Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Lekvárové buchty
Suroviny na 20 porcií:
• 350 g múka polohrubá
• 1 PL krupicový cukor
• 1 PL vanilkový cukor
• 1 kocka droždie
• • 200 ml teplé mlieko
• • 1/2 KL soľ
• • 70 g rozpustené maslo Flora gold
• • lekvár
Postup receptu:
Do misky dáme preosiatu múku. Pridáme cukor,soľ,rozpustené maslo a rozmrvené droždie.
Prilievame mlieko a vypracujeme vláčne cesto.
Necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút. Potom dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
Nakrájame na obdĺžniky a plníme lekvárom
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme kysnúť aspoň 15 minút. Pred pečením potrieme žĺtkom.
Pečieme 15 minút do hneda.
Potrieme olejom.
naše raňajky musli s mliekom
@nadulka88 je mi sladko este dnes 😀
u nas rozvana kysla kapusta a bude segedín 😀
Segedín 🙂
@lululka555 ja ich takto pekne zužitkujem každý rok, a ešte na Silvestra máme vlastné 🙂
dnes slepačí vývar s rezancami a kuracia čína s ryžou 😉 ako dezert bude jablková štrúdľa 😉
Dnes zeleninova polievka zo vcera a kralik na smotane s haluskami 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/kralik-na-smot...
@danielaj mna fascinuje že este aj jahody chodim oberat do zahradky,dnes je u nas krasne slnecno 🙂 tak do vecera este dozreju 🙂 🙂 ,mne paradajky vydrzia tak tyzden potom zacnu hnednut,preto som ich radsej uvarila. 🙂 🙂
čo sa týka varenia neriešim vobec kto ako varí ,je to každeho vec ,ale ozaj kto by sa chcel hadať nech si založi svoju skupinu aj ked tých ,,zdravých ,,je tu už dosť 🙂
@macka23 mnam že kralik,už len kde ho zohnat ja som sice na dedine no tu už skoro nikto nic nechova som rada ked dostanem domace vajcia 😠
Ahojky,dnešné naše menu : nedelná polievka,bravčové pečené s hríbami ,aj pečené kuracie stehná s rajčinami,zemiakové pyré a ľadový šalát. A už mám upečený pernikový závin,ten sa piekol ako prvý 🙂
dnes segedinsky 🙂
pečené kuracie stehná vypchávané cibuľou, ryža, polievka od včera a zo včerajšej oslavy nám sestra nabalila tribitkový koláč a kokosovú tortu 😀
vidim že segedín dnes vedie 😀
u nas dnes netradicne ina polievka ako vyvar 🙂 sosovicova s hrstkovou zmesou na sladkokyslo s mliekom, dusene hovadzie fasirky, zemiakova kasa, salat. tie fasirky som robila prvykrat a vyzeraju velmi dobre. odfotim.
Dnes kuracia polievka a pirohy z rozkoveho cesta plnene zemiakmi s bryndzou
v hrnci sa kurací vývar dovára a robím bravčové rezne na leči s ryžou ...
cuketova kremova polievka s krutonmi, svieckova s knedlou
u nas dnes paradajkova polievocka,maly si pochutna 🙂 k tomu zapekane kuracie rezne s broskynou a syrom,ryza,domaci jablkovy kompot.......ako dezert svadobne kolace z mraznicky,dnes som leniva vypekat 😀
kuraci vyvar,udena rolka so slovenskym zemiakovym salatom 😉
Tak a uz sme napapaný,slepacia polievocka s pismenkami,pecené kuracie stehná a morka so zemiakmi,zavaraný karfiol na kyslo,zemiakový salat a fasirky plnene so syrom a Nepecený pudingovo-tvarohovy zakusok,Nie moc vábne fotky ale chutilo... tu je recept na zakusok,rychlovka a velmi mnam 😀 http://varecha.pravda.sk/recepty/nepeceny-pudin...
@titkovamiriam nie, mam nastastie elektricku..na domace listkove cesto si netrufam..
radsej som spravila tvarohovo jablkovy kolacik
http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovo-jabl...
je vyborny
okrem toho dnes tvoje znojemske maso a tarhoba, slepaci vyvar..vdaka za inspiraciu, to znojemske chutilo vyborne
@macka23 tiez som robila kralika na smotane a cestovinou.. Zohnala som domaceho.. Dost som sa natrapila s vykostenim, lebo priatel kralika nema rad a uz vobec nie obhryzat kosti..Nabuduce ale radej kupim iba vykostene kuracie chrbty, myslim, ze som z neho asi aj dost vyhodila tym okrajovanim:(
Ale mame vybaveny aj obed do prace na zajtra ..mozno aj pozajtra?🙂
Na veceru dame zapecenu cviklu so syrom
Zienky ake vrecko na striekanie treba,ked chcem robit parizske rozky? 🙂 este som ich nikdy nerobila 😀

Na obed bude zeleninova polievka s rezancami, kuracie a bravcove vyprazane rezne, ryza, salat.
Ano niekedy zvykneme mat aj takyto obed a normalne zijeme, manzela mam velmi mudreho a scitaneho a moju dcerku taktiez. Seba hodnotit nebudem 😀
Prajem prijemnu nedelu 🙂