Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nas dneska pecene zemiaciky v rure, stavnate kuracie steaky + salatik alebo calamada 😉
U nas dnes brokolicova polievka a obratene stavnate rezne a tarhona k tomu. 😉 A rozmyslam ze upeciem mrkvovy kolacik. 😝
rezne naopak dusené v rúre, k nim ryža, zemiaková kaša. Polievka od včerajška slepačia s rezancami.
zo včera šošovicová polievka a dorábam kapustu- budú kapustové fliačky
sladké: včerajší makový hrnčekový koláč....
Syrove kroketky, hraskovo-zemiakova kasa, jogurtova tatarka. Slahany tvaroh s jogurtom a piskotami ako dezert. Chlap zas bude dudrat, ale co, mala som chut na toto.
@levandullka Joj!!! Svieckovaaaa!!!! Chcela som uz minuly tyzden (bola tu tema o jedeni svieckovej v tehotenstve a len mi chute narobila). V piatok u masiarea havadzie zadne nemali a tak sme mali sme gulas. Dobry bol. Mala som sa pre masko na svieckovu zastavit vo stvrtok, ale mala som anglinu a ked som doletela uz nebolo 😢 Tak som sa dohodla, ze tento stvrtok mi odlozia. 🙂 Zas budem speakovat 😝 Drzte palce!
U nas dnes kuracia polievka, hovadzinka na stave s ryzou alebo cestovinou a jablkova strudla
u nás dnes : pečený pangas so zemiakovou kašou, morčacie steaky s ryžou alebo kuskusom (kto má na čo chuť) , k tomu šalát z červenej repy + puding čokoládovo banánový s piškótami a jahodami 🙂 , peknú nedelu prajem 😉
Kuracia polievka
Kuracie prsia na paprike a rajcinach + ryza
@zita19 Ja mam vzdy v zasobe v mraznicke nejake hovadzie. Supla som ho varit a mam zaroven aj vyvar, lebo mam doma choru polovicku, tak padne dobre 🙂. U nas sa musi svieckova robit na dva sposoby.. Ja mam rada uplne hustu s minimalnym mnozstvom smotany a drahy zase viac smotany... No zakazdym ked ju robim mu smotany davam menej a menej 😅
@levandullka No mraznickove zasoby sa minuli 😠 Ked budu mat zas nakupim aby bolo aspon na tri krat. Aspon dufam, ze sa udari.
no LAZANE 😝
@blackcat8885 daš my recept na tie rezy,
dnešný obedík , moje prvé zemiakové lokše, receptík som odkukala od @lululka555 :D a moja včerajšia rýchlovka pre mamku na skoršiu oslavu narodenín 🙂
@zklimekova jééééj aj sa podarili ,ako pozerám, chutili??? 🙂 tortička jednoduchá-pekná 🙂
jóoj chutili :D..oco sa smial, že sa napráskal lokšami a aj na kačku zabudol :D @lululka555 ..torta jednoduchá, len však len pre nás po obede namiesto koláčika..a chcela som vyskúšať magic dekor..ešte mám čo robiť, aby to bolo ok
u nas dnes kuraci vyvar so zeleninou a slizikmi ako vzdy a druhe som robila mäso s hraskom na stave a naplnene do zemiakovej placky, sladke sme mali kokosove gulky z odrezkov, co mi zostali z torty na objednavku 🙂
@zklimekova prosim ta recept na lokse, budeme mat o dva tyzdne navstevu tak by som spravila, dakujem 🙂
@zklimekova no u nás tiež, mm mi ich ,,kradol,, priamo z panvice a rozplýval sa ake sú fajné 😉
@gelinka75 cca 700g zemiakov varených v šupke, 220g hlad. múka , soľ
dnes sme varili obaja. takze najprv ja: kuracia polievka s hviezdickami, pecene morcacie kridla zemiakova kasa a kompot. polovica: bravcove kare v smotanovej omacke s cestovinou a plnene kare na prirodno s volskym okom a opekanymi zemiakmi a k tomu uhorky a mrvkovy salatik 🙂 . ja vecer peciem tvarohovy kolac.este neviem sice aky ale bude z tvarohu. ten ja mozem na kila
Môžete mi.prosim napisat nejaky super recept na lokse? Ja som.minule robila prvy krat a dopadlo to katastrofalne :(
@muska11022011 ja si zemiaky uvarím den vopred, ošúpem a dám do chladničky - vtedy sa mi cesto nelepí . Na druhý den postrúham najemno a pridám hladkú múku, soľ a vymiesim nelepivé cesto. Múky nie veľa, ja dávam 1/3 váhy zemiakov . Dnes som robila z 900g zemiakov a dala som asi 300g hl.múky. Potom už len vytvarujem z cesta valček ,odkrajujem si kúsky cesta a vygúľam na lokšu. Opekám na suchej panvici z oboch strán.
A vajíčko netreba davat?
@zklimekova v jednoduchosti je krasa 😵 😵 😵 je fakt nadherna..

dnes varím koložvársku, manžel si rozkázal 😉