Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte,vcera zapekane cestoviny a coko torta a dnes hovadzia polievka,ryza a sote z morcacieho a sojoveho masa.
u nás dnes vývar z kosti z bravčového karé, zelenina, domáce slížiky, dusené plnené závitky z bravčového karé , ryža, opekané zemiaky, cvikla, robila som cviklový racio šalát na olovrant, deťom idem urobiť ovsenú kašu s hruškami a jablkami 😉
Ja som predchvilkou dovarila svieckovu a este parim knedlu a potom idem este spravit sisky 😀 to je dnesne nase menucko a nebicko v papulke 😝
@titkovamiriam Jahody? Teraz v zime? To je ako z rozprávky o 12tich mesiačikoch 😀
@luciok to su celoročne a kým nezacne mrznuť tak budu rodit,už skoro ani listy nemaju no kvetov a kvetov 🙂
Dnes sme varili spolocne s polovickou zelerova kremova polievka s opekanymi paprikovymi chlebikmi a vyprazane rybie filety (trojobal so sojovej muky,vajicka a struhanky s pumpernicklu) zemiakova kasa a restovana zeleninka
@eva7780 ja mám klasické pogumované, sáčkom to určite nepôjde. Mám ho už 9 rokov a stále je ako nové a tom som sa sním nastriekala až až. A treba aj zvoliť ozdobnú špičku.
@michaelamilan pogumovane mam aj ja,este som ho nikdy nepouzila 😀 😀 tak sa hadam "dokopem"na sviatky na parizske rozky,dufam,ze mi to pojde 😅
@eva7780 ale neboooj sa, to dáš!!!!!! 😉 škoda, že nemám vyfotené moje prvé indianky čo som v škole robila 😅 to bolo na zaplakanie 🙂 .......heh
dnes varil milacik: kuracia polievka s cestovinou, bravcove raznicie a kuracie sote s paprikou,kukuricou a hraskom s ryzou. dnes som mala relax 😉
@titkovamiriam žeby si dala receptík na tie hniezda, skúsim aj ja...
ja som na večeru spravila pizzu
@michaelamilan kolacik pod takymto nazvom nepoznam. Je to linecke cesto, jablcka, sneh a na vrchu nastruhane cesto?
@abriela áááno Gabi, ako píšeš 🙂 A po akým nízvom ho poznáš?? tento ja mám zo školy.
@michaelamilan nazov ani neviem, ale nieco take je v knihe recepty zo zivota - aj ked tusim, ze je to tam asi s orechami.
@abriela ja ten istý poznám pod názvom- barónkine rezy..a mám ho napísany tiež s orechami..je to super koláčik..
@lululka555 veru je dobry. Ja orechy nemam rada, cize robila som ho s kokosovou plnkou a aj jablkami.
kačica, 2 druhy kapusty a knedla- človek by čakal že bude aspon aj na večeru a ked som prišla z nakupov tak prázdny pekáč
Dnes sme mali hovadzi vyvar s mrvenickou a manzel spravil pecenu kacku. ktora sa piekla s pomarancom, tymianom a bobkovym listom s domacimi loksami a cervenou kapustou s karamelom na vine 😉
Na zajtra porova polievka s oblacikmi z ovsennej muky, pseno, morcacie masko s paprikovou trikolorou (deti), tofu s paprikovou trikolorou. A to bude vlastne aj na pozajtra. Dovarene prave ,teraz. A este dokoncim cviklovo-mrkvovy salat.
naše raňajky rybičková pomazánka, chlieb, ovocný čaj
Ahojte, my dnes dojedáme zo včera: bravčový vývar z kostí so slížikmi a "knedlo, vepřo, zelo".
ja som dnes uvarila rizoto (s hráškom, kukuricou, mrkvičkou a mäskom z kuracích pŕs) a k tomu zavárané slivky, alebo uhorky, alebo čalamáda, kto na čo bude mať chuť
@michaelamilan Moj oblubeny, akurat my mu hovorime grofkin kolac 🙂, vyzera vyborne.
zasmažená polievka, pizza zo včera

Laska vraj ide cez zaludok...u nas je to doslovne 🙂 Malemu som vyprazala rybku na masle, lebo inak mi ju nespapa a objavilo sa taketo srdiecko...varime s laskou 🙂 My dnes inak len tak klasicky, zeleninova polievka a kuracie masko, ryza, hranolky, marhule. Manzel robi nepeceny bananovy zakusok s mandlami a ja sa este chystam upiect bryndzove korbaciky. Vsetkym pekny den