icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

babullka1
9. feb 2011

My dnes mame gulaš 🙂

lunana
9. feb 2011

Chcela by som na večeru cesnačku krémovú, viete poradiť nejaký fajn recept?
Robila som dnes obrátené rezne a myslela som, že zostane aj na zajtra, ale prišiel mm so švagrom z roboty a nezostal ani jeden 😅

domigb
9. feb 2011

@lunana tak to by som aj ja rada vedela... 🙂 🙂 🙂

gajana1
9. feb 2011

Dnes paradajková polievka a palacinky a na zajtra rozmyšľam že guláš a v piatok pirohy

kibuk
9. feb 2011

dnes kuraci stroganov s ryžou 🙂 🙂

nataliasarron
9. feb 2011

u nas dnes tiez paradajkova polievocka a sisky 😉 nasla som na nete recept kde ich nemusim vyprazat tak sa idem do toho pustit 😉

lussy666
9. feb 2011

ahojte, dnes svieckova a pre mna brokolica, ruzickovy kel a par platkov hovadzieho maska na pare - leto ide....:D :D :D

titkovamiriam
9. feb 2011

cesnačka1:
4 strúčniky cesnaku, 200 g zemiakov, soľ, 1dl smotany, muškátový oriešok, petržlenová vňať, kocky opraženého chleba

Očistené pokrájané zemiaky vložíme do mierne osolenej vody, pridáme pokrájané 2 strúčiky cesnaku a varíme do mäkka. Zemiaky aj s vodou rozmixujeme, vylejeme späť do hrnca, pridáme štipku postrúhaného muškátového orieška, smotanu, pretlačený cesnak a krátko povaríme. Ak je polievka príliš hustá, zriedime ju vodou a povaríme. Podávame s opraženými kockami chleba a posekanou petržlenovou vňaťou.

cesnačka2
1 hlavička cesnaku, vývar, sladká smotana, soľ, maslo, 1PL hladkej múky, petržlenová vňať;

Na masle speníme cesnak ,pridáme múku, zalejeme vývarom a necháme zovrieť. Pridáme rozmixovanú smotanu so soľou, povaríme a nasypeme petržlenovú vňať. Podávame s opečenými kockami chleba.

a pre inšpiraciu:
http://www.akosatorobi.sk/video/1860/cesnakova-...

inffinity
9. feb 2011

ahojííí 🙂
pro malou zeleninová polévka ze včera, pro nás česnečka http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=82716
a bramborové placky 😎

zítra netuším, budu vás muset pošmírovat trochu 😝

zuziq
9. feb 2011

@miruska15 lasagne cesto: klasika ako na slize, polohr. muka, vajce, voda podla potreby, trosku soli. Urobit cesto, vyvalkat na tenko, narezat platy a nechat vysusit. Potom sa varia po jednom v hrnci, aby sa nezlepili. Masko pomlete podusime na cibulke a bud pridat korenie( napr. na spagety, bazalku a pod.) a lupane paradajky alebo pretlak, alebo pridat Magi napady bolognese cestoviny ale ovela menej vody ako v navode. A potom striedavo ukladat cesto masko, cesto masko az to navrstvis a bud urobit besamel, alebo my zvykneme zaliat sladkou smotanou bud 12% na varenie alebo klasickou slahackovou, skusali sme aj kyslou, vsetky varianty su mnam 😉 na vrch syr a dat zapiect 😉

zuziq
9. feb 2011

spenatove rizoto so susenymi paradajkami a parmezanom. rychle a vyyyborne

zuziq
9. feb 2011

@nataliasarron hodis sem pls link na tie sisky? ja ich nerobim prave koli vyprazaniu 😒 a tiez napis, ake boli 😅

zuzkat1
9. feb 2011

ahojte prosim vas, potrebovala by som dost surne nejaky receptik na slane pecivo (najlepsie take trosku trvacnejsie) do ktoreho mozem dat kyslu smotanu... mam jej dost a nejak sa mi ju nechce vyhadzovat kedze o 2 dni jej konci spotreba 😅

nataliasarron
9. feb 2011

@zuziq http://varecha.pravda.sk/recepty/sisky-bez-vysm... ked budu hotove tak urcite napisem ako dopadli 😉

titkovamiriam
9. feb 2011

kysla smotana ja by som hned nepecenu tortu urobila no ked chces nieco slane:
pórový:

