icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

miska030
2. nov 2013

My sme dnes mali,zeleninovu polievku,kuraciu pečen so zemiakovou kašou a robila som ešte želatinovy koláčik a na večeru pizza koláčiky,nestihla som všetko pofotit ☹ ale všetko bolo mnam 😀

danielaj
2. nov 2013

ahojte, dnes som varila fazuĺovú polievku s údenými rebierkami, zeleninou a domácimi širokými rezancami, žemľovka s jablkami, hrozienkami, tvarohom a pudingom, piekla som ešte na oslavu slané tvarohovo-syrové pagáčiky 😉

luciok
2. nov 2013

Ahojte, dnes sme jedli veľkou lyžicou, oslavovali sme malého prvý rôčik. Urobila som sviečkovú a vývar s domácimi rezancami. Ku káve sme mali tortu, dali sme si upiecť tak, aby bola polovica čokoládová a polovica ovocná. Bola naozaj krásna a veľmi chutná, obdivujem všetky cukrárky, ktoré vedia také niečo upiecť. Okrem toho bolo dosť dalších koláčov a namiesto klasických chlebíkov som urobila jednohubky s vajíčkovou pomazánkou s olivami, suchou salámou, syrom, ďalej krabí šalát a nakrájali sme syrovú tortu. No a po toľkých dobrotách sa teším na normálne denné menu 😀

bklaudia
2. nov 2013

Ahojte! ja som dnes varila zeleninovú polievku a lasagne. Ako dezert sme mali pečenú tekvičku 😀 zajtra nevarím, ostane z dneška.

lululka555
2. nov 2013

Ahojte, ja som dnes robila kapustnicu a tým pádom zajtra polievku nevarím. Zajtra chcem robiť rezne,tie čo sa tu spomínali pred pád dňami. Tak už ,,oddychujú,, v chladničke v jogurte. A aj cesto na koláčik mám zamiesené,takže zajtra budem mať toho menej...Pekný večer 😉

lululka555
2. nov 2013

@meg9 ahoj ja robievam takto..buď dám do mikroténového sáčka,vyformujem valček a vyvarím vo vode,tak 20-30 min. Alebo dám na vymastený a strúhankou vysypaný pekáčik,alebo zapekaciu misku a upečiem zvlášt.

papuka
2. nov 2013

@danielaj chcela by som sa ta opýtat, či dávaš do tej tvojej domácej vegety aj cibulu a cesnak

adulikka
2. nov 2013

Dnes langoše a polievku fazulovu s domácimi rezancami .kým som upratala .takto mi cesto nakyslo

lucikatn
2. nov 2013

@jarka721 ahoj, ja ryžu robievam takto a nelepí sa - opláchnutú ryžu opražím na troške oleja takmer do sklovita, pridám vodu (o 1 diel viac vody ako ryže), soľ a cca 1 čl kurkumy. Privediem k varu a varím 10 min. Viac nie! Vypnem a zakryté nechám odpočívať 20 min. Potom len premiešam a hotovo. Záleží aj od ryže akú kupuješ. Mne sa osvedčila Coop (modrý obal). 😉

levandullka
2. nov 2013

@miskap2111 Jeeeeej 🙂. Tiez ste boli v Disneylande? Ja som vtedy chcela nakupit viac, ale polovicke bolo zle z atrakcie, tak som sa musela ponahlat 😀

veroninna1
2. nov 2013

Polievka-vyvar na zajtra dovareny, zajtra este upeciem kuracie kridla, k tomu ryzu a este urobim spagety so sampionovo- rajcinovou omackou.

tanitta
2. nov 2013

baby ked robim langose tak ked uz idem smazit a ponatahujem ich uplne dotenka tak sa mi to cesto scvrkava naspet nedrzi to formu.. langose su sice dobre chutovo ale hrube 😒 😠 kupovane mi chutia lespie 😅 😝 ...co s tym?...

ifkael
2. nov 2013

@tanitta a ked ich vygulas natenkooo a az potom ponatahujes? Ja robievam recept z mmb- langose mojej mamy naozaj dobre - maju nazov a su super

tanitta
2. nov 2013

@ifkael ved prave ze tieto robim aj ja..... robim tak ze ich iba rukou tak na doske povytlapkam a povytahujem.. ide to naspet ....treba to vygulat?skusim tak... nie je to cesto moc kolacove?...alebo hutnejsie netvarovatelne?...

