Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@womankc ahojky,link na lokše som nedávala,ale recept (ako robím ) mám napísaný v albume,pozri,či nemyslíš ten a ak nie neviem kto mohol davať link. Kukni aj levandullke ,ona tiež robila lokše 😉
@womankc https://www.modrykonik.sk/blog/lululka555/album... , nemusíš hladať 😉
Ahojte dievčatá, tak ja som mala pracovno oslavný víkend
v piatok sme boli pozvaní na martinskú Kapustnicu, bola vynikajúca mňam, v sobotu som varila kozaco- morčaciu polievku - bol to vývar z morčacieho krku a kostí z kozy, do toho som dala nahrubo nastrúhanú mrkvu, zeler, petržlen , čk, nk, soľ a sušené huby a dochucovala som horalkou a troškou riasy nori , na záver som tam dala lievankové halušky - len trošku flory, vody, vajíčka a špaldovej hladkej múky bola vynikajúca , druhé som urobila len ľahký granadír, robený na masle s cibuľou a pórikom . Na nedeľu na slávnostný obed / mala som gratulantov nahlásených / bola teda táto polievočka , v nedeľu som ešte pridala trošku petržlenovej vňati, a podávala som karamelovú dusenú čerstnú bielu kapustu , zemiakové pyre aj zemiakové knedle - to som si všetko pripravila v sobotu a podávala som super upečenú HUS martinskú hehhehehe ešte . tú som mala v pekáči nasolenú od sobotu - do vnútra som dala kus dule, jednu cibuľu a jedno jablko , na vrch som dala kmín a trošku nori riasy , v nedľu som pomaly piekla podliatu vodou a bielym vínom Pinot gris- viem niekto povie hriech také víno tam dať , ale ja piť nesmiem , tak nech mi tam aspoň vonia xixixixii 😅 , a upiekla som si ešte koláčik - nugátový sen by sa dal nazvať , bol super , spodok bola jemne kakaová piškóta na to som dala marhuľový džem , na to krém z nugátového špeciál pudingu dolce ktorý som urobila v mlieku s karamelom, po vychladnutí som ho vyšľahala s polkou masla a polkou šľahačky vyšľahanej a na to som dala šľahačku do ktorej som na hrubšie nastrúhala čokoládu a na vrch som dala hoblinky s čokolády
@lululka555 Dobručké dievčatko si, presne tieto som myslela ďakujem 🙂
u nas dnes plnena paprika 🙂
@womankc radosť čítať o tých tvojich dobrotách 😝 a ešte ked si to všetko predstavíííím 😝
U nás: morčacie rizoto s mozarelkou 😉
Zapekané bolonské cestoviny 😝
@womankc a ešte k tým lokšam,mne sa osvedčilo zemiaky uvariť den vopred a dať ošúpane do chladničky, vtedy sa mi cesto nelepí a dobre sa mi robia a tak isto to robievam s perkami,šúlancami..,proste so zemiakovým cestom...nenervačim pri tom a robím to už len s radosťou
@womankc 🙂 ďakujem, torta bola vlastne mrkvový koláč :D..ale páčila sa to malej 🙂...ešte jednu naozaj tortu dostane neskor , keď sa dáme dokopy naozaj celá rodina 😉
@lululka555 ďakujem , fakt sa mi vydarilo, len kapustu som chcela červenú, ale nestihla som kúpiť , ale táto im tiež veľmi chutila a nestihla som tie lokše, tak im urobím k pečienkam v týždni
No a mala som hus vynikajúcu , ešte som takú nemala - kúpila som v poľsku - bola to prvá trieda , chov poľský nie dovoz a teda okrem toho, že bola krásne vyčistená a opracovaná , na tom mäse to bolo riadne cítiť , bolo úplne lahodné, krásne sa upieklo a bolo voňavé 🙂
sobota : cesnačka + opražený chlebík, vyprážaný karfiol + zemiačky + domáci dresing cesnakový a piekla som briošky so slivkovou nutelou, robila maslo,syrové uzlíky a čerstvý domáci syr,
nedeľa : kuracia polievka s rezancami a sviečková na smotane + domáca knedľa, nepiekla som nič, síce sa briošky všetky ešte v sobotu zjedli, a uratovala som o 106. 😝 😅
@zklimekova mám ešte v mraziaku, takto som ich ešte nepripravovala, tak určite vyskúšam ;)
my dnes hliva na smotane s cestovinou
v sobotu tarhoňa s bravčovým mäsom na šťave, v nedeľu sme mali krstiny, tak nám "varila" reštaurácia 🙂 dnes gulášová polievka z diviny a sladké máme z torty a zákusky čo nám ostali, takže najblišie dni určite nemôžeme povedať, že nebude sladké 😅
dukatove buchticky . mnamky
Baby..ovocie na peceny caj mam zakryt v rure niecim ci piect odokryte?