200 g lístkového cesta, 1 menší pór, 250 g miešanej zeleniny ( kukurica, hrášok, kapia alebo podľa vlastnej chuti ), 100 g strúhaného syra, 2 vajcia, 200 ml kyslej smotany, soľ,

Lístkové cesto vyvaľkáme do okrúhlej formy ( ako na pizzu ), pričom nadvihneme okraje. Posypeme polovicou strúhaného syra. Na polkolieska narezaný pór rozložíme na cesto do kríža, štvrtiny medzi ním vysypeme miešanou zeleninou. Smotanu rozšľaháme so soľou, zvyškom syra a vajíčkami a zalejeme koláč. Vložíme do rúry a upečieme. Podávame teplé.

http://varecha.pravda.sk/recepty/slany-smotanov... tu su tri smotany a vyzera to super ale nerobila som ho

ozi
autor
9. feb 2011

@mimirinko , dík, kuracie placky??? 😕 Daj receptík 😉

ozi
autor
9. feb 2011

@mahulienka333 , to u mňa večný problém 😉 , niečo rýchle, výživné, a hlavne, aby to zjedli 😅 😅 😅

ankalv1
9. feb 2011

my dnes bravčové mäso na cesnaku,pečené spolu so zemiakmi 🙂 manžel to zbožňuje 🙂 🙂 🙂

valigurka
9. feb 2011

Kurciatko na jogurte s cesnakom a zamiecky na tymiane. K tomu hovadzi vyvar

eva7780
9. feb 2011

ja dnes http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36851 ,len som zabudla dať syr 😀 ,ale sú výborné,svokor vychválil do nebies a to je už čo povedať 😀 😀 nahlas mi za 8,5 roka pochvalil jedlo len raz 🤐

eva7780
9. feb 2011

ešte sa chcem opýtať,ked robíte šišky a dávate dnu džem upečú sa dobre?chcem robiť zajtra,ale vždy som dávala džem navrch,stále som mala pocit,že budú polosurové 😅 ked dám dnu 😨

titkovamiriam
9. feb 2011

evi jasne že sa upeču u nas sa šišky vždy plnili,musia byt dobre ponorene a ak ich niekto pecie tak tam tiež nieje problém.

zuzkat1
9. feb 2011

@titkovamiriam dakujem🙂

zuzik1983
9. feb 2011

@kibuk ako robis ten kuraci stroganov?

miruska15
9. feb 2011

@zuzkat1 my mame radi cestoviny s kyslou smotanou osolit + bazalka.Deti olizuju.

morca3
9. feb 2011

@miruska15 ja robievam niečo podobne volame to aj falošne halušky 😅 len ja tam davam aj zemiaky najprv si dam do zrnca uvariť na male kocky zemiaky a ked su tak na polovicu uvarene pridam široke rezance ked je hotove scedím dam kyslu smotanu a zapražím škvarkamy drobci nechcu škvarky 😕 tak im len polejem a škvarky ostanu tatovy 😀 hlavne Adam sa ide zabyť za tymto jedlom 😝 😀 a hlavne je to rychlo urobene jedlo 😎 😉

morca3
9. feb 2011

no a ja som dnes len tak narychlo zvrtla kuracie mesko na smotane +kolienka bude aj na zajtra kedže tatu mame stale na liečení 😔 ale v piatok sa už vrati domou 🙂 upečiem mu medovu kremešku tu ma strašne rad 😵

eva7780
9. feb 2011

@titkovamiriam dik 🙂

titkovamiriam
9. feb 2011

tak moje varenie,polievka hotova jedna je v bosniaku druha v miske aby si syn zapiekol syr a francuzaky pred vstupom do rury