icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
5. okt 2013

@michaelamilan ahoj ja si dávam oškvarky do mrazničky,ale už pomleté..po rozmrazení sú v pohode..bud do pagáčov alebo na pomazánku 🙂

lululka555
5. okt 2013

Ahojky , ja som si dnes na varenie našla čas len pred hodinou, takže dopekám lasagne na sladko s ovocím a tvarohom. 😉

betuska22
5. okt 2013

babeny takže u nas sa celý týžden maškrtí, ocino nám dal mäsko s teliatka, tak boli pečené plnené rebrá, potom som robila jeden den bravčové na horčicovej omáčke a včera zapekané obrátené rezne telacie s kašou, a zajtra chcem niečo znova z telacieho ale neviem čo ☹

lululka555
5. okt 2013

@elliah ja myslím ,že je jedno akú čokoládu použiješ.,aj tak ju roztopíš...a každý má rád inú -horkú,mliečnu alebo bielu. Tie original sú dosť drahé,mali sme takú na svadbe s čokofontánou a za 1kg sme dali asi 33eur,sú to také polguličky predávané v sáčkoch. 😉

natal12
5. okt 2013

Ahoj, ja som akurát dorobila palacinky nutelové, džemové a zo včera ostalo kuracie mesko na štave zo zemiakmi alebo cestovinou 🙂 a a za hodinku možem ist z domu na nočnú 😒

mami.sk
5. okt 2013

k obedu ešte odpaľované venčeky 😉 nejak sme dostali na ne chuť ale robila som len z polovičnej dávky, aj tak 25 ks budeme jesť ešte budúci týždeň 😀

ivanajelinek
5. okt 2013

Kucharocky pomozte.Chcem ist piect mrkvovy kolacik a pokazila sa mi kuchynska vaha? Je aj ina moznost ako to odvazit?Dakujem:|

levandullka
5. okt 2013

@ivanajelinek Mrkvovy kolac byva casto na salky, tak skus pohladat taky receptik 🙂

anaku
5. okt 2013

@betuska22 toto celkom dobre vyzera

rico5
5. okt 2013

Ja dnes cesnačku a neskôr objednávame pizzu

jachin
5. okt 2013

Dnes ovocné černicové gule ( z krupicovej kaše), a na zajtra kubánske rezy, lekvárníčky ( včera som hodila recept), burizónové guľky a kokosové guľky.

lululka555
5. okt 2013

takže moje sladké lasagne 😝 s tvarohom a so slivkami, práve dopečené . Ešte sa mi pri krájaní rozchádzali,kedže sme už nemohli vydržať ....a poliaté slivkovou šťavou 😉

lululka555
5. okt 2013

@ivanajelinek toto nepomôže?

m_ij_ka
5. okt 2013

naša večera ovsenná kaša s ovocím

ibajeho
5. okt 2013

Babulky mam otazocku, ako peciete kacku v teplovzdusnej rure? Nikdy som kacku nepiekla snad to nezbabrem, len vsade su uvedene ine udaje na pecenie a ani tam neni napisane pre aku ruru. ☹ prosim pomoc

janeita
5. okt 2013

Ahojte, prosím pekne: nejaká rada na kuracinu?? nejakú omáčku? ale k prilohe zemiaky 😅 dakujem 🙂

gianni
5. okt 2013

@ibajeho pečiem v teplozdušnej asi na 160C a pred koncom ešte zapečiem...

lululka555
5. okt 2013

@ibajeho ja som piekla v teplovzdušnej na 150 st ...

ibajeho
5. okt 2013

@lululka555 jezisu ty si poklad 😉 A ako dlho asi? A ako si ju predtym nachystala? A pocas pecenia nieco s nou robis?

ibajeho
5. okt 2013

@gianni jej aj ty si mi odpovedala, som si nevsimla, tak kuk na otazky v prispevku vyssie tiez mi mozes napisat 😉

luciok
5. okt 2013

@jachin ty už pečieš na vianoce? 😀 😀

firstbaby
5. okt 2013

my sme dnes dojedali paradajkovu polievku, celozrnne palacinky a tatino ukuchtil halusky s tvarohom 😉

anavila
5. okt 2013

my dnes bryndzove halusky, este som si k tomu dala pivo, no zbohom, zas mam o kilo viac 🙂 a zajtra to zaklincujem na oslave mojho ocka, rezne a zemiakový šalát, NA ZDRAVIE, ŽENY! 😉

siska53
5. okt 2013

@susannah tak to je super, ze ti aspon o 19 zahajka, ja sa vacsinou dostanem k sporaku ci inej domacej cinnosti az po 21, obcas po 20:30.

siska53
5. okt 2013

My zajtra a pozajtra budeme mat slepaci vyvar s "cervikmi" a zapekany fenikel s paradajkami a cesnakom a k tomu ryzu natural.

trudka4
5. okt 2013

Náš víkendový moučníček :

Francouzský máslový koláč - Chinois

Těsto :
mléko 100 ml
rozpuštěné vlažné máslo 90 g
celé vejce /rozšlehané/ 2 ks
sůl špetka
cukr krupice 50 g
hladká mouka 400 g
sušené droždí 5 - 6 g
Náplň :
mléko 250 ml
cukr krupice 100 g
žloutky 2 ks
vanilkový cukr 1 sáček
hladká mouka 30 g
čokoláda rozlámaná na malé kousky 50 g
Sladký roztok :
mletý cukr 2 lžíce
voda 1 lžíce
Postup :

Suroviny na těsto dáme do pekárny a necháme si vymísit a vykynout těsto.
Mezitím si připravíme náplň :
V mléce rozmícháme oba cukry, žloutky a mouku a uvaříme z toho hustší kašičku. Necháme vychladnout za občasného promíchávání.

Na dno dortové formy /průměr asi 26, já jsem měla o něco menší/ přivřeme pečící papír a okraje odstřihneme. Boky nevymazáváme.
Vykynuté těsto vyválíme na obdélník asi 50 x 30 cm, potřeme náplní, posypeme kousíčky čokolády a srolujeme jako roládu, závin. Nakrájíme na asi 4 cm kousky, které klademe do formy řeznou stranou dolů. Necháme ještě 30 minut kynout ve formě. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 10 minut, potom teplotu snížíme na 160 stupňů a dopečeme do požadované barvy /asi 20 minut/.
Upečený koláč necháme vychladnout ve formě. Potom ho vyndáme z formy a potřeme sladkým roztokem /rozmícháme mletý cukr s vodou/, aby se nám koláč leskl.

Je fakt famózní !!!!

bambina78
5. okt 2013

@trudka4 kraasa 😉

lydia22
6. okt 2013

Dnes cesnakova polievka so syrom a krutomni a kuraci paprikas s haluskami