icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

abriela
27. okt 2013

@danielaj Dani, ten jablcik si tiez piekla 50 minut? Zda sa mi to velmi vela, kedze je tam uvedena teplota 180st.

fattamorgana
27. okt 2013

ahojte, neporadíte, ako zúžitkovať mrazené jahody? mám ich plnú mrazničku a nejak ich nemíňam. bojím sa to dať do torty alebo tak miesto čerstvých, neviem, čo to urobí, keď sa rozmrazia...

levandullka
27. okt 2013

@fattamorgana Ja robievam tortu… Klasicky korpus, na nho vrstvu tvarohu (osladeny plus vanilka alebo vanikovy cukor) a na zatuhnuty tvaroh davam vrstvu rozmixovaneho ovocia (kludne daj cisto jahody) so zelatinou. Zatial mala vzdy uspech 🙂 (v mojich albumoch najdes aj foto, asi aj s presnym receptom) 🙂

fattamorgana
27. okt 2013

@levandullka ďakujem za tip, veru, jahodové želé som aj ja niekedy robila, bolo to fajn 😉

danielaj
27. okt 2013

@abriela nie , určite menej som ho piekla, ja som si ho sledovala, presne čas som nepozerala

danielaj
27. okt 2013

@fattamorgana prečo sa to bojíš dať do torty alebo koláčika? 😕 úplne normálne ich použi, alebo jahodový koktail, jahodovú mrazenú dreň, prípadne výživu, skombinuj s jablkami napríklad, alebo do pudingu a pod. 😉

lululka555
27. okt 2013

@fattamorgana ahoj tak ako radia baby,alebo urobiť horúce jahody k palacinkám alebo lievancom 😉

natal12
27. okt 2013

Baby mám kuracie mäso a neviem čo s nim, nepoznáte nejaký recept ale najlepšie na prírodno kebyže je 🙂 Vdaka.

dennkaa
27. okt 2013

@natal12 ja som cez tyzden robila kuracie platy na cesnaku, celkom fajn prirodna stavicka z toho vznikla, alebo aj kuracie maso na horcici je u nas velmi oblubene

irsina83
27. okt 2013

Gordon Ramsays red lentils soup whith mustard seeds 🙂

m_ij_ka
28. okt 2013

náš dnešný obed gulášová polievka , parené buchty s makovou posýpkou

anaku
28. okt 2013

Dnes paradajkova polievka s pismenkami, zemlovka

sunflower87
28. okt 2013

...pridávam foto zo včera : slané tyčinky 🙂 a moja prvá sacher torta 🙂

womankc
28. okt 2013

ahojte, ja som v sobotu varila morčaciu zemiakovú polievku - do vývaru z morčecieho krídla som dala zemiaky, nastrúhanú mrkvu, nakrájaný pór a ovsenné vločky, osolila, čk, nk a mletý kmín a nechala povariť , ku koncu som pridala nakrájané mäsko, petržlenovú vňať a nasekané stonky z medvedieho cesnaku - bola neskutočne dobrá a tie vločky ju tak zahustili, že vyzerala ako ragú - vynikajúca
druhé boli cestoviny s cottage syrom, troškou taveného , trošku light hrudkového tvarohu , podusila som pór na výpeku so slaninky zaliala smotanou nechala prevrieť a to všetko som zmiešala + ešte opečenú slaninku, zmizlo to rýchlosťou blesku
v nedeľu sme mali celé zemiaky obielené na to som naukladala kuracie stehná - osolila , pridala kmín, mletú papriky, majorán , pokvapkala sójovou omáčkou priedala cherry paradajky a nachala upiecť do chrumkava , vynikajúce to bolo tiež - k tomu len ľadový šalát + čínska kapusta , strúhaná mrkva, nasekaný pórik, osolila, ocukrila pokvapkala riadne červeným vínnym octom premiešala a nechala odstáť
koláčik som nestihla žiadny , dnes urobím bábovkový koláč poliaty pudingom a medzi to ešte nejaké kompótové ovocie

womankc
28. okt 2013

A ešte sa s Vami podelím o radosť čo mi urobil MM. Za body shell dostenem sušičku ovocia concept s 9 sitami, veľmi sa teším , dúfam , že bude slúžiť 😀

danielle37
28. okt 2013

hrachová polievka a hubové rizoto

zuzkat1
28. okt 2013

Tak dnes kapustnica.uz je skoro hotova🙂

womankc
28. okt 2013

Čo idete dnes variť???????? nemám absolútne žiadnu inšpi

libka1
28. okt 2013

spenat, vajce, chlieb, ryzovy nakyp

salome_82
28. okt 2013

Viete čo je skvelé na pondelku? Žiadne varenie. Dojedačky z víkendu! 🙂
A pri tej príležitosti krátky vtip:
Pýta sa muž ženy: "Čo máme dnes na večeru?"
"Nič."
"Ani včera sme nič nemali."
"Viem, urobila som na dva dni."
🙂

michaelamilan
28. okt 2013

Ahojte, musím sa pochváliť :--D včera som po dlhej dobe dostala raňajky do postele od mm: kakafko a rožok s maslo a medom(a malý mi z neho 1/2 zjedol 😀 ) už som si aj myslela že takéto raňajky nedostanem, kedˇže som posledné vyliala do perín 😀 😅
včera sme mali dojedačky a dnes si mm vypýtal rezne kuracie tak budú tie a spravím k nim opečené zemiaky a nejaký dresing. Pekný dník babulky a tým pracujúcim pekný začiatok úspešného týždňa!

efci
28. okt 2013

Vcera zemiaky Tartiflette a rukolovy salat so syrom. Dnes kuraci perkelt na smotane a celozrnne kolienka.

Zeny nemate niekto Apetit 9/2013? V rubrike Srdecne pozdravy z cest bol recept na Citronovy dort. Napisal by mi ho niekto, bud sem alebo do IP???? Dakujem.

katkas1
28. okt 2013

dnes dojedacky a zajtra cina s ryzou a hranolami a bude aj na stredu 😉

maminka2013
28. okt 2013

ahojte tak víkend za nami 🙂 dnes máme dojedačky zo včera - hovädzí vývar, hovädzie mäsko "ala stroganov" s ryžou 🙂 cez víkend bol zemiakový šalát s kuracími rezňami, čokoládové cookies a 2 nepečené torty - pudingovo - tvarohovú s ovocím a klasickú piškótovo - smotanovú s ovocím ;) a samozrejme sa za nimi len tak zaprášilo :D

titkovamiriam
28. okt 2013

u nas dnes bude ryžový nákyp 🙂

kikatko
28. okt 2013

dnes druhe kolo oslav a ja robím plnené bravčové karé, kašu, hranolky, ryžu a dojedá sa torta od svokra

marlenka75
28. okt 2013

Hovädzí vývar, pečené zemiaky, čína.

jachin
28. okt 2013

Lievance s karamelovým topingom

daniz
28. okt 2013

v sobotu som robila hráškovú polievku s lievankou,a pečené údené kuracie stehná na zemiakoch a kyslej kapuste, dcéra piekla perník a v nedeľu sme mali guláš-párty, takže ku gulášu cesnakový posúch,domáci chlebík, akosi mi nevyšiel,neviem, čo sa stalo,ale bol výborný.a robili sme banánovo-čokoládové mufiny, a znova syr.

daniz
28. okt 2013

.... a dnes dojedáme