Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nás dnes polievka neni, nikto nechcel polievku a druhé zapekaný karfiol so zemiakmi s kyslou smotanou, syr, tatarka
dneska mame zeleninovu polievku s cestovinou a zemiaky so spenatikom a volske oko k tomu a makovnik a kakaovnik
u nás dnes dojedáme polievku zo včera - krémovú sójovo-zeleninovú so smotanou a opečeným chlebíkom a zo včera zostalo aj trocha halušiek, dorobila som ešte ďalšie a k tomu kurací perkelt + kyslá uhorka a ešte by som nejaký koláčik urobila 🙂
dnes - brokolicová polievka
paradajkova polievka so syrom a fliacky so smotanou s slaninkou
Ahojte, kucháročky, u nás dnes fazuľková polievka a k tomu hydinová pečienka s hráškovou ryžou, cvikla.Ako dezert dvojfarebná bábovka so šľahačkou.
uvarila som zeleninovú polievku a na druhý chod bude vyprážaný karfiol s varenými zemiakmi 😉
dnes len rýchla syrová polievka a doje sa rizoto od včera 😉
@zklimekova Jaaaj,hladala som vas,vy ste taka skusena gazdinka,stale pridavate nove recptiky,nemate nejaky overeny receptik z listk.cesta?Ja som este nic z takeho cesta nerobila a dnes som ho vybrala z mrazaku,ze nieco vymyslim ☹
@miska030
:D ďakujem..nemusíš mi vykať .. 😉
sladké som skúšala toto..receptík tu raz koloval.... http://bonvivani.sk/recepty/pindruse , ale robím aj niečo také ako štrúdľu napr jablkovú...len nastrúhať jabĺčka ,škoricový cukor, vanilkový cukor...
a slané robím takých pizza slimákov, rozvaľkám si cesto, potriem kečupom, poukladám šunku( nie úplne od okraja , lebo sa to bude rolovať )...posypem syrom, stočím, nakrájam na také cca 1cm kolieska, tie poukladám na plech a posypem pizza korením a upečiem..... včera som akurát pozerala , ale neskúšala..ale bude to určite super http://bonvivani.sk/recepty/slany-jogurtovy-kolac
Poradte mi nejake jedlo vhodné na večeru z tvarohu... mam doma cca pol kila a potrebujem zuzitkovat a kolac nechcem🙂
my dnes fazulova polievka s párkom, od včera a cestoviny s kuracim maskom na paradajkovy sposob 🙂)) a vcera sme mali šišky, otrepala som sa ako sviňa 🙂 čo už ☹
@simca06022011 maslové halušky s tvarohom a slaninkou, alebo kôprom a cibuľkou , rezance s tvarohom na sladko , žemlovka, ryžový nákyp
my dnes gulášová polievka a parené buchty 🙂
@womankc no asi skusim tu zemlovku urobit, este skusim zistit ci mi to mala zje 🙂
@simca06022011 naši milujú aj na slano či už halušky alebo cestovinky, len tam dám kúsok masla pridám udusenú cibuľku alebo pórik so slaninkou, alebo šunkou premiešam priesolím a kto chce si ešte dá na to trošku kyslej smotany a kôpor, alebo pretžlenkovú vňať
@womankc to pozname, ale teraz sme mali cestoviny, tak nechcem stale to iste 🙂))
@womankc dakujem, gule aj mna napadli... 🙂 ale uz je odklepnuta zemlovka u nas, mame kopec jablk tak to bude eňo-ňuňo 🙂
cafte tak my bojujeme zase s chorobou..pre istotu zase chripka...preco nie????uz ma poraza... 😝 😝 ale dnes sme varili kuraciu restovanu pecienku s cestovinou,mliecna sosovicova polievka...zajtra spravim kolac obliz prst a polievka zostane a asi vytiahnem z mrazaku jaternice a obed bude hotovy.. 😀
raz som tu pýtala recept na fajne palacinky, mne sa pokazil počítač a o všetko uložené som prišla potrebujem ten recept ☹ ☹ kto ho máááá
vcera prvykrat quacamole 🙂 ze aka fajnova vec to avokádo 😉
Haruľa zemiakové placky
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/30-harul...
Koprova na kyslo, brokolica s cesnakovo-bylinkovym dresingom a "vesele" krokety. A jablkove pite od svokra alebo kupovany makovnik.

nevarime, lenosime a dojedame: vyvar, morcacie prsia, zemiaky, zemlovka