Inak dnes restovana bravcova pecen,ryza. A zajtra asi zemiakova polievka a pizza.
A este otazka. Mam v mrazaku uz asi pol roka salamu.je este dobra? chcem ju dat na tu pizzu
@vieruna Je to obycajny jedly zlaty prasok z cukrarenskych potrieb 🙂
u nás dnes bol pečený králik so slaninou, cesnakom a cibuľou a k tomu zemiaky..
babyyyy kto máte recept na mäkké medovníky??? viem, že niekto máte, hláste sa 🙂
Konecne som sa zmohla na celotyzdnove menu, chystam sa nan uz mesiace. Uz ho len dodrzat 😅
Po: hliva na smotane s vrtulkami
Ut: drzkova polievka, tvarohove gule s ceresnami a struhankovou posypkou
St: gulasova polievka, peceny zajac, ryza, salat z cinskej kapusty s kukuricou
Št: gulasova polievka, zeleninove rizoto so syrom
Pi: fazulovy privarok s pecenou klobasou (udenym masom)
So: hovadzi vyvar, paradajkova omacka, knedla, varene hovadzie mäso
Ne: hovadzi vyvar, grilovany losos s baby spenatom a varenymi zemiakmi
@zuzub ja sa hlásim a sú napísane v mojom albume 😉
Baby tak sa musim pochvalit. Ten peceny caj je vynikajuci. Prvykrat som robila.dala som pol kg jablk,1citron,1pomaranc a asi 20ks sus.sliviek. dokopy cca 850g ovocia. 1 cela skorica,5klincekov a 350g cukru. piekla som to pol hodku na 220st. Je super.
Prisiel novy Sunset magazin, idem skusat recepty. Na dnes - cili z ciernej fazule s yamom (sladky zemiak) . Navrchu su polamane kukuricne cipsy a cerstve avokado. Ochucuje sa kyslou smotanou a limetkou.
Na tri PL olivoveho oleja dame osmahnut na kusky nakrajanu 1 cibulu, 1/2 hrubostennej papriky, 3 strucky cesnaku, 2 ks sladkeho zemiaku, asi na 5 minut, kym to cele trochu nezmakne. Osolime, okorenime, cili paprickovy prasok, mleta rasca, trochu mleteho koriandru (ochutte si kazdy podla svojej chuti). Pridame scedenu konzervu tmavej fazule a 2 hrnceky zeleninoveho vyvaru. Znizime plamen na maly a za obcasneho miesania varime 15 minut. Potom Pridame asi dve cajove lyzicky postruhanej kory z limetky a pomaranca pomiesane. Na tanieri dochutime smotanou a limetkovou stavou, Navrch dame tortillove cipsy (tesne pred servirovanim aby ostali chrumkave) a nakrajane avodako.

@lululka555 prosím ťa nedávala si náhodou sem link na lokše,????????? Neviem, či si ťa zas ako tradične nemýlim s levandulkou xixixixi. Môžeš mi sem dať link, alebo č. strany kde to bolo, ak si to bola ty???? 😀