icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

michele11
10. feb 2011

U nas je dnes mexicka zeleninova polievka a rostenka na prirodno, este sa chystam na sisky, co ste tu nedavno davali recept, tak som zvedava, ako dopadnu. Inak, ako ich potom uskladnujete, aby boli makke??

babullka1
10. feb 2011

@laki Slahackova babovka
4 vajcia,3 pohare hladkej muky -200ml pohar .,2pohare krystaloveho cukru,250ml slahackovej smotany,1balicek prasku do peciva, jahody..
Ja som robila v silikonovej forme tak som ju nemastila ani nevysypala

Vajcia vymiesame s cukrom,pridame smotanu,muku s praskom do peciva ...vsetko poriadne vyslahame...potom pridame do cesta jahody...do vymastenej a vysypanej formy nalejeme cesto a pecieme asi hodinu 🙂 to je vsetko..dobru chut 🙂

zucha
10. feb 2011

@michele11 v bruchu 😉

kibuk
10. feb 2011

@zucha heh si to dobre napisala 😀 😀 😀 😀 😀 😉

mi dnes dojedali od vcera 🙂

mis_ka
10. feb 2011

u nas dnes cukinove rizoto so susenymi paradajkami, vegetarianska mnamka 🙂

lunana
10. feb 2011

@michele11 ako sa robí tá mexická polievka?

michele11
10. feb 2011

@zucha v bruchu im bude najlepsie 😀 , ale robim dvojnasobnu davku, aby ostalo aj na zajtra, tak neviem, ci ich niecim potriet, ako pecene buchty, alebo ich zmrazit alebo sa predsa len aj zajtra postavit ku sporaku 😖 j

michele11
10. feb 2011

@lunana je to taka moja verzia, aby to bolo rychlo a nemuselo sa pri tom stat 🙂 , Na oleji som opiekla vacsiu cibulu, na tom na male kolieska mrkvu, trochu sa to podusilo v zeleninovom bujone, pridala som cervenu fazulu, mexicku zmes tusim od Nowaca, sol, piper a ked to bolo hotove, posypala som to syrom, u nas to frci, lebo je to huste, fajne a je toho plny hrniec 😀

bubinko83
10. feb 2011

toto je naj naj naj tema na celom konikovi .Milujem vas a hlavne tie fotečky chutnych receptov 😉

salma22
10. feb 2011

dnes sme si robili palacinky a dopapali sa francuzke 🙂

jarunka111
10. feb 2011

presne tak ako hovorí @bubinko83, je to tu super a ja ešte chodím slintať na "marcipánové torty" 😀
my sme dojedli zapečený karfiol so zemiakmi (mimi sa riadne napučil) a teraz máme koložvársku kapustu, krémovú brokolicovú a zajtra ešte dorobím rýchlu bublaninu 🙂 všetko to zabalím a ide sa na donovaly 😵

mia258
10. feb 2011

losos so smotanovo-pomarančovou omáčkou + varené zemiaky

bubinko83
10. feb 2011

@jarunka111 ,ano aj marcipanove torty su dobre 😉 .Niekto kuka na eroticke stranky mi na recepty 😀 😀 😀

bubinko83
10. feb 2011

inak my dnes pečene kuriatko so zemiakmi a rajčinova polievka s opečenym chlebikom 🙂

titkovamiriam
10. feb 2011

tak baby už som sa odkuchyňovala-polievky-cesnakova,hríbova,rezne,faširky,pyre,šošovicový prívarok a kapustné fliačky-do pondelka deti snad vydržia 😀 😀 😀 maso maju samozrejme nasolene oni si ho vysmažia cerstvé,ak zajtra zedia kašu spravia si hranolky.cenaková sa zjedla na jeden šup.

