icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lucinkab
12. okt 2013

domáce lasagne... Doma si urobím domáce cestovinové plátky, pomeliem masko a opeciem ho s domacim podorom, na šalotke , + bešamel a navrstvím asi 5x a postrhúham na vrch syr... 🙂 ked upečiem pridám foto 🙂

levandullka
12. okt 2013

@lululka555 Mnam 😵

charaka
12. okt 2013

aj ja pridavam pernik... s jahodovym lekvarom, cokoladovou polevou a orieskami 🙂

jajka78
12. okt 2013

baby, hodte overeny recept na zavarane hribiky vaclavky, dakujem

blackcat8885
12. okt 2013

Dnes som skúsila Bounty rezy

gucz
12. okt 2013

u nás dnes dvoje menu, deti s tatíkom mali kurací vývar, ja kapustnicu s chlebíkom. Druhé bol segedin s knedlou, akosi som nestihla odfotiť, deti mali rybie prsty s hranolkami (viem nezdravé, ale raz za čas nezaškodí). Poobede sme mali pudingový koláčik so smotanou navrchu. Použila som domáce vajíčka, je krásne žltý od nich.

gucz
12. okt 2013

A ešte celý deň popíjam bazovo-lipový čajík, bazu sme si nazbierali a usušili sami.

luciok
12. okt 2013

@danielaj no však nebol moc dobrý, podľa mňa také kinder bueno je ďaleko lepší dezert ako ten..

luciok
12. okt 2013

@danielaj Danka, ešte mám dotaz, do tých plnených zemiakov si dala surové vajko? 😅

danielaj
12. okt 2013

@luciok určite máš právdu, kinder je lepší a pre mňa aj obyčajný perník, neohúril ma naozaj 😖 a vajco surové som dala 🙂

danielaj
12. okt 2013

@gucz aj my milujeme tento čajík- túto kombináciu, vždy nazbierame za vagón 😉

jana7
12. okt 2013

@irsina83 to čo je na štvrtej fotke?

hasleerka
12. okt 2013

dievčence osvedčený receptík na ten perník by sa nenašiel ... by som asi zajtra urobila

mariavasik
12. okt 2013

dnes sme mali syrove fasirky, vyprazany karfiol a zemiakovu kasu

zuzinkabluzinka
Odpoveď bola odstránená
michaelamilan
12. okt 2013

Ahojte abulky, dnes sme mali zapekané kuracie prsia s nivou a k tomu zemiaková kaša. AKo dezert muffinky čokoládové a jablkovo-škoricové. Robila som ich v srdcových formičkách 🙂

zuzinkabluzinka
Odpoveď bola odstránená
zuzinkabluzinka
Odpoveď bola odstránená
hasleerka
12. okt 2013

@lululka555 pozerám že mám skoro rovnaký ale s polohr. múkou ... takže ho urobím zase...

charaka
12. okt 2013

@hasleerka moj receptik: 2 vajicka (netreba robit sneh), 1 hrnek cukru, 2 hr. polohrubej muky, 3/4 hr. mliecka, 1/2 hr. oleja, pernikovy kypriaci prasok, kakao a polievkova lyzica lubovolneho lekvaru. Staci vyslshat vsetko mixerom. Po upeceni natriet lubovolnym lekvarom, poliat polevou a posypat napr. kokosom ci orieskami. Super by bola urcite aj citronova poleva, to by nebol treba ani lekvar ci oriesky... a dobry bude urcite aj len tak bez polevy ci lekvaru 🙂

elliah
12. okt 2013

@luciok ani mne nepripadal orgasmicky...nrbol zly ale hocisky iny ho schoval do vacki

pami2
12. okt 2013

@zuzinkabluzinka
Nitra 🙂 a nic podobne tu nemame tak sa bpotom ozvi ..vela stastia v podnikani

pami2
12. okt 2013

@titkovamiriam ahoj zajtra sa chystam na tvoj zemiakovy chlieb, len otazocka:piekla si ho cely cas odokryty? ten pekC si vymastila predtym? na kolko stupnov a ako dlho?

dik

irsina83
12. okt 2013

@hasleerka Suroviny

40 dkg hladká múka
30 dkg cukru
1,5 ČL škorice mletej
1,5 ČL perníkového korenia
1,5 ČL sódy bikarbóny
1 kypriaci prášok
4 PL kakao
2 PL domáci jahodový džem do cesta +na potretie
0,5 l mlieko
1 dcl olej
2 ks vajcia
1ks 100gr horká čokoláda na strúhanie

Postup:

Zmiešame si zvlášť sypké suroviny a zvlášť tekuté. Tekuté postupne lejeme do sypkého a dobre premiešavame . Vymixujeme tekuté cesto ponorným mixérom.
Vznikne nám redšie cesto ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme cca 30 minút na 175 C. Upečený horúci koláč natrieme jahodovým džemom a posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme vychladnúť.

slimstar
13. okt 2013
lian35
13. okt 2013

Ahojte.U nás dnes slepačia polievka,majonézovy šalát a vyprážané kuracie nožičky.🙂

cukrik580
13. okt 2013

ja som vcera spravila fazulovu polievku na sladko s udenym kolenom mrkvou a petrzlenom 🙂

hasleerka
13. okt 2013

mne sa dovára vývar z morčacích krkov, pliecko sa pečie, kapusta sa dusí a knedľu som si včera urobila

sunflower87
13. okt 2013

...tak na raňajky sme mali čerstvú jablkovú šatôčku a kakao.....a na obedík bude vyprážaný karfiol, cibuľkové zemiaky a uhorkový šalát...no a vývar samozrejme 🙂