icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luciaq
3. nov 2013

dnes som varila na dvoch frontoch. u deda: hovadzia polievka, vyprazene kurca a vyprazany karfiol, uhorkovy salat, varene zemiaky a detom kuraci paprikas. doma: kuracia polievka s hviezdickami, hovadzie chilli con carne s ryzou

m_ij_ka
3. nov 2013

naša večera bryndzová nátierka a chlieb

mmonika
3. nov 2013

Ahojky u nas dnes : zeleninova polievka na sladko a mlete rezne zo zemiakovou kašou 🙂 a kolacik asi objednam pizzu, bo to sa mi ozaj nechce robit 🙂

jarka721
3. nov 2013

mne nie je súdené vedieť udusiť ryžu............zlepila sa 😠 ☹

ivetka1981
3. nov 2013

niečo slano-syrové na večer

lululka555
3. nov 2013

ahojte, ja som dnes robila prvýkrát tie rezne v jogurtovej marináde, veľmi chválim 🙂 ,boli jemnučké,šťavnaté a krehučké,takže ďakujem za tip 🙂 Zopár som nechala ešte v chladničke a zajtra urobím zase čerstvé na obed. K nim sme mali basmati ryžu a ľadový šalát. 🙂
A piekla som orechový mrežovník http://varecha.pravda.sk/recepty/orechovy-mrezo... , ten chutí tiež mňamkovo. 😝
pekný večer 😉

anos18
3. nov 2013

Ahojte, dnes kaloricky den: obed-pecena kacica, knedla, kapusta, vecera-cerstvo vypecene langose z chladnicky. A prave som vytiahla z rury vianocku.

nikak23
3. nov 2013

Tak nase dieta dneska veceralo pri Matkovi a Kubkovi bacovsku veceru,podla vzoru "oravska slanina,cibula,chlebik a acidko"doteraz tomu neverim.a to nam hematologicka dava zelezo a neviem co na podporu chuti do jedla🙂

abriela
3. nov 2013

vikendove menu: zeleninova polievka, pečena kačka, cervena kapusta, domaci knedlik a ako chutovka buchty. Zakusok - torticka pre draheho.

abriela
3. nov 2013

@levandullka ako chuti kolac z ich muky? O norbi kolacoch tvrdim, ze nikdy som nic horsie nejedla. Ale poznam len visnovi a skoricovi.

levandullka
3. nov 2013

@abriela Chuti celkom dobre 🙂. Ale napriklad langose, lokse a pod. z ich muky su otrasne 😅. No ale Norbi vseobecne ma tie hotove jedla hrozne. Ja som si u nich isty cas kupovala obedy ale kazdy jeden skoncil v kosi ☹

oktobermimi
3. nov 2013

@anos18 mohla by som popýtať recept na vianočku ?? vyzerá úžasne 🙂 Ďakujem 😉

abriela
3. nov 2013

@levandullka ja poznam len pecivo, cokoladu a nutelu. Cokolada mi chuti. Podarilo sa schudnut? Poloviciak obmedzil sladke, je len spominane vyrobky a za 3 tyzdne 3 kg dole. Aj ked chudnut mi absolutne netreba a ja som po porode ako trieska

blackcat8885
3. nov 2013

Dnes sme mali brokolicový krém a zapekané kuracie prsia

zuzub
3. nov 2013

ahojte, troška vianočná téma: potrebujem nejaký recept na medovníky, ktoré sú na Vianoce mäkké 😉 nakoľko som jeden super mala podľa ktorého som piekla,ale sa mi stratil 😠 ďakujem

anos18
3. nov 2013

@oktobermimi Ahoj, dnes som robila tuto vianocku: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18915 je naozaj vyborna. Este zvyknem robit hrncekovu vianocku, tu najdes na google

lucinddas
3. nov 2013

@luciaq nedala by si mi recept na to chilli. MM o tom basni a ja neviem Ako na to.