jarunka111
10. feb 2011

@bubinko83 ale mužíčkovia by boli možno aj radi, keby pozeráme aj tie erotické+"čo dnes varíte", to by bol servis chichi 😀

tin007
10. feb 2011

ahojte, dojedali sme lasagne zo vcera a urobila som rychlu struhanu, zeleninovu polievku. zajtra neviem, co bude, vymyslim doobeda 😉

happy8051
10. feb 2011

@mis_ka hodis recept??

mis_ka
10. feb 2011

@happy8051 ryzu (ja som dala hrncek a pol a bolo toho az az) osmahnes trosku na oleji, a pripravenym bujonom pomaly podlievas a miesas, vzdy ked ryza bujon vsaje dolejes znova. ked sa ti bujon minie, podlievat mozes aj vodou, pripadne troskou bieleho vina. medzitym si nakrajas cukinu na kocecky (pouzila som 3 stredne cukiny aj so supkou) ked uz je ryza tak dopolovice zmaknuta pridas cukinu do panvice a opat pokracujes v podlievani a miesani az kym sa ryza nedovari. chvilku pred vypnutim pridas nakrajane na kusky susene paradajky a ja som priliala aj za lyzicku toho nalevu s korenim v ktorom boli paradajky zavarene. dochucovala som pocas varenia solou, bielym korenim a sladkou paprikou. vysledok je kremove a pekne farebne rizoto, ktore este mozes posypat struhanym syrom. odporucam pripravovat v hlbokej panvici alebo woku a trva to asi 30-35 min. pozor treba tomu venovat pozornost cely cas, aby ryza neprihorela. ak to vyskusas, napis ako chutilo 🙂 u nas to malo uspech a to som to vymyslala v podstate za pochodu ;)

miriamr
10. feb 2011

fazuľová polievka na sladko, kuracie mäsko s krevetkovou omáčkou s cestovinami

malka
10. feb 2011

ahojte, chcem sa opytat, niekto mi raz poradil, ze drozdie sa moze skladovat aj v mraznicke, tak ja som to vyskusala, ale po vybrati sa mi v chladnicke z neho urobila riadna zbrnda ☹ , uplne sa roztiekol, je take drozdie este pouzitelne. dikes

mamca2603
11. feb 2011

@malka ja ked vyberiem drozdie z mrazaku, necham ho priblizne pol hodinu postat pri izbovej teplote, potom ho normalne spracujem vo vlaznom mlieku z cukrom, nie vriacom a v pohode......ono sa ti uplne roztieklo, lebo si ho skoro vybrala na nespracovala hned, inak ci sa take da pouzit neviem, podla mna, ak ho zmiesas s vlaznym mliekom a normalne vykysne nic mu nieje, lebo pokial su kvasinky zive, da sa pozit.....horuca voda sa nesmie pouzivat preto, lebo usmrtis kvasinky a viac ti kysnut nebude

malka
11. feb 2011

@mamca2603 dakujem, vyskusam z neho rano nieco urobit, sama som zvedava ako to dopadne 😀

mamca2603
11. feb 2011

@malka vyskusaj, tiez som zvedava, ci s toho nieco bude, a co ides varit? ja uz mam okno z toho varenia, nic ma nenapada, len to iste dookola...

lea132
11. feb 2011

Segedin s knedlou a idem robit mm tortu k narodeninam

kibuk
11. feb 2011

dnes šošovicovy prívarok s vajičkom a chlebik

zuzka1.
11. feb 2011

vcera zapekany karfiol, varene zemiaky.
dnes ryzovy nakyp s marhulami.

daniz
11. feb 2011

My dnes domáce vafle, zajtra zemiaková polievka a bravčové rizoto so syrom, na nedeľu hríbovú polievku a bravčové azu s ryžou, alebo čína so širokými rezancami...A uvidíme čo upečiem..Bábovku! 🙂 🙂 🙂

iinuska
11. feb 2011

zeleninova polievka, spagety

drobik1
11. feb 2011

my mame dnes paradajkovu kapustu s chlebom🙂