Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zarabono Kysla smotana, mäkky syr a cesnak 🙂
@pami2 páči sa receptík na chlieb:
700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml vlažnejj vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru
dnes som nevarila, dojedli sme zo soboty 😉 ..ani zajtra nevarím ...dojeme z nedele :D...ale na večeru už niečo pripravím také čerstvejšie...dnes som spravila akurát nutelové briošky , odkukala som ich od @danielaj 🙂 ...boli supeeeer, len nutela mi z niektorých vytiekla, tak som neplánovane rúru umývala 😠
@megika1 huspenina-super nápad 😀
@zklimekova Však boli výborné tie briošky... Nevedela som sa ich dojesť
inak žienky nemate niaky receptík na kapustový šalát-z klasika hlavkovej kapusty,čalamady mame už dost ale chcela by som niaky taky čerstvý na víkend
@titkovamiriam ja si nastruham kapustu, mrkvu - dve , zalezi od mnozstva kapusty, nasekam si cibulku na drobno, premiesam, osolim, pridam rascu a slnecnicovy olej a trochu cukru a dam odstat. ale keby si chcela s nalevom tak klasika sladkokysly nalej podla chuti a ingrediencie tie iste, kapusta, mrkva, cibula a rasca + nalev.
@luciok super boli, moja mamka chválila, že aké super cesto 🙂
naše raňajky bábovka (od babky) a jahodový čaj 🙂
@titkovamiriam hod do googlu coleslaw a la KFC na mmb je recept (nejde mi vlozit link) a ten je najlepsi, iny ani nerobim 😉 skus
@audiova tento recept som robila : http://varecha.pravda.sk/recepty/spaldovy-chlie...
u nás dnes 6l kastról držkovej polievky 😉 cestovinový šalát s kuracím mäsom a kukuricou 🙂
zeleninová polievka s krupicovými haluškami , a pečené zemiačiky so zeleninovými karbonátkami (zeleninova polievkova zmes s parkom zomliet) a k tomu domáca tatárka 🙂
@anos18 nie nemávam ich v tme, mám ich na svetlej chodbe 😉
@lululka555 tento koláč lenivej ženy miluje môj muž úplne najviac, mňam ako ten mak chrumká pod zubami 😉
@zklimekova ja som tú nutelu riadne uzavrela v tých polmesiačikoch, tiež som sa bála aby netiekla 😉
Karfiolove placky. Uvareny karfiol popucim, pridam vajcia, sol, korenie, struhanku a trochu mlieka (struhanku a mlieko davam podla toho, aby bola dostatocne husta konzistencia) Uz len oprazit a mnam-mnam 🙂
hovadzi gulas so zemlovou knedlou, sosovicova polievka so zeleninou
ahojte, včera som nevarila, dojedali sme z nedele, ako každý pondelok, ale nenudila som sa, urobila som si domácu vegetu do pohárikov, mrkvovo-pomarančový a mrkvovo-jablkový džús, v nedeľu sme boli na gaštanoch, tak som ich uvarila a čo moji traja nezjedli (ja to nemám rada), tak som si dala do mrazáka, bude na zákusok, namrazila som si aj posledný špenát a mangold zo záhradky, petržlenovú vňaťku, aj hríby-václavky a ani som nestihla sledovať a už bol obed, na večeru som robila hríbovú praženicu a ešte som pridala aj foto sobotného nepečeného jablkovo-piškótového koláčika, dnes som uvarila krémovú špenátovú polievku so syrom a opaženými kockami chlebíka, a halušky na slano s tvarohom, kyslou smotanou a cesnakom+slaninka - falošné bryndzové a aj na sladko pre deti s tvarohom a kyslou smotanou 😉

ešte víkendová kolienková huspenina pre drahého 😅 ako inak,s domácim chlebom