Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Včera som piekla žĺtkové rezy, rumové mesiačiky, dnes koláč s jablkovým snehom, urobila som salkové šuhajdy. Zajtra urobím nejaký šalát, obloženú misu, chlebíky a ide sa oslavovať..
Chuťovka k telce na tento víkend :
Moje česnekové trojúhelníčky
Těsto :
5 dcl mléko
1 dcl olej
800 g polohrubá mouka
4 – 5 lžiček sušeného droždí nebo 50 g čerstvého
1 rovná lžička cukr krystal
2 vrchovaté lžičky sůl
3 žloutky na potírání
kmín, strouhaný sýr na posypání /podle chuti/
obyčejné nůžky nebo radýlko na stříhání, krájení trojúhelníčků
Náplň :
250 g Hera nebo máslo /stačí i 125 g/
12 stroužků česnek prolisovaný
2 žloutky
Sůl
Těsto jsem si nechala udělat v domácí pekárně na program Příprava nebo Těsto, ale můžete ho vypracovat i normálně rukama a nechat tak 1 hodinku kynout.
Mezitím si připravíme náplň – smícháme Heru s česnekem, žloutky a osolíme.
Pak těsto rozdělíme na 5 částí, rozválíme, potřeme náplní a zavineme jako závin. Dáme na plech s pečící podložkou nebo papírem. Potřeme důkladně žloutkem, posypeme kmínem nebo sýrem /podle chuti/.
Nůžkama nastříháme na každém závinu tvary trojúhelníčků /stačí nastřihnout jen horní část těsta/ nebo radýlkem . Dáme do rozpálené trouby asi na 180 stupňů na asi 30 – 35 minut.
Po upečení jednotlivé trojúhelníčky od sebe oddělíme např. příborovým nožem.
Vcera a dnes gulas,piekla som maxi veternik a parizsku tortu,zajtra cestoviny a co chladnicka dola a este mm do prace mini tortu s pribinacikovym kremom,malinami a asi zele.uz len zajtra oslavit nase narodky a snad konecne chvilu pokoj🙂
@clarissa hod recept vyzeraju chutne
ahojte, my sme dnes dojedali, upiekla som na zajtra kolacik "Ranna rosa" , sme ho minule na oslave opacili. Zajtra bude klasika, polievka z kuracich drobkov, svieckova na smotane a knedla, mnaaaam 😀. Pride svokra so svagrinou na obed, tak hadam bude chutit 😎
Nuz, my na zajtra hokkaido polievka, zemiakova kasa, brokolica a deturence budu mat masko ( mala zo zeleznych zasob, uvarene, cerstvo zamrazne a maly z restiky, kde sme dnes obedovali, dospelacku porciu nezvladol, drobec). A asi na tu brokolicu spravim daky dressing.
baby chcem sa popýtať, keď varíte používate zásadne len studenú vodu ... na pitie tiež len studenú vodu ... ja totiž pijem každé ráno teplú vodu, dnes mi jedna známa povedala, že ju nesmiem používať, vraj je to len úžitková voda ... kurňa a ja tak fungujem ... snád som niečo nepokašlala ...
@zklimekova dakujem krasne 🙂
@hasleerka pytala si sa na makovnik
ja som robila vcera prvykrat kysnute cesto, teda pekaren mi ho pripravila, ani neviem preco som mala pred tym taky respekt, celkom lahke to bolo a aj rychle
podla tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=53320
na plnky (orechovu aj makovu) som povarila mak/orechy s mliekom, krystalovym a vanilkovym cukrom, a pridala trochu citronovej stavy a hrozienka
a tu je moja prvotina
@hasleerka nic si z toho nerob, ja som dnes zistila, ze hnij, ktory mam v zahradke, a sa vytesujem, aku mam fajn prehnojenu podu, uz na jar sme nim hnojili, že je to hnoj načierno vyvezený z jednej čističky, takze super...mame v polievke zeleninu s primesou domestosu, jari, puru, sava a neviem coho, proste nikdy nevies, z čoho priberies, možno aj z tej vody 😀 😀 😀
dobre ranko. dnes varim ja: hovadzia polievka s mrvenickou, kuracie prsia na paprike, hovadzi stroganov http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27448 a ako priloha ryza aj opekane zemiaky. poobede nejaky kolacik zvrtnem, len este neviem aky 🙂
cviklova polievka kuracie kusky v paci mam od vcera nalozene zemiaky k tomu a jablkove muffiny ak dezert 🙂
Kuracia polievka už je uvarená, čevapčiči , vyprážané rezne, deťom zemiaková kaša a nám zemiakovo cibuľkový šalát a domáca cvikla 😀
Tak my mame zmenu- svokrovci nas vcera vecer zavolali na kacicu... Ja to sice nemusim, ale mam obed bez roboty... Ako faaajn ;))
dievcata, mate prosim vas prakticky odskusane - je kocka cerstveho drozdia ekvivalent 7g suseneho?
zasmažená polievka, rezníky, zemiaková kaša, cvikla, hádam ostane aj na zajtra 🙂
zapecene bravcove rezne s medom + zemiakova kasa.

@zklimekova Mňam pirôžky. No a s nutelou... tú môžu nielen deti, ale aj dospelí 😀