Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, neporadíte, ako zúžitkovať mrazené jahody? mám ich plnú mrazničku a nejak ich nemíňam. bojím sa to dať do torty alebo tak miesto čerstvých, neviem, čo to urobí, keď sa rozmrazia...
@fattamorgana Ja robievam tortu… Klasicky korpus, na nho vrstvu tvarohu (osladeny plus vanilka alebo vanikovy cukor) a na zatuhnuty tvaroh davam vrstvu rozmixovaneho ovocia (kludne daj cisto jahody) so zelatinou. Zatial mala vzdy uspech 🙂 (v mojich albumoch najdes aj foto, asi aj s presnym receptom) 🙂
@levandullka ďakujem za tip, veru, jahodové želé som aj ja niekedy robila, bolo to fajn 😉
@fattamorgana prečo sa to bojíš dať do torty alebo koláčika? 😕 úplne normálne ich použi, alebo jahodový koktail, jahodovú mrazenú dreň, prípadne výživu, skombinuj s jablkami napríklad, alebo do pudingu a pod. 😉
@fattamorgana ahoj tak ako radia baby,alebo urobiť horúce jahody k palacinkám alebo lievancom 😉
Baby mám kuracie mäso a neviem čo s nim, nepoznáte nejaký recept ale najlepšie na prírodno kebyže je 🙂 Vdaka.
náš dnešný obed gulášová polievka , parené buchty s makovou posýpkou
Dnes paradajkova polievka s pismenkami, zemlovka
ahojte, ja som v sobotu varila morčaciu zemiakovú polievku - do vývaru z morčecieho krídla som dala zemiaky, nastrúhanú mrkvu, nakrájaný pór a ovsenné vločky, osolila, čk, nk a mletý kmín a nechala povariť , ku koncu som pridala nakrájané mäsko, petržlenovú vňať a nasekané stonky z medvedieho cesnaku - bola neskutočne dobrá a tie vločky ju tak zahustili, že vyzerala ako ragú - vynikajúca
druhé boli cestoviny s cottage syrom, troškou taveného , trošku light hrudkového tvarohu , podusila som pór na výpeku so slaninky zaliala smotanou nechala prevrieť a to všetko som zmiešala + ešte opečenú slaninku, zmizlo to rýchlosťou blesku
v nedeľu sme mali celé zemiaky obielené na to som naukladala kuracie stehná - osolila , pridala kmín, mletú papriky, majorán , pokvapkala sójovou omáčkou priedala cherry paradajky a nachala upiecť do chrumkava , vynikajúce to bolo tiež - k tomu len ľadový šalát + čínska kapusta , strúhaná mrkva, nasekaný pórik, osolila, ocukrila pokvapkala riadne červeným vínnym octom premiešala a nechala odstáť
koláčik som nestihla žiadny , dnes urobím bábovkový koláč poliaty pudingom a medzi to ešte nejaké kompótové ovocie
A ešte sa s Vami podelím o radosť čo mi urobil MM. Za body shell dostenem sušičku ovocia concept s 9 sitami, veľmi sa teším , dúfam , že bude slúžiť 😀
hrachová polievka a hubové rizoto
Tak dnes kapustnica.uz je skoro hotova🙂
Čo idete dnes variť???????? nemám absolútne žiadnu inšpi
spenat, vajce, chlieb, ryzovy nakyp
Viete čo je skvelé na pondelku? Žiadne varenie. Dojedačky z víkendu! 🙂
A pri tej príležitosti krátky vtip:
Pýta sa muž ženy: "Čo máme dnes na večeru?"
"Nič."
"Ani včera sme nič nemali."
"Viem, urobila som na dva dni."
🙂
Ahojte, musím sa pochváliť :--D včera som po dlhej dobe dostala raňajky do postele od mm: kakafko a rožok s maslo a medom(a malý mi z neho 1/2 zjedol 😀 ) už som si aj myslela že takéto raňajky nedostanem, kedˇže som posledné vyliala do perín 😀 😅
včera sme mali dojedačky a dnes si mm vypýtal rezne kuracie tak budú tie a spravím k nim opečené zemiaky a nejaký dresing. Pekný dník babulky a tým pracujúcim pekný začiatok úspešného týždňa!
Vcera zemiaky Tartiflette a rukolovy salat so syrom. Dnes kuraci perkelt na smotane a celozrnne kolienka.
Zeny nemate niekto Apetit 9/2013? V rubrike Srdecne pozdravy z cest bol recept na Citronovy dort. Napisal by mi ho niekto, bud sem alebo do IP???? Dakujem.
dnes dojedacky a zajtra cina s ryzou a hranolami a bude aj na stredu 😉
ahojte tak víkend za nami 🙂 dnes máme dojedačky zo včera - hovädzí vývar, hovädzie mäsko "ala stroganov" s ryžou 🙂 cez víkend bol zemiakový šalát s kuracími rezňami, čokoládové cookies a 2 nepečené torty - pudingovo - tvarohovú s ovocím a klasickú piškótovo - smotanovú s ovocím ;) a samozrejme sa za nimi len tak zaprášilo :D
u nas dnes bude ryžový nákyp 🙂
dnes druhe kolo oslav a ja robím plnené bravčové karé, kašu, hranolky, ryžu a dojedá sa torta od svokra
Hovädzí vývar, pečené zemiaky, čína.
Lievance s karamelovým topingom
v sobotu som robila hráškovú polievku s lievankou,a pečené údené kuracie stehná na zemiakoch a kyslej kapuste, dcéra piekla perník a v nedeľu sme mali guláš-párty, takže ku gulášu cesnakový posúch,domáci chlebík, akosi mi nevyšiel,neviem, čo sa stalo,ale bol výborný.a robili sme banánovo-čokoládové mufiny, a znova syr.
.... a dnes dojedáme

@danielaj Dani, ten jablcik si tiez piekla 50 minut? Zda sa mi to velmi vela, kedze je tam uvedena teplota 180st.