Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zuzkat1 óó dakujem, presne podla tohto receptiku http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-..., len naozaj treba dodrzat vsetko ako pisu, aj ked sa to nezda, je fakt vynikajuci, aj malinky si pochutnal na nom 😀
My dnes máme polievku so zeleného hrášku s mrveničkou, hrachovú kašu s opraženou cibuľkou a klobásou a domáce rezance makové, tvarohové, kto aké bude chcieť. Toto je super téma, vždy si tu nájdem inšpiráciu 🙂
@zuzkat1 stačí iba namrviť, kvások robiť nemusíš. ja som presne takto dala na vrch (na múku) teraz cez víkend a vykyslo cesto úžasne.
@zuzkat1 presne ako ti kočky napísali, tarhoňa sú tie cestovinové guličky, slovenská ryža je v podstate z toho istého cesta - len je podlhovastá a to čo si dala foto je mrvenička 🙂 ja tarhoňu aj slovenskú ryžu opražím na oleji, aby tie guliičky chytili farbu do hneda, osolím, pridám trocha vegety, zalejem vriacou vodou, zakryjem a vypnem plameń, robím to na plynovom sporáku, len mám takú liatinovú platňu na ňom, ona pekne dôjde a je krásne sypká a mrvenicu robím na strúhadle - dávam ako zavárku do polievok 🙂 a čo sa týka drožia, samozrejme, ja dávam len čerstvé, so sušeným nemám dobré skúsenosti, cesto nie je také nadýchané 🙂
ja spm dnes varila hríbovú polievku so zemiakmi a mrveničkou, a zemiakové placky, a už mi v pekárničke kysne cesto na vianočku 🙂
@zuzkat1 http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducho-dom...
http://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-tarhona...
takto nejak???? tak si skús spraviť, však to nie je zložité
naša večera párky s pečivom, kečup, horčica
u nás dnes granadír a kyslá uhorka a dojedáme este tortu z nedelnej oslavy
@lydia22 🙂 Aj my sme nedeľu slavili 🙂 1.narodeninky tak papáme tortičku 🙂
Prave sa mi pecie na veceru vianocka. A zajtra ta spominana pizza-sunka,kukurica,hriby,syr a zemiakovo cesnakova polievka.
Vo stvrtok nevarim a v piatok asi len uhorkovy salat a cestoviny s vajcom.
@womankc ryzove vlocky, to kupujes ci robis?
@aadulik2110 miesto jablk davas do zemlovky len dzem?
dievčata prosím napisete mi recept na medovníky co sa musia mesiac dopredu zarabat.., neviem ich tu najst. dakujem pekne
Moj nazor: NAJLEPSIE PERNICKY su PARDUBICKE.
Zajtra hrachova kasa a polievku netusim..s kasou zasobuje svokra- som rada, ze mam tym padom stredu/stvrtok bez velkeho varenia
Co robite s krupov?
z
@abriela ja robím aj klasickú žemľovku z vianočky. A táto je robená tak, že sa vianočka nakrája na plátky a vždy 2 sa spoja džemom (ako sa u nás hovorí spraví sa zlepeniak). Rozmieša sa smotana na šlahanie s mliekom (ja dávam 1:1), 2PL rumu (nemusí byť, ale chutí to super), vanilkový cukor, práškový cukor (podľa potreby) a 3 vajíčka. Keď máme potrebné množstvo "zlepeniakov" nachystané, tak ich namáčame vo vymiešanej smotanovo - mliekovej zmesy. Ukladáme ich kolmo vedľa seba (najlepšie do zapekacej sklenej misy) a zvyšnou mliečnou zmesou zalejeme vianočky.... trošku to bude plávať (ale to sa počas pečenia vpije). Vrch posypem hrozienkami (dnes som posypala brusnicami a tiež to bolo super). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 45min. Po vytiahnutí z rúry ešte polejeme medom. Celá žemľovka je oproti tej klasicej taká "mokrejšia". Nerobievam túto často, ale ako obmena super.
Dnes mliecna fazulova polievka a zeleninove lievance

@danulaus ako si postupovala ze je taky pekny?