sharmana
2. nov 2013

dnes: kurací vývar, pečená kačica s ryžou 😉 bude aj na zajtra

siska53
2. nov 2013

My sme sa prisposobili povolenym potravinam pre muzovo vysetrenie. Takze polievka zeleninova s rezancami a jemu a detom som robila kuracie stehna na mrkve a cestoviny, na veceru mal karfiol poliaty maslom a posypany struhankou. To bolo v stredu, vo stvrtok sme my mali od mamy plnenu papriku v paradajkovej omacke a knedlu ( paprika plnena tofu a bulgurom), na piatok som roblila kuraci vyvar s povolenou zeleninou a slizikmi a hokkaido privarok ( oni mali masko este a podla potreby chlieb alebo knedlu).
Dnes bol este kuraci vyvar a spenat s vajickom a zemiakmi. Na zajtra bude spenatova polievka, ostali este zemiaky a asi spravim rybicku pre mna a deti. Miz uz moze len vyvar ( bez zeleniny ci slizov).

ifkael
2. nov 2013

@tanitta ja vygulam co ide a natahujem este..a su tenke lepsie ako z obchodu. A lepsie sa robia ked den dva cesto stoji v chladnicke

miskap2111
2. nov 2013

@levandullka áno boli sme! 🙂 Strašne sa mi ten čajník páčil, ale som si ho nekúpila. A keď sme prišli domov, tak ma moj drahý prekvapil- proste ho zrazu vybalil, že na pamiatku. 🙂 Strašne ma vtedy potešil. Stále z neho pijem čajík- každý deň už 2 roky!

m_ij_ka
3. nov 2013

raňajky pre moje kočky a mňa vajíčka na mäkko, rohlíky, kakao, pre mňa kafčo

anos18
3. nov 2013
lydia22
3. nov 2013

U nas dnes hrachova polievka a madarsky gulas s knedlou

miruska73
3. nov 2013

ahojte kocky dnes mame len taky lahky obed pangasa na masle a urobim k tomu len salat s kus kusu a zeleninovu polievku ....a idem spravit ten papagajovy kolac,v piatok som urobila skoricove hniezda v inej podobe jeden si zobrala dcera na chatovacku do Tatier a dalsiu skoro celu mm...od piatku sme s malou same doma aj nam je smutno aj dobre ...

miruska73
3. nov 2013

@titkovamiriam 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 jejda vies co so myslela ze je na fotke? langos kecup vajce.... 😀 😀 😀 😀 😀

salome_82
3. nov 2013

Včera to bola spomienka na leto - pleskavica s pečenými zemiačkami a dnes fazuľová polievka s jablkovo-makovou štrúdľou, mňam 🙂

cukrik580
3. nov 2013

@jarka721 ja robim takto: odmeram si ryzu, napriklad 4dcl ryze, oprazim trosku na oleji, pridam vegetu, zalejem asi 5,5dcl vody, nieco menej ako jeden a pol krat ryza pridam cibulu vcelku, lebo nakrajana nam tam vadi...necham stiseny plamen a varim kym sa vypari voda, neotvaram, pozeram cez pokrievku a nahnem hrniec, ked sa voda odpari, tak vypnem a necham este odstat 🙂 potom vyberiem cibulku asi po 15-20 min, niekedy viac, premiesam a papame 🙂

cukrik580
3. nov 2013

u nas dnes karfiolova polievocka zo vcera a bryndzove halusky so slaninkou 🙂

marlenka75
3. nov 2013

Hovädzí vývar, ryža,grilované rebierka, šalát z čínskej kapusty.

lienka2
3. nov 2013

piatok boli bryndzove halusky, vcera brokolicova polievka s opecenym chlebikom a vyprazany karfiol, varene zemiacky
dnes dojeme polievku a na druhe budu morcacie zavitky (sunka, syr, kapia, parok, vajicko) s ryzou a zeleninovym salatom (ladovy salat, por, cervena paprika), ako dezert smotanovo-tvarohovy nepeceny zakusok s bananom..

gianni
3. nov 2013

niečo z predošlých dní:
škvarková pomazánka+ zel.šalát, krupicová kaša, brokolicová roláda, hrnčekový koláč, karfiolová hlava, kuracie rizoto, "chlieb bez miesenia", karfiol ako mozoček a dnešné špaldové žemle...

tretulka
3. nov 2013

kuracia polievka, dusene bravcove rezne a ryza 🙂, cez tyzden som piekla 2x, tak dnes nepeciem