Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam za malo 🙂) ja až zajtra ...
@titkovamiriam Aj tebe všetko naaaaj
...dnes z nedele cesky gulas a domaca knedla 🙂
keďže včera som po strašne dlhej dobe nevarila,tak dnes sme mali narodeninovo-nedeľný obed, zeleninovú polievočku, ryžu, hranolky a zepekané šampiňóny s tatarkou a zeleninovým šalátom. A dojedali sme koláčik "Orgazmus" a roládu s lesným ovocím a tvarohovým krémom 🙂
@danielaj
@abriela
@titkovamiriam aj ja sa pridávam k blahoželaniu 🙂 a pridávam sa do vašej "partie" aj ja - aj ja mám dnes narodky 🙂
raňajky pre školáčku musli s mliekom a kakavko, pre mini kočku veľký jahodový jogurt s rohlíkom 🙂
ahojte, ja som včera konečne zavarila kvašáky, odvarila kečup a na dnes som urobila dusenú ryžu v rúre s karfiolom a oranžovou tekvicou / dužina je oranžová , odroda obria tekvica - chutí skoro ako hokaido / zaliatu smotanou a troškou vývaru, je to fajn jemné jedlo , polievku som robila kapustnicu - kapusta, sušené huby, krúpky, zemiaky, cesnak , majorán , čk, nk, soľ , bobkáč
dnes asi nevaríme dojeme ,č o bude a zajtra bude perkel,a lebo paprikáš a k tomu maslové halušky
ahojte. dievčatá, prosím, mohli by ste mi napísať, ako robíte kapustový šalát? myslím taký ten klasický, čo aj v jedálňach majú... manžel ho miluje, ale my sme to doma nikdy nerobili, tak teraz ako stará koza sa to chcel naučiť 😅 a poprosím aj zálievku do toho 😅 inak, ešte by ste mi mohli prezradiť, ako to všetko stíhate s deťmi tolo variť, veď ja som nemožná 😕 😕
@raza narezať kapustičku najemno a nasoliť , pomiešať a nechať chvíľu odstáť , potom nasekať najemno cibuľu pridať ku kapuste , nálev si urobíš klasika, voda cukor , soľ ak ešte treba a normálny ocot premiešaj, a daj do kapusty, niekde pridávajú aj čierne mleté korenie a kmín uvarený vo vode a do tej jemne vychladenej vody dajú ostatné veci a zalejú , kým vychladne tá kapusta trošku zmäkne . Samozrejme pri oboch spôsoboch treba nechať ten šalát odstáť, aby tie chute prešli pekne . U nás sa ale robí napríklad len nasekaná do toho mrkva strúhaná , niekedy cibuľa len to posolím , okorením, nasypem trošku cukru a pokvapkám priamo jablkový, alebo vínny ocot premiešam a nechám odstáť 🙂
baby nejaky odskusany hruskovy kolacik? oco mi doniesol hrusky a trebaich cim skor spotrebovat..
@aadulik2110 donedavna som poznala len 2 ludi narodenych ako ja. A zrazu je nas tolko a este aj v rovnakej teme. Tak aj tebe prajem vsetko najlepsie.
BABY, od kedy mam krpca malo tu chodim, ale velmi ma potesilo, ze ste na mna nezabudli @danielaj @natal a dalsie
gulášová polievka, zo včera špagety s mletým mäsom, kečup, syr 🙂
dnes...pečené kuriatko + ryža a zeleninková polievka 😉
pre nás je dojedanie slepačej polievky od prababky a z kurata- nikto nechce prsia som spravila cestovinový šalat . pre chlapov do práce je plnený karfiol a domace americké zemiaky
piekla som dnes muffiny, bananove, chutovo su vyborne, len sa nechcu odlepit od papiera 😀 , peciem ich v kosickoch na muffiny a v plechu na muffiny. neviete mi poradit, cim to moze byt, ze sa tak lepia? 😖
dnes urobím šošovičkový prívarok + volské oko + pečivo,a včera som robila huspeninu,takže spokojnosť v celej rodine 🙂
ahojte, včera dojedačky z nedele, robila som výživu: jablkovú, jablkovo-hruškovú a jablkovo-broskyňovú, dnes mám na pláne ešte jablkovo-jahodovú, a polievku som varila zo strúhanej zeleniny s haluškami, a jablkové knedličky posypané škoricovým cukrom, orechami alebo grankom, kto ako má rád 🙂
@aadulik2110 to vážne, je to možné? toľké oslávenkyne sme tu naraz? tak všetko najlepšie k narodeninkám 🙂
@womankc ja z tej obrovskej oranžovej tekvice robím kompót na spôsob ananásu a aj s citrónom a klinčekmi, mňam 😉
@abriela prečo by som mala zabudnú´t na teba? samé pekné tortičky a super receptíky si tu pridávala a a j poradila 🙂
@tretulka netuším prečo, skús niektoré z mojich receptov na muffinky z môjho albumu, nikdy sa mi nelepili, žeby to bolo knekvalitnými košíčkami? inak neviem poradiť 🙂
@tretulka ja košíčky trochu namastím,vtedy sa mi nelepia 🙂

@kibuk dakujem baby a tie ktore tiež oslavovali všetko naj naj najlepšie 🙂