Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
zapekana brokolica 😉
@mamca2603 Tak sme na tom podobne, ja uz tiez niekedy neviem co varit 😉 Mam doma 2 malych loptosov, ktori su slabi jedaci, maju oblubenych len par jedal, ktore im tiez dookola varim 😒 Dnes som mala vybrate 2 varianty, bud buchty na pare alebo ceske buchty, vyhrali ceske buchty 🙂 Z toho rozmrazeneho drozdia nic, kvasok mi nevykysol ☹ , ale mala som este suche drozdie, tak sa mi buchty v rure uz pecuuu 😀
U nas dnes kuracie rizoto, po obede babovka z pekarnicky a na veceru cestovinovy salat. A na zajtra hadam ostanu nejake zvysky na dojedanie 😀
Dnes máme kyslú zemiakovú polievku,kapustne fliačky,a vajcové ˇslížeˇ
ja som robila pre seba a pre drobca cestovinu s morca dellou a manzel bude mat vyprazany syr 🙂
kurací perkelt, halušky, sližiková polievočka 🙂
hríbovica od včera a káva, večera bude jelitko so sudovou kapustou
polievka kuracia s rezancami (deti), pre nas cesnakova, tvarohove siroke rezance, rychly kolac
@titkovamiriam to je neuveritelne..kedy to ty vsetko stihas! 🙂
@l.lara ja robím maďarský takto:
na oleji si opražím dve veľké červené cibule, hodím na kocky nakrájané mäsko, posypem paprikou a hneď zalejem vodou. Keď voda zovrie, pridám dva MASOX-y a nechám povariť. Zatiaľ si očistím zelenú papriku, ktorú nakrájam na tenké pásiky a vhodím k mäsku, toto všetko varím na miernom ohni. Nastrúham dva - tri zemiaky, aby pustili čo najviac škrobu ,treba najemno a s dostatočným predstihom. Keď je mäsko takmer mäkké prihodím tri olúpané, semienok zbavené a na drobno nakrájané paradajky. Všetko nechám variť do zmäknutia, nakoniec pridám nastrúhané zemiaky, nechaj to povariť, aby sa stratila tá zemiaková chuť. A s knedľou..
Asi netreba zdôrazňovať, že najchutnejší sa dá navariť, keď sú čerstvé papriky a paradajky..
A ako si dosiahla takú krásnu tmavú farbu? Mne sa to tak nidky nepodarí, asi máš hovädzie, však?
u nas dnes segedin a dufam ze cosi zostane aj na zajtra 🙂
@michele11 ...jasne...50dkg hladkej muky, 25 dkg prask. cukru, 1 lyzicka kakaa, 1 vajce, 2 dcl oleja, 2 dcl dzemu ( pokrajany kompot, ovocie), 0,5l mlieka a 1 lyzicka sody bik. ..........(podla chuti (nemusi byt) pridat 5 dkg posekanych orechov, al. hrozienok, al. zele cukriky...) Postupne vsetko zmiesat, vyliat na plech (bud vymasteny a vysypany mukou alebo pouzit papier na pecenie) ...Pecieme v dobre vyhriatej rure...Po vychladnuti mozeme este poliat cokoladovou polevou (ak mame, alebo sa nam chce robit...) Ja robim, len zakladny...kvoli casu a stalej asistencii mojich anjelikov 🙂
jej toto je fajna tema ze som vas nenasla skor🙂
ja som dnes nevarila, este mam z dni predchadzajucich drzkovu polievku,mnam a na veceru budem varit spenat, so zemiakmi a volskym okom🙂
k tomu madarskemu gulasu vyssie chcem napisat ze vyzea skvele na obrazku, a ak nema spravnu chut, nezabudla si dat spravne korenie? rascu, mck a na zaver majoranku?
@titkovamiriam jej tvoje fliacky som videla dnes na mimibazare a strasne som nad nimi slintala,aj ked ja ich mam rada nasladko 😝 😵
zemiakove placky s maskom
😀 Dievčata neviete niaky rec. na kuskus.Mam ho doma kupeny ale neviem čo s nim 😀
@miruska15 uplne jednoducho, kuskus posol alebo pridaj sypky bujon, zaliat vriacou vodou a zakryt foliou na desat minut, potom ho zalej roztopenym maslom, potom mozes kuskus bud podavat s maskom alebo ho mozes este zmiesat s podusenou zeleninkou a zamiesat s kuskami masa a mas take kvazi rizoto
Su aj ine verzie ale podla mna je tato najjednoduchsia🙂))

u nas dnes hrachova polievka so zemiakmi, tvarohovo jablkovy nakyp 🙂