a zemiaky na cibulke. Od zajtra som sama doma 2 dni...... ach ☹ čo budem variť netuším a v sobotu smer Liptovský Mikuláš.......po 100 rokoch pôjdem vlakom, tak dúfam že nevystúpim niekde inde a že s kočíkom vôbec stihnem vystúpiť :-O Normálne mám už teraz stres 😀 😅
Jahňacia polievka, jahňací guláš,knedla, jablková štrúdla.
Ahojky u nás dnes kyslá zemiaková polievka a zemiakove placky upečenè na plechu a práve sa chystam robit smotanové poháre s piškotami a jahodami 😝
jadnes dusená ryža a kuriatko pečené na vode a varený kompótik zo sliviek a jabĺk, ale malá si ktomu dala misku čerstvých malín 🙂 , zajtra bude teda dlho pripravovaná kapustnica s kopou cesnaku a tekvičkové placky
u nás dnes polievka zo vcera zemiakova a dnes som robila zemiakove placky 🙂
vcera vecera - leco s domacou zeleninou+chlebik, dneska salatova polievocka a sojovy gulasik, cez tyzden len take rychlovecky 😵
dnes to bola tekvicova polievka a zemiakovy paprikaš...🙂
@fordikford
@rencica kočky, ten závin som robila z cesta, ktoré dostať kúpiť v Lidli. Stojí len 0,90 centov a z jedného cesta urobíte takéto niečo. Ja som dnes robila z dvoch, na dva plechy. orechový a makový. predávaju ho ale len ked maju akcie, nedostať ho kupiť bežne, zvykne byť v tedy aj v letákoch a ja ho nakupim aj zo desať. A je skutočne fajnový. Plnku do neho robím bud tak, že sparím mak alebo orechy s mliekom a cukrom a pridávam aj pol sáčku zlatý klas aby to bolo hustejšie po upečení a na druhý den vlažnejšie. Robila som aj s tvarohom, kde tiež dám ten zlatý klas aby to nebolo suché.POtieram to potom vajíčkom, poprepichujem a na180 stupnoch pečiem cca 40 minut.. Zajtra vám to cesto odfotím a dám vám aj foto. Inak ho nemusíte ani valkať, je aj s papierom na pečenie. Len dáte rozmraziť, vystriete ho, naplníte, zrolujez te a pečiete .-D
@fomarik a potierala si to niečim pred pečením?

Dlhšie som tu nebola, tak sa vraciam....nedela : hranolky a pečený zajac prešpikovaný slaninkou