Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 ako robis tu student.pecat?
@zuzub https://www.modrykonik.sk/blog/lululka555/album... , je to stráááášne dobreeee 😝
@lululka555 MŇAAAAAAAAAAAAAAAM 😵 😵 😵
U nás sme dnes mali karfiolovú plievku, k tomu šunkové závitky s mletým mäsom zapečené, prílohou boli zemiaky a kyslé uhorky. Mala prísť kámoška, tak som urobila i trasenú tortu.
Zajtra francuzske zemiaky🙂 uz sa tesim
@veronicka1901 ja robim od oka... 1tvaroh,kusocek masla,cukor a ja davam detsku krupicu-tolko aby bolo cesto tvarovatelne. Do stredu davam ovocie ake mam. Varim kym nevyplavaju.
@tortelinka u nás sa zje, pečiem aj pre mojich rodičov a zobkáme až do troch kráľov 🙂
@michaelamilan 😀 😀 😀 ano ano, to by bolo super také stretko 🙂
@libka1 😀 😀 😀 ale neoľutuješ, chinois je výborný 🙂
@zuzub robila som 1x pred 2 tyzdnami. Kacku som nasolila aj z vnutra uz vecer. Na dalsi den dala do pekaca, podliala troskou vody. Piekla som zakrytu 2h pri 170C, po hodine som otacala. Potom som odkryla pekac a piekla 30 minut pri 220stupnoch. Bola uzasna.
Lokse som nerobila, mali sme knedlu, ale robim takto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50780
Knedlik: klasika - polohruba muka, drozdie, mlieko, sol, cukor. Zamiesim. Necham vykysnut. Parim.
@zuzkat1 Dakujem, prosim ta a aky tvaroh pouzit? Makky, jemny, hrudkovity?
@veronicka1901 ja pouzivam hrudkovity.
sulance so struhankou, na veceru cestoviny s paradajkovou omackou a kuracim maskom pre decka a ja tradicne grecky salatik. tento rok sa ho nejdem dojest 🙂
Citam az dnes, reagujem oneskorene. Nepojdem do inej temy, nad jedlami co vyzeraju akoby ich uz niekto jedol sa pousmejem a teda.. nechcela by som byt v domacnosti kde sa tak vari. Nad jedlami ktore ma inspirujuju zastanem a uvarim ich, alebo si ich poznacim. Je ich vsak minimum, mozete sa rozculovat, ale je to vsetko len jedna a ta ista variacia na kysnute cesto, zakusok ci bravcove ci lacne atb kuracie. Ci sa to vola " nejaky rez" ci "maso na nejaky sposob" ci iny kolac. V Europe sme na poprednych miestach v civilizacnych chorobach a umrtnosti. Kedze Vam jedlo neubera na inteligencii domyslite si asi preco.. 😉 /ironia - pre vysvetlenie/.
No.. ja som napisala ze je to niekedy katastrofa, vy mne ze si varite ako chcete a je Vam to jedno tak sme si kvit 😀 Citam a prispievam dalej.
@mirage tak sa pochval ake kvalitné jedlo papáte - inšpiruj nás 😉
@mirage no to by som to "kvalitne" jedlo chcela vidiet
@zuzananinka
@zuzkat1 pisem sem a prispievam fotkami pravidelne, nemam potrebu teraz nieco dokazovat. Domace kura, kralik, divina, volne lovene ryby, domaca zelenina, vela ovocia.
@marianna2468 Nech sa paci, prid. Do spravy ti poslem adresu. Nemam co v sukromi skryvat, na verejne forum davam minimum informacii. Mame sa dobre, jeme dobre a kvalitne. Som na to hrda a tesim sa z toho.
@mirage ja sem chodim fakt len obcas tak sa pytam lebo v tejto teme ta nepoznam.a pytala Som sa hlavne preto ze sa mi zdalo ze trosku vyryvas. Ja sem chodim ked mi dojdu napady a tiez mi vela veci nevyhovuje..vyberiem si to co sa mi paci a ostatne nekomentujem. Ved 100ludi 100chuti...naco sa hadat este aj na jedle..
@mirage no ja som skor myslela ze sa s nami podelis o nejaky fajn recept z kvalitnych surovin domacich
@mirage tak Ti gratulujem a mysliš si, že vsetci maju možnosť dostať sa k tomu čo uvádzaš?
ked sa tu navazas do inteligencie ludí a urážaš ich je mi to luto ale vypovedá to o tebe -- mne sa tiež niektoré jedlá pačia viac a niektoré menej ale nedovolím si prezentovať svoj názor ako jediný správny pretože si vážim ludí a mimochodom nie sme v teme "pridaj jedlo a my ta ohodnotíme či je zdravé, či si použila správne suroviny a pod." to si musíš najsť inú tému
@mirage a este Ta chcem upozorniť, že napríklad nevieš v akej vode aj tie volne lovené ryby žiju /ale pokial by si bola nejaký fanatik zrejme máš aj rozbor vody - tak to potom som nič nenapísala/
@marianna2468 nech sa paci - je to strasne narocne : Domace kura z farmy Lucny dvor kupis, naporcuje, das zamrazit, a prsia nakrajas a opecies - pre deti na himalajskej soli , pre dospelych na cili a koreni Cajun. Podavas s bielym jogurtom a parenou brokolicou, restovanou cuketou a chlebom / deti/ a vinom/ dospeli/. No a ked pride navsteva spravis im Salat z peceneho karfiolu http://www.food4fun.sk/?food=1&id=321/#2 / od susedy za 50 centov karfiol, stonkovy zeler Billa a granatove jablko Lidl/ a mam dobry pocit ze sme sa dobre najedli. Chlapi a ja mali aj ragu zo srnca / miestny polovnik/ s knedlou /robila som ja/ . Pochopila som vyryvacnost v tvojej otazke ale naozaj je zbytocna.
@zuzananinka Nikde som nepisala prvoplanovo o inteligencii ludi, myslim ze ina baba tu napisala ze ked sa je vela GMO modifikovanej presnice ze to ovplyvnuje IQ - neviem. Ja som sa oprela na naslednu reakciu na ten prispevok. Este raz - nevyryvam,konstatujem. Nejeme bio /malo/, ale jeme vela domacej overenej zeleniny, masa a ovocia.
@mirage lucny dvor je super a maju aj rozvoz po okolí 🙂
@zuzananinka Veru neviem v akej vode ziju a myslim ze v cistej nie. Ake su lepsie ako ryby z chovu.

@mima2778 môžem sa opytat ako robis tu falošnu gulasovu polievku? Ďakujem ;)