Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Baby ako chutí ten mrkvový koláč ? .. je v nom cítit tu mrkvu ? 🙂
my dnes kuraci vyvar so zeleninou a domace slize, pecene morcacie stehno a zemiakovy salat s bielym jogurtom, zemiakovy chlieb od @titkovamiriam a chinous od @trudka.
chinois bol super no rodina komentovala, ze nabuduce viac pudingu 🙂
Chodim k vam uz nejaku chvilu na inspiracie, tak sa dnes podelim aj ja. U nas bol po sto rokoch vyprazany encian (camembert, lebo tu encian nepoznaju 🙂 pecene zemiaciky s bylinkami (rozmarin, tymian... co prislo pod ruku), drahy s tatarkou, ja s cesnakovym dresingom, salat z (domacej) rukoly a (kupovanych 🙂 ) rajcin a ako sladka bodka datlove muffiny s cokoladovo-karamelovou omackou (salko+rozpustena cokolada) zo vcera. Hoci sa to z foto nezda, camemberty boli take kusiska, ze sme plni doteraz 😀 (mna este polka caka v chladnicke 😀 )
@lululka555 mnaaam..boze len mi tak slina vytiekla pri tej kacici..hamba mi o tomto case 😀 😀
@zklimekova nadherna, ..vlastne neviem co je krajsie..ci torta ci kacka hihi
@maculik ja robím zo zójového granulátu, pripravím si ho podľa návodu na obale, pridám uvarenú zeleninu podľa chuti, mrkvu, karfiol, cuketu, hrášok, kukuričku, ..., vajíčko, dochutím sójovou omáčkou, soľou, korením na fašírky, cesnakom, petržl. vňaťkou alebo pažítkou, prípadne aj cibuľku, zahustím strúhankou alebo môžeš prida´t pečivo namočené vo vode avyžmýkané, urobím fašírky, obalím v strúhanke a vypražím, takto robím aj samotné zeleninové a nerozpadávajú sa mi nikdy 😉
@bambina78 noo ja som si viac pochutnala na tej kačke ..asi už mám sladkého po krk :D
@zklimekova to je tak nádherná torta, skutočne. Úplne romanticky citlivá krásna 🙂
ahojte, ja som mala veľmi pracovnú sobotu. V sobotu sme len dojedali pečené krídelká na pive a zelenine, dorobila som dubákovú polievku so zemiakmi a zápražkou a druhé som urobila pečené bravčové pliecko , vo výpeku som urobila zo zelerových stoniek a dvoch václaviek omáčku / zahustené mliekom a múkou / a k tomu ryžu s hráškom . A musím povedať, že bola veľmi dobrá, piekla som aj deťom buchty plnené plnkou: slivkový džem,. mak a strúhané jablká
dnes som sa rozhodla zužitkovať zemiaky čo ostali zo včera a urobím makové slíže na želanie dcérky 😉 polievka je ešte zo včera - výborný kurací vývar s rezancami 😉
a keďže zajtra má dcéra meniny tak idem urobiť piškótovo - smotanovú tortu s čučoriedkami aby dobre zmäkla do zajtra 😉
dobry deñ,u nas bola vcera cervena kapusta,pecene mäsko a zemlova knedla-toto vsetko varil manzel 😀
v sobotu bola zeleninka a kuracie rezne plnene brokolicou,,v piatok cestovina s vajcom a slaninkou,stvrtok salat s krupou a mrkvy,papriky..,,,,a tento tyzdeñ bude relax mm isiel na tyzdñovku ☹ a rano mama odcestovala na slovensko tak sme same baby doma
kapustová polievka (z hlávkovej kapusty), francúzske zemiaky a uhorka 🙂
skuste toto velmi chutne.........
V nedeľu u nás kurací vývar s rezancami a br. panenka na mrkve,hrášku,šampiňónoch + tarhoňa a napiekla som v mraziaku zákusky zo svadby 🙂 😎 , a vonku na slniečku na dvore kávička..... 😎 , dnes dojedáme
Aj u nás sa dojedá nedeľné menu: vykostené kuracie stehná plnené šunkou a klobásou. Varila svokra.
Dnes špagety s kopoooooooooooou syru 🙂 a karfiolová polievka.
@natal12 mrkvové koláče sú super, naši ich majú veľmi radi,najprv ani nevedeli, že do nich ide mrkva

Ahojky,my sme dnes mali zo včera šošovicovú polievku a pečené kura s plnkou, vyprážané bravčové rezne a k tomu ryža+ kompót. 🙂 a rozmýšlam že zajtra pred nočnou spravím makový koláč s citronovou polevou 🙂