Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@laki Slahackova babovka
4 vajcia,3 pohare hladkej muky -200ml pohar .,2pohare krystaloveho cukru,250ml slahackovej smotany,1balicek prasku do peciva, jahody..
Ja som robila v silikonovej forme tak som ju nemastila ani nevysypala
Vajcia vymiesame s cukrom,pridame smotanu,muku s praskom do peciva ...vsetko poriadne vyslahame...potom pridame do cesta jahody...do vymastenej a vysypanej formy nalejeme cesto a pecieme asi hodinu 🙂 to je vsetko..dobru chut 🙂
u nas dnes cukinove rizoto so susenymi paradajkami, vegetarianska mnamka 🙂
@lunana je to taka moja verzia, aby to bolo rychlo a nemuselo sa pri tom stat 🙂 , Na oleji som opiekla vacsiu cibulu, na tom na male kolieska mrkvu, trochu sa to podusilo v zeleninovom bujone, pridala som cervenu fazulu, mexicku zmes tusim od Nowaca, sol, piper a ked to bolo hotove, posypala som to syrom, u nas to frci, lebo je to huste, fajne a je toho plny hrniec 😀
toto je naj naj naj tema na celom konikovi .Milujem vas a hlavne tie fotečky chutnych receptov 😉
dnes sme si robili palacinky a dopapali sa francuzke 🙂
presne tak ako hovorí @bubinko83, je to tu super a ja ešte chodím slintať na "marcipánové torty" 😀
my sme dojedli zapečený karfiol so zemiakmi (mimi sa riadne napučil) a teraz máme koložvársku kapustu, krémovú brokolicovú a zajtra ešte dorobím rýchlu bublaninu 🙂 všetko to zabalím a ide sa na donovaly 😵
losos so smotanovo-pomarančovou omáčkou + varené zemiaky
@jarunka111 ,ano aj marcipanove torty su dobre 😉 .Niekto kuka na eroticke stranky mi na recepty 😀 😀 😀
inak my dnes pečene kuriatko so zemiakmi a rajčinova polievka s opečenym chlebikom 🙂
@bubinko83 ale mužíčkovia by boli možno aj radi, keby pozeráme aj tie erotické+"čo dnes varíte", to by bol servis chichi 😀
ahojte, dojedali sme lasagne zo vcera a urobila som rychlu struhanu, zeleninovu polievku. zajtra neviem, co bude, vymyslim doobeda 😉
@happy8051 ryzu (ja som dala hrncek a pol a bolo toho az az) osmahnes trosku na oleji, a pripravenym bujonom pomaly podlievas a miesas, vzdy ked ryza bujon vsaje dolejes znova. ked sa ti bujon minie, podlievat mozes aj vodou, pripadne troskou bieleho vina. medzitym si nakrajas cukinu na kocecky (pouzila som 3 stredne cukiny aj so supkou) ked uz je ryza tak dopolovice zmaknuta pridas cukinu do panvice a opat pokracujes v podlievani a miesani az kym sa ryza nedovari. chvilku pred vypnutim pridas nakrajane na kusky susene paradajky a ja som priliala aj za lyzicku toho nalevu s korenim v ktorom boli paradajky zavarene. dochucovala som pocas varenia solou, bielym korenim a sladkou paprikou. vysledok je kremove a pekne farebne rizoto, ktore este mozes posypat struhanym syrom. odporucam pripravovat v hlbokej panvici alebo woku a trva to asi 30-35 min. pozor treba tomu venovat pozornost cely cas, aby ryza neprihorela. ak to vyskusas, napis ako chutilo 🙂 u nas to malo uspech a to som to vymyslala v podstate za pochodu ;)
fazuľová polievka na sladko, kuracie mäsko s krevetkovou omáčkou s cestovinami
ahojte, chcem sa opytat, niekto mi raz poradil, ze drozdie sa moze skladovat aj v mraznicke, tak ja som to vyskusala, ale po vybrati sa mi v chladnicke z neho urobila riadna zbrnda ☹ , uplne sa roztiekol, je take drozdie este pouzitelne. dikes
@malka ja ked vyberiem drozdie z mrazaku, necham ho priblizne pol hodinu postat pri izbovej teplote, potom ho normalne spracujem vo vlaznom mlieku z cukrom, nie vriacom a v pohode......ono sa ti uplne roztieklo, lebo si ho skoro vybrala na nespracovala hned, inak ci sa take da pouzit neviem, podla mna, ak ho zmiesas s vlaznym mliekom a normalne vykysne nic mu nieje, lebo pokial su kvasinky zive, da sa pozit.....horuca voda sa nesmie pouzivat preto, lebo usmrtis kvasinky a viac ti kysnut nebude
Segedin s knedlou a idem robit mm tortu k narodeninam
dnes šošovicovy prívarok s vajičkom a chlebik
vcera zapekany karfiol, varene zemiaky.
dnes ryzovy nakyp s marhulami.
My dnes domáce vafle, zajtra zemiaková polievka a bravčové rizoto so syrom, na nedeľu hríbovú polievku a bravčové azu s ryžou, alebo čína so širokými rezancami...A uvidíme čo upečiem..Bábovku! 🙂 🙂 🙂
zeleninova polievka, spagety
my mame dnes paradajkovu kapustu s chlebom🙂

U nas je dnes mexicka zeleninova polievka a rostenka na prirodno, este sa chystam na sisky, co ste tu nedavno davali recept, tak som zvedava, ako dopadnu. Inak, ako ich potom uskladnujete, aby boli makke??