Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 Mnam 😵
baby, hodte overeny recept na zavarane hribiky vaclavky, dakujem
u nás dnes dvoje menu, deti s tatíkom mali kurací vývar, ja kapustnicu s chlebíkom. Druhé bol segedin s knedlou, akosi som nestihla odfotiť, deti mali rybie prsty s hranolkami (viem nezdravé, ale raz za čas nezaškodí). Poobede sme mali pudingový koláčik so smotanou navrchu. Použila som domáce vajíčka, je krásne žltý od nich.
dievčence osvedčený receptík na ten perník by sa nenašiel ... by som asi zajtra urobila
dnes sme mali syrove fasirky, vyprazany karfiol a zemiakovu kasu
@hasleerka ja pečiem len tento https://www.modrykonik.sk/blog/lululka555/album... 😉
@lululka555 pozerám že mám skoro rovnaký ale s polohr. múkou ... takže ho urobím zase...
@hasleerka moj receptik: 2 vajicka (netreba robit sneh), 1 hrnek cukru, 2 hr. polohrubej muky, 3/4 hr. mliecka, 1/2 hr. oleja, pernikovy kypriaci prasok, kakao a polievkova lyzica lubovolneho lekvaru. Staci vyslshat vsetko mixerom. Po upeceni natriet lubovolnym lekvarom, poliat polevou a posypat napr. kokosom ci orieskami. Super by bola urcite aj citronova poleva, to by nebol treba ani lekvar ci oriesky... a dobry bude urcite aj len tak bez polevy ci lekvaru 🙂
@zuzinkabluzinka
Nitra 🙂 a nic podobne tu nemame tak sa bpotom ozvi ..vela stastia v podnikani
@titkovamiriam ahoj zajtra sa chystam na tvoj zemiakovy chlieb, len otazocka:piekla si ho cely cas odokryty? ten pekC si vymastila predtym? na kolko stupnov a ako dlho?
dik
@hasleerka Suroviny
40 dkg hladká múka
30 dkg cukru
1,5 ČL škorice mletej
1,5 ČL perníkového korenia
1,5 ČL sódy bikarbóny
1 kypriaci prášok
4 PL kakao
2 PL domáci jahodový džem do cesta +na potretie
0,5 l mlieko
1 dcl olej
2 ks vajcia
1ks 100gr horká čokoláda na strúhanie
Postup:
Zmiešame si zvlášť sypké suroviny a zvlášť tekuté. Tekuté postupne lejeme do sypkého a dobre premiešavame . Vymixujeme tekuté cesto ponorným mixérom.
Vznikne nám redšie cesto ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme cca 30 minút na 175 C. Upečený horúci koláč natrieme jahodovým džemom a posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme vychladnúť.
Teľací Wiener schnitzel 😉
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/731-tela...
Ahojte.U nás dnes slepačia polievka,majonézovy šalát a vyprážané kuracie nožičky.🙂
ja som vcera spravila fazulovu polievku na sladko s udenym kolenom mrkvou a petrzlenom 🙂
mne sa dovára vývar z morčacích krkov, pliecko sa pečie, kapusta sa dusí a knedľu som si včera urobila

domáce lasagne... Doma si urobím domáce cestovinové plátky, pomeliem masko a opeciem ho s domacim podorom, na šalotke , + bešamel a navrstvím asi 5x a postrhúham na vrch syr... 🙂 ked upečiem pridám foto 🙂