oktobermimi
4. nov 2013

@anos18 ďakujem pekne 🙂

libka1
4. nov 2013

hovadzi vyvar zo vcera. spagety s olivami a cesnakom

luciaq
4. nov 2013

@lucinddas ja to robim tak,ze nakrajam si na rezanceky hovadzie maso.osolis, okorenis a sprudka orestujes. den vopred si namocis velku fazulu. ked je maso orestovane, pridam na velke mesiaciky cibulu, pretlak a fazulu. k tomu nakrajene paradajky na stvrtky. a dodusis, aby bolo maso makke. ja pridavam aj chilli papricky aby to bolo stiplave. mozes pridat aj kukuricu,ale ja ju nedavam . podavame s ryzou 🙂 . ja to robim podla toho ake som jedla u nas v mexickej restike.

m_ij_ka
4. nov 2013

raňajky vajíčka na tvrdo a rohlíky s maslom, čaj ovocný

womankc
4. nov 2013

@viva13 ahoj ja dávam len soľ, cukor , niekedy trošku korenia mletého a len pokvapkám vínnym alebo jablčným octom. premiešam to poriadne a nechám chvíľu dostáť, ochutnám a podľa toho pridám octu, nerobím zalievku

womankc
4. nov 2013

@danielaj Balkánske rezy vyzerajú velice mňamkovo 😀 , teda všetko , ale tie rezy mimoriadne chutne vyzerajú

womankc
4. nov 2013

Ahojte , v piatok som robila brokolicovo, kalerábovo, mrkvovú polievku s ryžou, druhé bola dusená ryža a pečený bočik na víne jablkách,póriku a mrkve, kúsok tam bolo aj údeného bôčika, tak sa to pekne prevoňalo, korenie som dala len soľ, kmín, oregano , č.papriku a borievky, k tomu bola sterilizovaná cvikľa, u svokričky sme mali štrúdličky a dostali sme krásnu huspeninku , mňam , v sobotu sme dojedli polievku a varené zemiaky vymiešané ešte vo zvyšku výpeku s dokrájaným zvyškom mäska v tom na večer manžel varil gulášik hovädzo-bravčový v kotlíku na terase pre dcérkiných krsných rodičov. Ja som upiekla jablkový piškótový koláč na vrchu s kakaovým pudingom a grankom, urobila som domáce brusketky - syrovo- maslové s provensálskym korením a sušenými paradajkami , pripravila som aj cestovinkový šalátik - jogurt, kyslá smotana, cestovinky, šunka, strúhaný syr, cibuľa, pór, kyslé uhorky , soľ, sójová omáčka , no a v nedeľu sme boli pozvaní pre zmenu my k svokričke na obedík . Podávala sa polievočka - vývar z rezancami, pečené morčacie stehno, pečené husacie ramienka , k tomu červená kapusta a knedlík, vypráčané kuracie rezne, cvikľovo zemiakový šalátik aj majonézový šalátik, a ako dezert bol klasický krémeš mňam

loknicka
4. nov 2013

tento receptik som objavila cez vikend a vyzera fakt super - musim niekedy vyskusat... 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzova-omac...

loknicka
4. nov 2013

a este jeden zaujimavy ked vam pride navsteva... 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/sunkovo-syrove...

emaro1
4. nov 2013

hokkaido polievka a kuraci wellington steak s hubami a zemiaková kaša

babulka123
4. nov 2013

@fomarik prosim ta ako robis ten salat.. ci len postruhane a sladkysly nalev alebo nejaky iny

nikushkasa
4. nov 2013

U nás dnes na obed taká rýchlovka - Ružičkový kel so slaninou a syrom.. 😝 😝
http://tipnajedlo.sk/recepty/ruzickovy-kel-so-s...

daniz
4. nov 2013

tak po dlhšom čase tu je súhrn môjho varenia:
streda - hríbové rizotto + syr a polievka hrášková, na večeru palacinky,
štvrtok - hrášková polievka , slivkové knedle so škoricou, orechami, večera - dojedlo sa rizotto,piekla som punčáky
piatok - slovenský guláš + chlebík, pečené lekvárové buchty, večer sme posedeli pri vínku a čerstvo urobenom syre, punčákoch,zemiakovými chuťovkami a jednohubkami, a na večeru bola Hallowinovská pizza a halow. zemiačky z lidla
sobota - kalerábová polievka s haluškami a vypr. karfiol + zemiačky s pažítkou + cesnakový dresing, na večeru sa dojedla
polievka
nedeľa - vývar z domácej sliepky s rezancami , pečené kurča na masle, a rasci, varený jablkový komót so škoricou, na
večeru polievka
dnes podojedáme