icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womankc
20. nov 2013

@zklimekova no ja som myslela mrkvové 🙂

zklimekova
20. nov 2013

@womankc mňám ..tečú mi slinky..kým som dočítala tie tvoje pečené stehná a šalátik...uff...som hladná..

mrkvové hej...noo sa priznám , že som nečítala pár stránok do zadu , tak nie som v obraze

womankc
20. nov 2013

@zklimekova hehheheh no bola som včera v dobrom rozmare a to potom varím také kreácie kadejaké xixixixiixi no dnes by som mala dáke koláče

sana23
20. nov 2013

Ahojte.viete mi poradit nejaky overeny dobry recept na pizzu?vopred dakujem

1977
20. nov 2013

@zklimekova Ahoj.Mozem sa spytat robis mrkvove mufiny?

maja3017
Autor odpoveď zmazal
danielaj
20. nov 2013

my dnes máme zemiakovú polievku s údeným syrom zo včera a dostali sme domácu zabíjačku, tak pečiem na plechu zemiaky, na to jaternice, kašu a klobásu, k tomu kyslá kapusta, na večeru si deti rozkázali pečené zemiaky v šupke na plechu s maslom a k tomu kyslú kapustu, a v pekárničke mi kysne cesto na jablkové žemličky, tak dnes sa veľmi nezabavím v kuchyni 😀

danielaj
20. nov 2013

@maja3017 ahoj, ja dávam hneď, kuk môj album https://www.modrykonik.sk/blog/danielaj/album/m...

niky13
20. nov 2013

@irsina83 to vyzera vyborne, prosim recept na salat - uz mi dochadzaju napady na zdravu stravu. 😉
A tie tvoje vyzeraju fakt skvele. Este si spominala, ze si na oslavu robila nejake masove gulky - ak sa nemylim. Mozes dat recept? Dakujem. A malemu vsetko najlepsie.

maba
20. nov 2013

Poraďte mi žienky,čo mám napiecť deťom do školy na mikulášsky večierok.Vopred Vám ďakujem 😉

luciaq
20. nov 2013

kelova polievka a ryzovy nakyp

hatapkagb
20. nov 2013

sosovicova polievka a k tomu lokse 🙂

maminka2013
20. nov 2013

@zklimekova hlivu môžeš pridať do praženice - ja ňou potom plním napr. zemiakové placky 🙂, je fantastická i v melencovej polievke s klobáskou, alebo sa dá spraviť aj ako paprikáš ;)

aylina
20. nov 2013

dneska to bude kolozvarska kapuusta a zeleninova polievka

maminka2013
20. nov 2013

@danielaj naozaj skvelý rýchly, jednoduchý a lacný recept.. ďakujem ;) guľky sa zjedli hneď - len sa zaprášilo 😀 takže veľkááá pochvala 🙂

maja3017
20. nov 2013

@danielaj Ďakujem🙂

zklimekova
20. nov 2013

@1977 nech sa páči recept 😉
Mrkvové muffiny
400g mrkvy
250g kryštál.cukor
400g polohrubá múka
3 vajcia
1ČL mletej škorice
šťava z jedného citróna
200ml oleja
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1ČL sódy

POSTUP:
Očistenú a na jemno nastrúhanú mrkvu dáme do misky a pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a vajíčka a dôkladne premiešame.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, škoricou a sódou. Postupne primiešame k mrkve. Nakoniec vmiešame olej.
Košíčky plním tak do polovice. Pečie sa to na 180 stupňoch.

1977
20. nov 2013

@zklimekova Dakujem idem ich vyskusat.

daniz
20. nov 2013

Včera sme boli u Dr. v MT tak tam sme deťom kúpili v stánku pizzu, a obed u babky : fazuľovo-zeleninová polievka a mäsko na prírodno + zem.kaša a cviklový šalát s orieškami
a na večeru domáce torteliny, ktoré som dala v sobotu zmraziť.
Dnes gulášová polievka + čerstvé pečivo

lululka555
20. nov 2013

dnešné šišky s jahodovou penou 🙂

eliska07
20. nov 2013

@lululka555 Tak toto by som si hneď dala 🙂 a hlavne tú jahodovú penu. Tak som šišky nejedla už ani nepamätám...

eliska07
20. nov 2013

@danielaj Prosím Ťa - asi blbá otázka, ale ešte som nikdy takéto rožteky nerobila a mám ich veľmi rada, tak by som skúsila. Tá formička na rožtek je z dvoch kusov? Alebo to vložím len do jednej tej plechovej formičky a ono sa mi to samé takto vyformuje z oboch strán? Neviem, či mi je celkom rozumieť 🙂

lululka555
20. nov 2013

@juranka takže tu je receptík:
1/2 kg kuracích pečienok zomlieť na mixéry,pridáme 250 ml šľahačkovej smotany, 1 PL vegety, 1 PL kačacieho tuku,alebo bravčovej masti, 3 celé vajcia. Všetko spolu rozmixujeme,vylejeme do misy z jenského skla a asi 1 hodinu na 100 st. pečieme. Povypnutí rúry necháme v nej dojst. Potom pomiešame a naplníme do pohárov,skladujeme v chladničke.

alebo aj toto je super recept,my robíme väčšinou len takto,pekne sa to dá krájať http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/... 😉

lululka555
20. nov 2013

@eliska07 ja som robila prvýkrát s penou a sú mňam,taká zmena 😉

lululka555
20. nov 2013

@danielaj ďakujem pekne za receptík,hned si ho idem aj prepísať. 😉 😉

zklimekova
20. nov 2013

@maminka2013 ďakujem 🙂...nenapíšeš mi receptík na tú polievku...ja som ešte o takej ani nepočula 🙂

zklimekova
20. nov 2013

@lululka555 vyzerajú úžasne 😉

irsina83
20. nov 2013

@niky13 na aky salat chces recept? zemiakovy? to su len uvarene zemiaky, pazitka, mlada cibulka, citronova stava, biely jogurt a trochu oleja.

zklimekova
20. nov 2013

dnešné hadíky..ako to okomentovala moja Sonička :D

irsina83
20. nov 2013

Dnesna zdrava cina, vhodna aj pre mensie deti 🙂 Kuracie prsia obalene v zmesi z muky a koreni piatich voni a zazvorovo-citronova omacka s bio Johnsen sojovou omackou.