Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
No a dnešný obed: šošovicová polievka, buchty na pare, kakaový závin.
ahojte, poradte nejaky dobry zakusok. Manzel mal narodeniny a pridu v piatok gratulanti. Budem robit coko tortu, syrovu roladu, chlebicky, a chcela by som este nieco male a sikovne 🙂 dakujem
@beata149 Ahoj 🙂 ja by som volila krehky jablcnik - prijemne osviezi alebo jablkovu strudlu, kokosove jeze, nedavno som robila vyborny kokosovy kolac - klasicka tmava piskota, potriet marhulovym/ribezlovym dzemom (cim vacsia vrstva tym lepsie) a na to ide kokosovy krem: 200 g kokosu, 1 hrncek prask. cukru, 1 van. cukor - spolu zaliat horucim mlieckom asi tak 1 dcl (podla skusenosti), uvarit hustu kasu: 1,5 dcl mliecka + 3 PL polohr. muky. Ked to vychladne vsetko vymixovat s 250 g masla. Natriet na kolacik, daj do chladnicky a za 1 - 2 hodinky sa moze papat. Je vyborny 🙂
@vintage_lady deti by nmali hriby az do dakych 8 rokov, minule som to akurat citala, ze este aj v takom veku sa mozu priotravit, ale pozna aj takych co daju aj malym detom, no ale ja by som neriskovala
dneska palacinky 321 s domacim marhulovym dzemikom alebo nutelou 😉
práve sa dopiekla krkovička-bude na zajtra, pre mna s podusenou cukinou,pre manžela so zemiakmi a z roboty im donesiem pečené buchty s lekvárom 😉
ja som dnes varila zeleninkovu polievku (kalerab,zemiak, hrasok, fazulka a krupicove halusky) a palacinky s lekvarom.
zajtra planujem plnenu papriku robit 🙂 mate nejaky dobry receptik na to?
@kikaneu určite ošúpať, ja dávam na 1kg ovocia (už očisteného) 1dcl vody, podusím do mäkka, rozmixujem - čisto hruškovú netreba ani sladiť - ak treba, tak sladím hroznovým cukrom. Rozmixujem, dám do pohárov a sterilizujem. Ja som tento rok robila jablkovú, jablkovo-hruškovú, jablkovo-marhuľovú, jablkovo-broskyňovú, jablkovo-banánovú a broskyňovo černicovú. Mám také väčšie poháriky ako klasické od výživy a z 2,5kg očisteného ovocia ich spravím 10ks.
@aadulik2110 paráda 🙂 ja to teda zajtra skúsim s tými hruškami 🙂
dneska peceny bocik a varene zemiaky z cibulkou a petrz.vnatou, vcera spagety a ako omacku lacny salam opeckany na cibulke a cesnaku zaliaty kecupom (vsetko podusene a sup na spagety) a tuto som sa nainspirovala plnenou paprikou ;) dakujem a zajtra fazulova polievka a uz davno si chutim na lievance 🙂
@kikaneu a ešte malá pripomienka..... Minulý rok som každú dávku robila z 5kg ovocia.... čiže 20 ks z jednej várky a to som robila ešte jablkovo-mrkvovú a broskyňovo- mrkvovú. Dokopy sme mali 120 výživ, malý začal papkať ovocie od 7 mesiacov a za ďalších 7 mesiacov tie výživky všetky zošrotoval.... ale ako pozerám, tak čakáš v januári bábätko a to cca začne papkať ovocíčko v lete.... takže pomaly bude aj sezóna jabĺčok, hrušiek, marhúľ a broskýň.... takže nejaké extra veľké zásoby by som nerobila... ale treba tie hrušky zužitkovať 🙂
@aadulik2110 jééj, si milá 😉 veď preto som si to vymyslela, že síce už bude sezóna, kým začneme s príkrmami, ale hrušiek je veľa tento rok a ktovie či budú aj budúci 🙂 zužitkujeme 🙂 už som našla aj fajnové koláčiky, tak nejaký zajtra vyskúšam isto 🙂
@kikaneu a na tvojom mieste by som spravila aj sirup 🙂 nakoľko drobec už má veľký jedálničkový "repertoár" tak preto som robila len z polovičnej dávky... aj tak ich máme skoro 70ks...
@aadulik2110 a máš recept?
@kikaneu ja som včera robila jablkový sirup... a myslím si, že to bude podobné aj pri hruškách..... očistila som si jablká, dala na 1kg ovocia 1dcl vody (tak ako pri výžive) poriadne domäkka podusila, rozmixovala a prepasírovala cez sitko, odvážila som si tú "šťavu" aj keď je to také hustejšie a na 1kg "šťavy" má ísť 150-200g cukru a 1KL kyseliny citrónovej. Dala som späť variť, povarila 3-5 min. a naliala do fliaš, otočila hore dnom a nechala do druhého dňa vychladnúť. Tento rok som robila bazový, jahodový, ríbezľový, marhuľový, broškyňový a jablkový sirup.... a míňajú sa veľmi rýchlo 🙂
@aadulik2110 no paráda 🙂 ja som za takéto domáce prírodné produkty 🙂 veľká vďaka 😉 určite vyskúšam 🙂
@kikaneu nie je za čo 🙂 rada sa podelím, keď niečo viem...
My dnes sme dojedli paradajkovu polievku, robila som zapekane zemiaky s cibulou a jablkami prekladane a zaliate smotanou a posypane syrom. Zajtra to dojeme, deti k tomu maju morcacie masko dusene a polievka bude kuracia so slizikmi.
ahojte potrebujem od vas pomoc tie co peciete torty idem synovi dneska robit tortu a potrebujem poradit chcem spravit jeden pribinackovy krem a druhy ovocny ,tak potrebujem poradit ako sa robi ten ovocny krem a ci sa moze z mrazeneho ovocia a dalsia vec ta potahova hmota na tortu sa dava tak ze torta musi byt natreta po obvode kremom? a ked sa ta potahova hmota dava dava sa na vychladnuty krem alebo ju mozem hned pouzit ako tortu natriem kremom..a nemate nejaky link ako sa robi macko pu,,,vopred dakujem

@kikaneu ja robím výživu z hrušiek stále..iba ich ošúpem, pokrájam, trošku uvarím, pomixujem, dávam do pohárov, sterilizujem....Nedávam ani cukor ani nič iné...Takto je to rýchlo urobené, a dobré.