icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
17. okt 2013

@sarin joj, ďakujem, ja som anné vtáča, ale dnes veru som začala variť až okolo pol desiatej , lebo som robila poiadky v receptoch a zabavila som sa, a už mám hotovo, vieš, ja som človek s vrtuľou v zadku 😀

sarin
17. okt 2013

@danielaj no tu bude pes zakopany ja o pol desiatej dojedam ranajky.. takze je to o vstavani nie o mojej nesikovnosti 😀 to si ma potesila

danielaj
17. okt 2013

@sarin no vidíš, prišli sme na to, kde je problém, 😀 ja by som si zase niekedy chcela aj pospať, poleňošiť, ale nedá sa mi, stále ma ťahá von z postele 😀 pekný deň prajem 🙂

sarin
17. okt 2013

@danielaj no mna tak ked mam najaky problem taha z postele,.. a to muz hned vie ze je zle 😀 on je najradsej ked ma musi budit,.. ale tak my sme len dvaja ☹ tak si mozme dovolit obedovat o druhej...

maminka2013
17. okt 2013

Ahojte 🙂 dlho som tu nebola, tak som nahliadla na pár stránok dozadu a musím uznať, že chute mám riadne narobené 😅 .. tak niečo pripojím i ja z môjho jedálnička z predchádzajúcich dní ;) - cesnaková polievka, pangasius na syrovej omáčke s ryžou, slepačia polievka, paprikáš s domácimi haluškami, zemiakový prívarok s gulášom, bravčové mäsko na cibuľke s pečenými zemiakmi, sójové fašírky s hranolkami, zeleninová polievka s haluškami, pečené stehná s opakanými zemiakmi, hubová polievka nakyslo, zemiakové placky, párková smotanová a dnes kuracie soté s cestovinou 🙂

tilenka
17. okt 2013

dnes...šošovicová polievka a bryndzové halušky...mnáááám 😉

anaku
17. okt 2013

Dnes pizza "co dom dal"

charllotte
17. okt 2013

Dnes kysla sosovicova polievka a lievance s marhulkovym lekvarom a slahacka 😀

charllotte
17. okt 2013

fotoooo 🙂

tinuskaha
17. okt 2013

chlebovo syrova polievka ,sulance s makom a muz ma maso s kapustou knedla

jachin
17. okt 2013

tak my včera brokolicová polievka a pečené pirohy, dnes k polievke čo ostala od včera zemiakové lokše.

fordikford
17. okt 2013

@jarka721 ako robiš tie dukatove?natieraš olejom? 😕

vejoma
17. okt 2013

Ahojte maminy, sikovne kucharocky;)
chcem sa vas spytat, ci mate niaky osvedceny recept na niaku potahovu hmotu na tortu. Syn bude mat dva roky a chcela by som mu taku potahovanu upiect. Mooc Vam dakujem za vase rady!
Pekny den!

slimstar
17. okt 2013

Ovocno makové muffiny s citrónovou polevou 😉
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1057-ovo...

adkoalauri
17. okt 2013

U nás je paradajková polievka, domáca knedľa s maďarským gulášom, špagety so zeleninou a tuniakom, pečené makové a orechové buchty. Dúfam, že niečo ostane aj na zajtra, lebo nechcem vidieť ani kuchynské dvere 😀

veroninna1
17. okt 2013

Baby ako prosim robite kelovy nakyp? Poprosim nejake osvedcene recepty, hlavne bez smotany, mlieka a pod. Dakujem 🙂

m_ij_ka
17. okt 2013

rajčinová polievka s písmenkami, parené buchty

jarka721
17. okt 2013

@fordikford ano ale iba uplne jemnucko kazdy jeden rad z boku ,ked ich ukladam na plech a pred pecenim a po upeceni ked su este horuce tak potriem aj vrch....ale naozaj jemne aby neboli velmi mastne 😉

zklimekova
17. okt 2013

@veroninna1 ja som robila takto, ale ide tam trochu kyslej smotany ... https://www.modrykonik.sk/blog/zklimekova/album...

miruska73
17. okt 2013

ahojtte babulky ja som dnes varila zeleninovu polievku s krup.haluskami a kuraciu babovku so zemiakmi a k tomu uhrka alebo broskyne zavarane....juuuuuuuuuuuj velka fajnotka budem robit casto 😵 😵 😵 😵 😵 😵 a mame aj na zajtra ....

smuhyta
17. okt 2013

tak ja som dnes na obed iba cestovinku so syrom a kecupom-baby su dnes jedovate nebolo casu,,,a teraz vecer sa ma vrati mm z tyzdñovky tak mam nachystane zemiacky s vñatkou a mäsko v paci 🙂

m_ij_ka
17. okt 2013

u nás večera žebrácka kaša s uhorkou a čerstvým chlebíkom, všetci sme sa zalizovali 😀

juranka
17. okt 2013

@trudka4 tak som dnes napiekla tie tvoje moravske kolaciky a boli vynikajuce, dakujem za receptik 😉

trudka4
17. okt 2013

@juranka to jsem moc ráda, že chutnají

briketa
17. okt 2013

Idem dnes kuchtit z posledneho vydania Bon Appetit magazinu, Orestovana brokolica a losos s cili-kaperovou zalievkou.
Je to velmi nenarocne.
1 hlavka brokolice
4 PL oliv. oleja
sol, korenie
4 ks dospele porcie lososoveho file bez koze
1 jalapeño cili papricka, nakrajana na mikrotenulinke platky
2PL neochuteneho ryzoveho octu
2PL precedenych kaperi
Ruru predhriat na 200 C. Brokolicku polamat na male hlavicky, pofrkat 2PL oleja, osolit, okorenit a prstami jemne poprehadzovat na pergamenovom papieri. Orestovat 12min.
1PL ol. oleja osolime a okorenime. Pierkom ponatierame lososove file na pergamenovom papieri a potom ich vsetky umiestnime do stredu plechu. Uplne na okraj umiestnime brokolice. Restujeme v rure dalsich 15 min. (pecte to dovtedy kym je losos podla vasich predstav, niekto ma rad uplne prepecene, niekto menej)
Zatial si rozmiesame ocot s jalapeño, ochutime solou a nechame odpocinut kym papricky trosku povolia a zmaknu, bude to asi 10 min. Potom zmes pridame do poslednej lyzice olivoveho oleja a pridame kapery, jemne zamiesame.
Upeceny losos s brokolicami Lyzicou zlahka pooblievame zalievkou.

m_ij_ka
18. okt 2013

naše raňajky ovocné vločky s mliekom 😉

lululka555
18. okt 2013

ahojte, dnes zeleninová polievka ( mrkva, pór , ružičkový kel , hrášok, zeler ) a vajíčkové halušky 😉

daniz
18. okt 2013

@m_ij_ka to aká žobrácka kaša?

sunflower87
18. okt 2013

... včera sme mali výročie, tak bola romantická, ľahká večera( bravčové mäsko, karamelizované jabĺčko, varená zeleninka, brusnice) v podaní môjho manželíka a ja som robila dezert (piškóta, banán, piškóta, čokoláda) 🙂 chutila úúúúúžasne...k tomu vínko 🙂 hudba....a najlepší manžel na svete 🙂

m_ij_ka
18. okt 2013

@daniz poznáš krvavé jaternice? to je to isté len to neni v čreve, a volá sa to žobrácka kaša.